Hirdetés
- Posztapokalipszis és nosztalgia szegezett a képernyő elé
- Elbaltázott tankolás miatt csúszik a NASA Holdutazása
- Francia ügyészek razziáztak az X párizsi irodájában, Muskot is beidézték
- Elégedetlen lenne az NVIDIA AI gyorsítóinak tempójával az OpenAI?
- Leleplezte az új Xbox generáció érkezését az AMD vezére
Új hozzászólás Aktív témák
-
prucam
tag
válasz
Headless
üzenetére
Rendben. Egy kis magyarázat. Elnézést kérek.
Weblapokból, *txt-ékből, file-kből stb. szoktam az awk-val infót gyűjteni, főleg mondatkból. Néha olyan hosszúak a sorok (v. mondatok), hogy nincs kedvem "totozni" az awk-val, hogy most mezőben (mezőkben) van az info.
Ezért gondoltam arra, hátha van az awk-nak olyan funkciója, hogy mutassa meg melyik hányadik mezőben mi van.Saját egyszerű mondat pl.:
egy ketto harom negy ot
Végeredmény ez legyen:
1 egy
2 ketto
3 harom
4 negy
5 otA "read"-es megoldás jó nekem. Persze az adott sort nekem kell bemásolni a file-be. De mindig jobb mintha nekem kell számolgatni.
Az awk-nál meg van "NR==x" is, csak az adott sor számát kell "kitalálni":
Ennyi a magyarázat. Most érthetőbb?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- LicencAruhaz.hu OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK AZONNAL - Windows - Office - Win Server - ÖRÖK GARANCIÁVAL
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- Tablet felvásárlás!! Samsung Galaxy Tab A8, Samsung Galaxy Tab A9, Samsung Galaxy Tab S6 Lite
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4447, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4434
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- LENOVO ThinkPad T470,14",FHD,i5-7200U,8GB DDR4,128GB SSD,WIN11, ÚJ akkumulátor, LTE KÁRTYA
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest