-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
wetomi
aktív tag
Sziasztok!
Néhány hete eltűntek a jelszavaim és fogalmam sincs, Chromium, vagy KDE Wallet, vagy oprendszer között, vagy ezeken kívül van probléma (nyilván felhasználói oldalon van egy probléma, hogy nem volt backup, de ezen lépjünk túl).
Chromium böngészőt használok openSUSE Leap 16.0-val. (jó pár év alatt nem kevés frissítést és disztró főverzió váltást élt túl). A KDE Wallet jelszókezelőhöz látszólag van hozzáférése a Chromiumnak és ezzel párhuzamosan Chromium jelszókezelője pedig üres, de emlékeim szerint korábban ott voltak elmentve az adatok és tulajdonképpen nem is a KDE Walletben.
Azon felhasználónevek, amikhez korábban volt jelszó elmentve, azok megjelennek a böngészőben, mint korábban mentett bejelentkezési adatok, de jelszó nem elérhető hozzá.
A szokatlan, hogy ha egy weboldalon bejelentkezek az általam megadott jelszóval, akkor a Chromium felajánlja a felhasználónév+jelszó párosának elmentését (hiszen üres a jelszókezelő), de ezt követően valójában mégsem ment el semmilyen adatot.
Nem tudom konkrét frissítéshez sem kötni a jelenséget. Amikor először észrevettem, akkor vártam pár napot és további frissítésekkel próbáltam előre menekülni, de nem lett megoldás. Az sem kizárt, hogy a gyerek nyomkodott el valamit, de ennyire nem láttam még belemászva a gépbe (elég kontrollált körülmények között engedem a gépen mesét nézni az életkora miatt).
Néztem a böngészőben használt profilt és még itt érzek szokatlan dolgot. "Személy 2" nevű profil látszik a böngészőben, de nincsen másik sem. Totál nem emlékszek, hogy az előző években bármikor is foglalkoztam volna plusz profilok hozzáadásával, kezelésével, törlésével.
A december-januári időszakban többször volt olyan, hogy hosszabb uptime, vagy altatás után a Singleton fájlokat törölni kellett, mert különben nem indult a Chromium, de a jelszavakkal akkor még nem volt gond.
Van ötletetek, hogy milyen irányba induljak a jelszavak keresésével?
Új hozzászólás Aktív témák
- Hello Leo: véget ér a Starlink egyeduralma
- Autós topik
- VR topik
- Le Mans Ultimate
- Linux felhasználók OFF topikja
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- OLED TV topic
- Elindult a szomszéd robotaxi szolgáltatása
- További aktív témák...
- PC Game Pass előfizetés
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- MEGA AKCIÓ! - Jogtiszta Windows - Office & Autodesk & CorelDRAW - Azonnal - Számlával - Garanciával
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok GARANCIÁVAL!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- HIBÁTLAN iPhone 13 Mini 256GB Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4673
- darkFlash GR12 Darkstorm Blue/Green
- Dell Latitude 7290,12.5",HD,i5-7300U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- Xiaomi 14T Pro 512GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest