-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
az a kártya, ami nekem van, hardveresen tömörített mpeg transzport streamet ad ki magából. a kártyáról való felvétel az mezei másolás diszkre, akár mc-vel is megtehetnéd.
A mencodert azért kár belekeverni, mert ha nem kódoltatod át a videót, akkor minek zabáltatod vele a procit, ha meg át akarod kódoltatni, az nem 800MHz-es via proci kérdés.
maga a tv felvétel annyi, hogy dd if=/dev/video0 of=film_neve.mpg bs=256k
és ez a processz megy, amíg fel kell venni, utána meg kill-el kigyepálom és kész.
a csatornák váltását, a tömörítési és egyéb paramétereket meg a video4linux és az ivtvctl csomagban levő progikkal lehet megoldani/beállítani.egyszerű, mint a faék, alig zabál procit és mégis jó.
-
Jester01
veterán
Az övé dual tuneres, így minden bizonnyal két eszköz is van.
Lejátszó alapvetően nem kell, csak valami ami beállítja a csatornát például v4l2-ctl.Egyébként ajánlom a VDR programot. Bár alapvetően DVB-re van kihegyezve, de van hozzá analóg tv plugin is amit személy szerint ugyan nem próbáltam.
hcl: ja, épp akartam írni, hogy én 10+ éve celeron 300A-val is kiválóan tudtam felvenni, igaz 384x288-ban
Hardveres tömörítés mellett a legbénább gép is elég, ha át tudja préselni a biteket a lemezig. Márpedig ehhez csak kevesebb mint 1MB/s kell.
Új hozzászólás Aktív témák
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Windows 11
- BestBuy topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- PlayStation 5
- Spórolós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest