-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
letix
senior tag
Udv a szakiknak!
mdadm vs LVM, hardware RAID fölött témában szeretnék érdeklődni, tanácsot kérni.Leleldzik itthon kis játszós NAS jellegű gép, egy elég őskövület Areca 1210-es vezérlővel, 2*2TB-os 7200rpm-es + 2*1.5TB-os 5400rpm-es HDD-vel. A gépben a CPU egy Celeron 1037U.
Szeretném a lehető legjobb sebességet elérni úgy, hogy az ne menjen a rendelkezésre állás rovására.
Több dolgot kipróbáltam, a vezérlő viszonylag jól képes kezelni RAID5-ben vagy RAID10-ben is a különböző diszkeket, de a neten olvasgatva ezt a felállást elvetettem. A 2db RAID1 tömböt is elvetettem, ott nagyon sok kapacitást vesztenék, és sebességben sem szimpatikus a dolog.A kérdés, amely a jelenlegi helyzettel kapcsolatos:
2db fizikai RAID1 tömb fölé mit érdemes inkább alkalmazni?-mdadm RAID0 a két fizikai RAID1 tömb fölé, így 3TB hasznos tár marad viszonylag gyors eléréssel, plusz a maradék hasznosítható.
-LVM Stripe a két fizikai RAID1 fölé, így a hasznos tár könnyen formázható, és sebességben is elfogadható, kicsivel talán gyorsabb is az előbbinél.
Szokás-e egyáltalán ilyen felállásban szétosztani a lemezeket?
Ha van esetleg más ötlet, szívesen fogadom. A felhasználás átlagos otthoni mentések, backup tár, esetleg iSCSI MPIO-val 2db Gbit kártyán, VM storage-nak, ilyesmi.Köszönöm!
udv
letix
Új hozzászólás Aktív témák
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Eladó Karcmentes állapotban levő Samsung A40 4/64GB / 12 hó jótállás
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3073, 100% Akkumulátor
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23+ 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest