Hirdetés
- Tudjuk, de nem tesszük: a magyarok többsége nem törődik adatai védelmével
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Irodát kért, de gyárat kapott Elon Musk a Samsungtól
- Nyílt forráskódú lett a legegyszerűbben használható AI tartalomgeneráló
- Hazavághatja a MicroSD memóriakártyák piacát a Biwin-féle Mini SSD
- Milyen videókártyát?
- Mesébe illő csodakábelt tervezett a GeForce-ok leégése ellen a Segotep?
- Pánik a memóriapiacon
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Egy 20. évfordulós csodaegér fortyog a Razer üstjében
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Logitech Harmony - én irányítok mindent!
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
trifo
csendes tag
Még egy kis extra olvasás és kísérletezés részben segített. Részben. Letöltöttem egy Ubuntu desktop live CD-t és arról futott a gparted:
* a gparted mozgatja az adatokat is a partícióval együtt
* a /boot fs-t tartalmazó partíció áthelyezése összetöri a boototA gparted rész után bebootoltam a gépet a saját diszkjéről. A GRUB core az meg is volt, ahogy kell, de nyilván a /bootot nem találta, úgyhogy csak egy grub rescue promptot kaptam. Ott aztán
set prefix=...
insmod normal
insmod lvm
set root=...és végül: normal
És ezzel bebootolt szépen. Az elindult rendszeren már csak egy update-grub és egy grub-install kellett és most minden szép. Kicsit szebb is, mint szerettem volna, mert a gparted az LVM-hez tartozó partívió mozgatása közben leshrinkelte a LV-ket is amennyire tudta. Mondjuk ezt nem kértem volna tőle, de ennyi belefér. Meg kell növelgetni amit kell.
Szóval a műtét sikerült, a beteg él, de még mindig szívesen látnék megoldást ugyanerre, amihez nem kell grafikus felület.
Új hozzászólás Aktív témák
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok : ! Legjobb Áron ! : PC Steam, EA App, Ubisoft, Windows és egyéb játékok : (12.12.)
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- Dell Latitude 3310 13,3", Gold 5405U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 FE / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- BESZÁMÍTÁS! 10TB WD Purple Pro SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Konzol felvásárlás!! Nintendo Switch
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest