- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Haladó fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Léghűtés topik
- Asztrofotózás
- Hobby elektronika
- Steam Deck
- Philips LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
H_Zozo
tag
Használ valaki Transmission torrent klienst?
Meg lehet e valahogy oldani azt, hogyha újraindítom, akkor ne törlődjenek ki belőle a torrentek? Vagy akár tárolja a torrenteket egy könyvtárban és újraindítás után automatikusan töltse vissza. -
H_Zozo
tag
Hát azt olvastam a FreeNAS fórumba, hogy nem lehet vele fordítani. Tehát kell hozzá egy FreeBSD, és az alatt lehet. Igazából én ennyire nem szeretnék belemenni a dologba, egyszerűen csak egy NAS-t szeretnék Torrent klienssel meg kijelzéssel.
Megtenné nekem valaki, hogy lefordítja és elküldi nekem ezt a fájlt?
Előre is nagyon szépen köszönöm. -
H_Zozo
tag
Én nem találtam, elméletileg az lcdproc telepítése után a /user/local/lib/lcdproc/ könyvtárban kellene lennie egy ks0108.so filenak. De ez sajnos nekem nincs, így kell az előzőekben leírt driver hozzá.
Ha hazamegyek megpróbálom ezt a fordítósdit, remélem sikerül. A módszert egyébként már próbáltam, de azt írta nincs ilyen parancs. Valószínűleg nem volt kicsomagolva vagy nem a kicsomagolt könyvtárban voltam.
Elméletileg ha puttyal bemegyek a gépbe a kitömörített mappába, akkor működnie kellene?
Ez a gcc meg make még nem világos. Ezek nem lehetnek benne a FreeNAS-ban alapból, vagy telepíteni kell őket? Ha igen, az hogy történik? -
H_Zozo
tag
Sziasztok,
nem találtam sajnos ennél jobb helyet kérdéseim feltevésének.
Gondolom másoknak egyértelmű lesz amit szeretnék, de mivel sosem használtam Linux/UNIX-ot korábban, ezért nekem nem világos néhány dolog.Tehát összeraktam egy letöltőgépet FreeNAS-al, működik is minden szépen. Szeretném monitorozni, hogy mi is történik letöltés közben, ezért szeretném hozzáilleszteni egy már korábban épített ks0108 LCD modulomat a rendszerhez.
Találtam egy nagyon jó kis leírást hozzá itt, de mivel ez HD44780 kijelzővel működik, ezért nekiálltam körülnézni hogyan oldhatnám meg.
Megtaláltam, hogy a kijelzőmhöz található driver a GLCDProcDriver-ben található. Az oldalró le is tölthető a glcdprocdriver-0.0.5.tar.bz2 nevű fájl. A telepítési leírásban azt írja, hogy le kell fordítani, majd installálni.
Na itt ragadtam meg.
Ebben szeretném a segítségeteket kérni hogy lépésről lépésre mit kellene csinálnom, hogy az adott driver működjön. A FreeNAS gép SSH-val kommunikál a Windowsos gépemmel. Putty-ot tudok használni.Segítségeteket előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Haladó fotósok digitális fényképei
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Léghűtés topik
- Béta iOS-t használók topikja
- DJI topic
- Asztrofotózás
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Erdély története I-II-III egyben 3990 ft
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Akciós dokkolók, Lenovo Legion Pro 7 RTX 4080/4090 laptopok, licencek, antivírusok
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest