- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Asztrofotózás
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen monitort vegyek?
- Gépösszerakó topik kezdőknek
- Azonnali notebookos kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
sh4d0w #34137 üzenetére
sh4d0w, urandom0:
Köszönöm az infókat.Amit jelenleg is használok/használtam:
ssh
- ed25519 kulcspár (+passphrase jelszóval)
- root belépés tiltva
- jelszavas belépés tiltva
- port áthelyezve 32000+ tartományba
- pam tiltva (bár ez most nem számít, de nem használom)ufw
- kizárólag az ssh, 80/443, 8080/8443 portok vannak nyitva (ezeket használom)fail2ban
- bantime 1440m, findtime 30m, maxretry 3folyamatosan up-to-date, de manuálisan szoktam frissíteni
egyelőre nem használok külső repo-t (csak Arch esetében, Debian esetében szükséges volt)A többit nem használtam, nem ismertem, nem állítottam be. Ezeket meglesem, köszi még1x.
Log-okat nézegetem.Amúgy a 2db IP biztosan nem én voltam, minden gépem és a vpn is "Europe/Budapest" időzónával fut.
Láttam, hogy Digital Ocean az IP tartomány, de valamelyik oldal New York-ra mutat, valamelyik Frankfurtra.
Mindegy, biztosan nem én voltam. (Proton VPN-t használok a klienseken)Akkor egyelőre figyelek ... és a többi eszköz használatát megnézem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen autót vegyek?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Iszonyatos mennyiségű hulladékkal járhat a Windows 10 terméktámogatásának vége
- Asztrofotózás
- Robotporszívók
- Nintendo Switch 2
- Építő/felújító topik
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- További aktív témák...
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- CarPlay / Android Auto adapter meglévő Android alapú fejegységhez
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest