Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• inf3rno

nagyúr

válasz Dißnäëß #30152 üzenetére

Pedig elvileg megy arduino-val is a nodejs. Az elvadultabbak ESP32-vel tolják az ilyen szenzorozást, de az a nagy baja, hogy nincs olyan változat, amin normálisan meg van oldva a POE, úgyhogy két vezetéket kell vinni, meg gondolom valami egyenáramú rendszert is kialakítani. Lehet wifi-vel is, de az megdobja a villanyszámlát gondolom, és bár alacsony a fogyasztása, de ha 100 ilyen kütyüt kiteszel, akkor azért már tud villanyszámlát generálni. Amúgy pont ilyen üvegházas projekthez néztem őket én is. Mindketten lusták vagyunk öntözni asszem. :D

Az elektronika engem is érdekel, de még nem ástam bele magam. Nagyjából az a végcél, hogy értsem, hogy hogyan működik egy számítógép, egy oprendszer, meg rajta mondjuk egy nodejs, plusz ugye a hálózati kommunikáció. Ez azért legalább egy évtizedre elég anyag szerintem. A mikrokernel azért izgi, mert annál olyan 10k sor a kernel, és azt egy átlagos programozó azért még képes átlátni. Persze ami máshol a kernelben van, az mind kimegy alkalmazásnak, de egyszerűbb így leszűkíteni a minimumra. Pl ha egy hello word-ig eljutok soros porton keresztül az már fincsi, Utána lehet mókolni tovább hálókártya driverrel meg videokártya driverrel, meg ilyesmikkel. Az arduino sem áll olyan nagyon messze ettől. Lehet, hogy mikrokernelezésre veszek egyet, mert a szerver gépet teljesen más célra szánom. Meg egyébként is jobb, ha egy arduino füstöl el, ha valamit elcseszek, mint egy drága gép.

Ja hát nekem most egyelőre a UPC-nek a routere van itt, úgyhogy nem tudok belenyúlni. Ha kimondottan indokolt lenne, akkor vennék valami Asus-t és menne rá a WRT, de most még nem érzem szükségét, és a pénzt meg nem akarom annyira szórni.

Új hozzászólás Aktív témák