Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Windows server 2025-ről (szürke kulcsos) váltottam linuxra backup szerveren, most megnéztem a mentési időket és messze gyorsabb a linux smb még úgy hogy ntfs-el használom.
Szerintem nem működött a winserver alatt a multichannel smb. Gondolom azért mert lehet van valami whitelist hogy mely kártyákkal megy. (hót egyszerű realtek noname gigabit kártyák)
Most úton van egy új 6TB vincsi is amelyen már ext4-el lesz a samba. Tervben van bcache is valami SSD-vel amiért nem kár és bírja a strapát (van pár optane meghajtóm is).
Gondolkoztam ext4 helyett xfs-el is mert végülis 10-600GB-os fileméretek vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- MS SQL Server 2016, 2017, 2019
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, EA, Xbox stb.
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Apple iPhone 16 Pro / 256GB / Kártyafüggetlen / 12HÓ Garancia / Akku : 100%
- eShark Karuta Gaming Egérpad - XL eladó 90cmx40cm
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS STRIX B550 R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 SUPER 8GB Zalman S2 TG FSP 650W
- AKCIÓ! 4TB Seagate Barracuda ST4000 SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest