- Vezetékes FEJhallgatók
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik tápegységet vegyem?
- Projektor topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Házimozi belépő szinten
- Hamarosan megkezdődik a nubia 2,8K-s táblagépének szállítása
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
Dißnäëß #30152 üzenetére
Pedig elvileg megy arduino-val is a nodejs. Az elvadultabbak ESP32-vel tolják az ilyen szenzorozást, de az a nagy baja, hogy nincs olyan változat, amin normálisan meg van oldva a POE, úgyhogy két vezetéket kell vinni, meg gondolom valami egyenáramú rendszert is kialakítani. Lehet wifi-vel is, de az megdobja a villanyszámlát gondolom, és bár alacsony a fogyasztása, de ha 100 ilyen kütyüt kiteszel, akkor azért már tud villanyszámlát generálni. Amúgy pont ilyen üvegházas projekthez néztem őket én is. Mindketten lusták vagyunk öntözni asszem.
Az elektronika engem is érdekel, de még nem ástam bele magam. Nagyjából az a végcél, hogy értsem, hogy hogyan működik egy számítógép, egy oprendszer, meg rajta mondjuk egy nodejs, plusz ugye a hálózati kommunikáció. Ez azért legalább egy évtizedre elég anyag szerintem. A mikrokernel azért izgi, mert annál olyan 10k sor a kernel, és azt egy átlagos programozó azért még képes átlátni. Persze ami máshol a kernelben van, az mind kimegy alkalmazásnak, de egyszerűbb így leszűkíteni a minimumra. Pl ha egy hello word-ig eljutok soros porton keresztül az már fincsi, Utána lehet mókolni tovább hálókártya driverrel meg videokártya driverrel, meg ilyesmikkel. Az arduino sem áll olyan nagyon messze ettől. Lehet, hogy mikrokernelezésre veszek egyet, mert a szerver gépet teljesen más célra szánom. Meg egyébként is jobb, ha egy arduino füstöl el, ha valamit elcseszek, mint egy drága gép.
Ja hát nekem most egyelőre a UPC-nek a routere van itt, úgyhogy nem tudok belenyúlni. Ha kimondottan indokolt lenne, akkor vennék valami Asus-t és menne rá a WRT, de most még nem érzem szükségét, és a pénzt meg nem akarom annyira szórni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Toshiba P300 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Crosshair 17 HX Gamer notebook - i7 14700HX 64GB RAM 1TB SSD RTX 4060 8GB WIN11
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad P43s - i7-8G I 8GB I 256GB SSD I Nvidia I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest