Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
urandom0
üzenetére
De, alapvetoen ez fogalmatlansag. Nem ismerik a biztonsagi aspektusokat, igy nem bugnak, hanem feature-nek adjak el azt, amit nem tudnak lefejleszteni.
Lehetne azt mondani, hogy ez furcsa, de annyi fejlesztovel talalkoztam, akinek halvany goze sincs a biztonsagrol, a biztonsagos programozasrol, hogy a Dunat el lehetne veluk rekeszteni. Hiaba elerheto publikusan az OWASP Top 10, hiaba vannak mellette a cheat sheetek, vagy nem olvassa el, vagy nem erti es nem is kerdez rola, nem kepzi magat, nem vesz reszt secure development trainingen.
-
válasz
urandom0
üzenetére
> Én a jelszavaimat nem mentem el még böngészőben sem, KeepasXC-ben vannak tárolva, az meg csak addig van feloldva, amíg használom. Szerintem
Persze, en is 3rd party jelszokezelot hasznalok.
@lionhearted:
En Yubikeyt sajnos nem, sajnos, de az nem fed le minden lehetoseget.
Pelda egy problemara: D-Bus + Passkeyek: a D-Bus autentikacios problemara az egyik megoldas, hogy izolaltan fut pl. a bongeszo. Viszont ha a bongeszo izolaltan fut (flatpak/snap), akkor meg nem fogja latni a Yubikeyt vagy a jelszokezelot.
Szoval nagyon kene mar az a nativ passkey tamogatas, de egyebkent dolgoznak rajta, ahogy tudom.
Új hozzászólás Aktív témák
- 3D nyomtatás
- Apple iPhone Air - almacsutka
- Spórolós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- PLC programozás
- További aktív témák...
- iPhone 13 128GB 88% (1év Garancia)
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
- Dell Latitude 5420 - i5 1145G7 ,16-32GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- í kilenc! AKCIÓS PRECÍZIÓS KÉSZÜLÉK! 7560 i9-11950H 32GB RAM 1TB SSD Nvidia RTX A3000 6GB 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch OLED 64GB +256GB fekete játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi