- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Készlethiányra figyelmeztett az új GeForce-ok kapcsán az NVIDIA
- AI a játékokban és azon túl
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen processzort vegyek?
-
PROHARDVER!
Gyakori kérdések, téma összefoglaló és alkalmazás ajánló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
bandras0226
aktív tag
Mac mini M1-et szeretnék formázni. Hiába nyomom a CMD meg az R gombot, mindig a bejelentkezési kép jön be.
"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
bandras0226
aktív tag
válasz kazsmerlaca #37573 üzenetére
A PathFindert csak előfizetéses konstrukcióban lehet beszerezni? Néztem a weboldalukat de nem tűnt fel hogy megvehető lenne.
-
bandras0226
aktív tag
Nem éppen a legalkalmasabb pillanatban álltam neki Sierrára frissíteni a Minit (mit nekem vihar). Közbejött több áramszünet a frissítés közben. Így a masina, remélhetőleg csak szoftveresen, kimúlt.
Lehetséges-e újra lelket önteni bele valahogy?
Sajna nincs semmilyen letöltött telepítőm.
-
bandras0226
aktív tag
HDMI-vel. Hogy is mondjam. Olyan cakkosak a képi elemek. Ikonok, ablakok széle, betűk. Mintha szőrösek lennének vagy ilyesmi. A Windowsos gép is ezen a TV-n van és a távirányítóval szoktam váltogatni a bemenetek között. A Windowsal nincs ilyen gond.
Lehetséges hogy az újabb Mac rendszerek már a nagy felbontású kijelzőkhöz vannak optimalizálva (4K-5K stb.) ezért nézki rosszul FHD-n?
-
bandras0226
aktív tag
2012-es Mac Minire szeretnék régebbi rendszert telepiteni. Ha jól tudom Mountain Lionnal jelent meg. Vagy esetleg a Mavericks jobb lenne?
Azért kellene mert egy 55"-os FHD Sony TV-vel használom és éléggé gányul néz ki. Meg nem mai gyerek és lehet jobb lenne neki valami régebbi rendszer.
Ha esetleg lehetséges honnan tudnám ezeket beszerezni?
-
bandras0226
aktív tag
-
bandras0226
aktív tag
Path Finder-t használ valaki? Forklift van, de ez nem lenne jobb? A Forklift nekem kicsit ,,furcsa".
-
bandras0226
aktív tag
-
bandras0226
aktív tag
-
bandras0226
aktív tag
válasz Ragnar95 #24330 üzenetére
1.
Se az aplications sem a launchpad-ben nincsenek. Letöltések, kuka, asztal szerteszét. Az FF ikonját kiraktam erre a ,,tálcára" vagy mire és a telepitő indul el vele utána az app.2. Akkor ez szivás. Ez az utolsó gép amin használhatom az ID-mat azt irja. Régen amikor az iPhone 3G-m volt akkor még lehetett valahogy törölni a már nem használt PC-ket. Tudom mert akkor még megcsináltam. Csak már nem emlékszem hogy hogyan mert volt vagy talán 8 éve is.
Lehetséges lenne hogy kivették ezt a funkciót? Üzletileg indokolt lenne. Vegyél meg szépen mindent mégegyszer.
-
bandras0226
aktív tag
1.
Olyan problémám van hogy azokat az appokat amiket nem a storebol vettem pl a Firefox, Forklift, Scroll Reverser ha el akarom inditani akkor a telepitő indul el nem pedig az app. Olyan mintha a windowson a .exe-t inditanám el. Persze ha immár sokadszor települ akkor elindul csak igy elég körülményes.2.
Úgy emlékszem az iTunes-t csak öt gépre lehet telepiteni ( az újra telepités is új gépnek számit). Mivel én mindig elfelejtettem kijelentkezni, igy az öt lehetőség alighanem elfogyott.Kérdés: Hogyan lehet ezt a számlálót nullázni?
3.
Csináltam a beépitett képmetszővel képernyőképet, amit az alkalmazás .tiff-be mentett. Ezzel nem tudok mit kezdeni. Hogy lehet belőle .jpg-t csinálni?"Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
bandras0226
aktív tag
Safari helyett keresnék egy másik böngészőt. Hiába áll0tottam be neki hogy inditáskor az előző munkamenet lapjait töltse be, hát csak azért sem. Ráadásul az oldalak méretezését is elfelejti.
Windowson Firefoxot használok ott 60-80 oldal nyitva van. Viszont Macen nem valami jó a Firefox áll0tólag."Neked édes fiam, még az akasztófa alatt is Kegyelmes Úr vagyok".
-
bandras0226
aktív tag
válasz TigerCat #24217 üzenetére
Dell U2913WM, 2560x1080. Esetleg megoldás lehetne egy régebbi OS?
Úgy néz ki az El Capitan nem az igazi. 2012-e Minire mit lehetne feltenni ami nem túl régi és normálisan kezeli ezt a felbontást?
A videók és a fotók is mintha össze lennének nyomódva. Apropó fotók! Windowson IrfanWiewt használtam képnézegetésre is. Ha megnyitottam egy mappát akkor végig tudtam lapozni a képeket. Itt valahogy nem akar sikerülni. Ha megnyitok egy képet nem tudok tovább lapozni. Egyenként kell nyitogatni őket.
-
bandras0226
aktív tag
Most telepítem a rendszert az ssd-re. Az nem gond hogy nem jelentkeztem ki a gépből? Arra gondoltam hogy SSD-rōl futtatott a rendszert, a gépben levők pedig leformázom adatnak. Most azzal nem lesz gond hogy két rendszer van?
-
-
bandras0226
aktív tag
válasz TigerCat #24194 üzenetére
Elég rondán néz ki minden. Azért lehet mert csak 1080-as a monitorom?
Van itthon egy Vertex 4 ssd-m elfekvőben, arra gondoltam kicserélném rá a hdd-t. Ehhez kell valami speciális eszköz? Sima csillag csavarhúzóm van kicsi.
Letölteném az appstore-bol az El Capitant. Mivel tudnék telepitő pendrive-t csinálni? Az összefoglalóban volt valami parancssoros megoldás, esetleg valami humánusabb nincs? Valami hasonló mint az USBWriter vagy Rufus?
-
bandras0226
aktív tag
Ma meglett az első saját Mac-em egy 2012 és mini személyében. Mindjárt az elején sikerűlt elakadni mert nem ismeri fel a Logitech k800-ás billentyűzetem, és nem tudok belépni a wifihálózatba. Kellene hozzá egy @ , de nem tudom beírni.
-
bandras0226
aktív tag
válasz madgie #18702 üzenetére
Valahol olvastam hogy lehet kapni olyan külső racket amibe pci-e-es VGA-t lehet rakni. Ez jó megoldás lenne mert a CPU még sokáig elég lesz szerintem. A probléma az hogy még nem láttam olyan boltot ahol lehetett volna ilyesmit kapni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EAFC 25
- Asszociációs játék. :)
- Elektromos cigaretta 🔞
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- White Félkonfig/AM4/ Csak kártya kell bele.
- Gamer PC eladó! VÍZHŰTÉS! I5-9600K Tuning/32GB Predator RAM/RTX 2060/500GB SSD + 500GB HDD
- Eladó konfig! I7-12700 1TB SSD 32GB DDR4 RX6800 16GB!
- !! Eladó Garanciális Gamer Számitógép, Pc (RTX 2060 Super 8GB/I3-14100f/16GB RAM/SSD
- Játszós PC , i5 10500 , RX 5600 XT , 16GB DDR4 , 256B NVME , 500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest