- Házimozi belépő szinten
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Lenovo 3000 és IdeaPad notebookok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fujifilm X
- iPad topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blue@X
senior tag
Na megnéztem mindent amit mondtatok, és csináltam screenshotokat róla:
Vezeték nélküli hálózatoknál ezt írja:
Kép1
A name-hoz lehet írni, a többihez hiába írok, nem csinál semmit.Hálózati beállítások:
Kép2
Kép3
Itt nem jelenik meg a vezeték nélküli, csak ez a két mód van.
Az első képen a Connections fül, a másodikon a Hosts fül van.
A két középsőn nincs semmi írva.Hálózati eszközök:
Kép4
Kép5
Az első képen a Network device-nél ez a két mód van(Ké4, Kép5), több mód nincs.A végére pedig beírtam terminálba az ifconfig -a, ezt írta:
Kép6Na most akkor jól müködik a wifi, vagy telepíteni kell madwifi-vel?
Amúgy az internet routerrel van megosztva, WinXP alatt tökéletesen megy vele. -
Blue@X
senior tag
Hy,
Acer Aspire 5315-re telepítettem wubi-val az Ubuntu 8.04 LTS RC-t.
Hang a 7.10-el nem volt, de ezzel már van.
Mostmár csak internet kellene, az Atheros wi-fivel.
Elvileg felismerte a wi-fi kártyát:
kép
De nem lát vezeték nélküli hálózatot.
Hogy tudnám megcsinálni, hogy lássa az itthoni vezeték nélküli hálózatot?
Illetve akkor a kép szerint müködik a wi-fi(én azt veszem ki belőle).Előre is kösz.
-
Blue@X
senior tag
Hy.
Nemrég jutottam arra a döntésre, hogy Linuxra váltok. Két disztri jött szóba, az Ubuntu 7.10 illetve a Suse Linux 10.3. Mind a kettő megjárta a merevlemezem, de mindkettőnél fennáll egy bosszantó probléma. Mivel én kezdő Linuxos vagyok(még a driver telepítés sem ment vmiért) ezért segítségeteket kértem.
Rendelkezem egy Acer Aspire 5315-s laptoppal,erre szeretném feltenni újra valamelyiket(most windows van). A gond az hogy nincs se hang, se wla)n. Probáltam a wlant madwifi-vel, de nem megy egyszerűen(én vagyok a lúzer). A hangkarit már megsem probáltam, mert wifi nélkül nincs értelme.
Tehát a wlan kari egy Atheros AR5007EG, hangkari egy Realtek ALC268 @ Intel 82801HBM ICH8M.
Ehez a két eszközhőz kellene valami egyszerű megoldás. Vagy a következő disztri linuxból már kezelni fogja és menni fog alapból?üdv: bluex
-
Blue@X
senior tag
Hali.
Gyors segítség kellene. Fel akartam rakni a openSUSE Linux 10.1-et de nem lehet feltelepíteni.
Ha a telepítésre megyek rá akkor ezt írja: Kernel Panic_not syncing aiee, killing interrupt handler!
És itt megáll.
Ha meg a másik fajta telepítési módot választom akkor meg kifagy, betölti a magot és utána kifagy.
Mi lehet a hiba?
Tudna valaki segíteni?
Előre is kösz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- OLED TV topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Android szakmai topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- AKCIÓ! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest