-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
rigo88 #10289 üzenetére
Csak a locálisan csatolt eszközöket mondja meg neked.
Valahogy biztos lehet rá faragni fdisket. Sajnos distronként változik a hely. Én is alternatív linuxot használok a routeren és míg tplink alatt simán /dev/sda /dev/sdb és hasonlók vannak addig asus alatt sokkal cifrábbak.
Esetleg az linux distro oldalán nézz körbe kell hogy legyen manual/how-to hozzá.Más: Vbox alatt vagyok most a debiannal és hostname gondok vannak vele. Telepítéskor a debian-at adtam meg neki, végződésnek meg .lan-t
Szóval elvileg el lehetne érni a debian.lan címen is de semmi...
Illetve ez most nekem több gondot is okoz sajnos, többek között az proftpd is panaszkodik rá.A hostname -f parancsra azt írja, hogy ismeretlen host. Hogy lehetne egy localhost alatt megoldani, hogy minden működjön?
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 - 4 év garancia (ELKELT)
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! ASUS A620M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB ZALMAN I3 NEO EVGA 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G Gaming WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest