Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz dabadab #2193 üzenetére

Az egyik bug egy olyan gépen futott, aminek egyik darabjához csak a 2.6.18.rc1-től van támogatás. Tehát eszi-nem eszi nem kap mást.
    A másik bug meg egy olyan gépen, amin az a 2.6.16.x-es kernelek vannak mostanában, amiről azt állítják a linuxosok, hogy folyamatosan fejlesztik és ügyelnek a stabilitására. Ennek a bugja szerintem még most is benne van a kernelben és szerintem megint megborulna az egész, ha vinyóhalál lenne.

Az oprendszer egyébként sarge, ezt talán ne nevezzük bleeding edge-nek. Sarge-ban 2.6.8-as kernelt látok, a security focus 6 oldalas listát közöl a benne levő biztonsági hibákról. A kernel bugzillában és a kernel forrásban van néhány scsi driver (adaptec, fusion) hiba, ami szintén kritikus (volt).

Olyan épeszű it stratégia pedig nem létezik, ahol egy működő kódban történt friss fejlesztést nem tesztelnek le és ezt ki lehet védeni. Backup nem került szóba, végül mentés nélkül is helyre tudtam tenni, de ettől ez még idő, kiesés, stb.

Köszönöm, de az ismételjük meg együtt stílusból nem kérek. Észérveket kérek arra, hogy miért vannak ekkora hibák a kernelben.

Új hozzászólás Aktív témák