Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
VaZso
senior tag
Szeretnék létrehozni egy bootolható PEN-driveot.
A legalkalmasabb rendszernek eddig a Slax-ot találtam erre, el is indul rendesen a flash-ről.
Viszont szeretnék mellé más rendszert is feltenni, de eddig nem jártam sikerrel.Amin elakadok:
Hogy tudnék floppy image-et bootolni akár Grub, akár Lilo alól?A Slax eredendően Lilo-t rak fel, illetve ez hamarabb beadja a boot képernyőt (USB 1.1-en is), így elsősorban ezt szeretném használni hozzá, de felraktam most a Grub-ot is próbaként, viszont eddig egyikkel sem sikerült az image-et bebootolni.
Milyen paraméterek, esetleg image fileok kellenek hozzá?
pl. ezen az oldalon van egy ilyen bejegyzés:
title Memtest86+ (1.60)
kernel /boot/kernels/memdisk
initrd /boot/images/memtestp.binill. ez:
title HP nx5000 F0.d BIOS Upgrade
kernel /boot/kernels/memdisk
initrd /boot/images/hpnx5000f0d.imgGondolom, ez utóbbi egy normál floppy image.
memdisk file-t viszont sehol nem találok külön, amúgy a Memtest-et be tudom tenni a menübe.A boot floppy-ról image-et dd-vel csináltam, amit be is tudok mountolni -loop-pal.
Remélem, tudtok segíteni ebben.
Szerk.: A Slax mindegyik boot managerrel rendesen elindul, illetve elvileg bármely más Linux is...
Esetleg érdekelne még, hogy szintén ezen boot managerekbe lehet-e ilyen opciót tenni:
- Bootolás CD-ről
- Bootolás USB-ről
Új hozzászólás Aktív témák
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- A Temu diktál Magyarországon, a hazai e-kereskedők fulladoznak
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Apple Watch
- Építő/felújító topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Honor X6b 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3237
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest