-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
kovaax #13486 üzenetére
és az miért baj?
kb 1 millió példa ugrik be, aminél egyszerűbb bepötyögni pár karaktert, mint kattintgatni jobbra-balra...pl: hogyan kéred le az IP címet?
Win alatt - Win+R - cmd - ipconfig /all
Linux alatt - Alt+F2 - terminal - ip addrez volt 4 másodperc bármelyik rendszeren. GUI-ban még most is keresgélnéd
-
lapa
veterán
válasz
kovaax #13486 üzenetére
szerintem winen sose kell a registry-t hekkelni. vagyis várj csak. mintha múltkor lett volna valami ilyen... na mindegy, én csak hallottam és ez a linux topik.
legviccesebb múltkor volt, mikor (nem támogatott) celeron 1 mag --> amd 3 mag migrációról olvastam, sysprep és restart után elhalt, "setup cannot continue"-vel loopolt safe módban is. ilyenkor csak egy 1-et kell 0-ra átírnod a registryben, amit a linuxos live cédés regeditorral lehet csak. de azzal lehet. persze parancssor kell hozzá.
-
válasz
kovaax #13486 üzenetére
Hát, én a legutóbbi cikkemben meg sem kellett volna említsem a parancssort.
Leginkább azért használom amúgy, mert egyszerűbb, mint kattintgatva, illetve pl. windóz alatt is eleget parancssorozik az ember, ha bármi nem általánosat akar csinálni (pl. hogy kapcsolsz ki egy gépet távolról windóz alatt)?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Csere-Beszámítás! Asztali számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ProArt Z790-CREATOR WIFI alaplap garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged