-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
McSzaby
őstag
Sziasztok,
elméleti síkon teszem fel csak a kérdésemet, mert még nem vágtam bele a dologba.
A lényeg, hogy szeretnék LVM-t használni egy kisebb szervernél. Vinyó és pénz hiányában nem tehetem őket RAID-be, ez fontos részlet.
Adott a példa kedvéért két vinyó. Egyiken lenne a rendszer megfelelően LVM-ben felkarcolva, ahogy én akarom és lenne még egy vinyó, amin tulajdonképp a userek "közös" adatai lennének. (pl.: /mnt/mindenkie) Ezt a közös mountpointot szeretném mindenképpen lvm-be rakni, hogy könnyedén tudjam bármikor bővíteni, szűkíteni ha kell. Hozzácsattintok egy vinyót, usb, partíciót, akármit és csóközön.
A kérdésem az lenne, hogy mi van, ha mondjuk a rendszer/rendszer vinyó visszaállíthatatlanul elszáll, annyira, hogy mondjuk leég,megolvad,pokolra kerül. A "közös" vinyón mi történik az adatokkal LVM-ben? Visszaállítható ez valahogy egy másik gépben, ha arról van szó? Hogyan tudja a linux lekezelni ezt? Lehet valahogy inicializálni az LVM-t úgy, hogy az adatok sértetlenek legyenek?
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Gitáros topic
- Meghalt a Windows 10, éljen a Windows 10!
- Adatmentés - HDD - SSD - Flash
- Wuthering Waves
- Megérkeztek a Xiaomi 15T sorozatának telefonjai Magyarországra
- Windows 10
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i3-8130U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- KÜLÖNLEGES RITKASÁG!!! VADIÚJ Surface Pro 12 12" Snapdragon X Plus 16GB 512GB LEVENDULA 686g
- Apple iPad Mini 6 64GB,Átlagos,Töltővel,12 hónap garanciával
- AKCIÓ! HP Victus Gaming 16-S0017NH 16 notebook - R5 7640HS 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4050 6GB WIN1
- Csere-Beszámítás! 27%ÁFÁ-s! Bambulab A1 Combo 3D FDM Nyomtató , ajándékokkal.
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest