- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Dell notebook topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- OLED monitor topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
- Gaming notebook topik
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gyb001 #28326 üzenetére
Közben beugrott még valami, csak elkéstem vele. Jártam úgy, hogy nem voltak egymástól megkülönböztethetőek az USB-s eszközök, mert a gyártó nem készült fel rá, hogy egy gépen használj belőle többet... Minden kiolvasható paraméterük azonos volt, de nekem mégis tudni kellett, hogy melyik melyik. Végül a megoldás az lett, hogy az adott fizikai porthoz tartozót kezeltem fixen az egyiknek, a másikat meg a másiknak és meg volt mondva, hogy melyiket hová kell dugni.
Ez valószínűleg működik hubon keresztül is, de még nem próbáltam.Nézd meg ezt a posztomat a témában: [link] - itt 2 kártyaolvasót kellett kiosztanom 2 monitor között helyesen.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Gyb001 #28326 üzenetére
Ahogy írták, udev szabály kell rá, mert alapból dinamikus a port kiosztás. Ellenkező esetben pl. termelésben ahol mondjuk óránként 200 eszköz jelentkezik fel egymás után soros porton, ott hamar gond lenne a port kiosztásból. Jártunk is így win7 alatt, ahol maximum 256 bejegyzést tud kiosztani az oprendszer, ha azt elérte, akkor feladja... Regedit hekket kellett ilyenkor futtatni, ami resetelte...
A /dev alatt ki lehet bogarászni relatíve egyszerűen az infókat az eszközökről, amik alapján meg lehet különböztetni őket - már ha gyárilag kaptak eltérő értékeket, ami nem biztos.
Milyen környezetből kellene elérni a portokat? Bash? C++?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Dell Latitude 5420 i7-1185G7 32GB 1000GB magyarbill. 1 év garancia
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Nubia Z70 Ultra 5G Black Használt, karcmentes állapotban 12 GB RAM / 256 GB tárhely
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest