- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- Elon Musk járatára váltott jegyet a legújabb magyar műhold
- Viszonylag olcsó, 26,5 hüvelykes QD-OLED monitor bukkant fel az MSI kínálatában
- Jönnek az egyes, problémákkal küzdő ASUS ROG noteszgépek kipofozott BIOS-ai
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- Milyen TV-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- PCI bővítőhelyet elfoglaló Icy Dock mobilrack M.2-es SSD-knek
- GeForce RTX 5060: Ezt kapjuk 150 ezerért
- OLED monitor topic
- Milyen videókártyát?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- iPad topik
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
AMD E350 procis gépre raktam Sabayon linuxot néhány napja.
Más az elején megszivatott azzal, hogy csak akkor indult el már a telepítő is, ha kikapcsoltam a kernel modulok betöltését (erre külön opció van a DVD indító menüjében a Radeon GPU-k kedvéért).
Ezután szépen felment némi partíciós tábla szívás után.
Kipróbáltam a kwin desktop animációit, és működött is a gumi hatású ablak, bár éreztem rajta kis scrollozást és enyhe akadást.
Tegnap netre csatlakoztattam a gépet, és nyomtam egy frissítést.
Fél napig ment a 381 db rfissítés, és utána nem indult el a gép - fekete képenyő a boot egy szakaszában - ugyanúgy mint az elején.
Ezt a leírást találtam amit végig is csináltam.
Ezután indult a gép, de olyan szinten meghalt a VGA, hogy nem műxik a desktop effekt sem egyáltalán (eszelős szaggatás, és az effekt sehol), szaggat minden video, stb.
Ha a képnézől OpenGL-re állítom, akkor összeomlik a képnéző.Gondolom, nem műxik rendesen a driver. Hogy tudom ezt megoldani?
Az eddigi ubuntu/suse linuxos gépeimnél sosem volt szempont a megjelenítés, mert olyan gagya VGA volt bennük (sokéves nV), hogy egyáltalán nem foglalkoztam a témával - persze gond sem volt.
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro Max 64GB Graphite - 1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3260, 100% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 Pro 256GB Deep Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3352
- Samsung Galaxy A21s 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 10magos! Fémvázas! HP EliteBook 860 G9 i7-1255U 16GB 512GB 16" FHD+
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest