Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mára a ProHardver!/IT.News Fórum is nagylétszámú Linuxban jártas taggal büszkélkedhet. Nehéz szinteket felállítani egy olyan rendszer ismeretében, ami annyira sokrétű, hogy teljesen szinte lehetetlen megismerni minden egyes részét. Azt azonban mindenki tudja, hogy kezdő-e vagy sem. Elsősorban nekik szólnak az alábbiak, de érdemes mindenkinek elolvasnia, mint útjelző táblát.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
mi 10-et? suse 10.0?
1. ez a megjelenítés, főleg firefoxban ez a ''cleartype'' ami egyébként az IE7-ben is volt,de ki lehettt kapcsolni. Nade itt hogy lehet kikapcsolni? Próbáltam vezérlőpult/megjelenítés/betűtípusoknál az x-et kivenni az élsimításról, utána ujrainditottam a firefoxot, de semmi. Ezt hogy lehet kikapcsolni ugymond ''rendes '' megjelenítésre, mint winfos alatt?
itt már a kérdést se értem
2. mp3-at mivel játszok le?
xmms
3. Hogyan csomagolok ki file-okat?
attól függ, mivel van tömörítve. de ha kényelmesen akarod, akkor mint win alatt, a fileböngészővel duplaklikk, és megnyílik.
4. Hogyan telepítek programokat?
disztribfüggő. suse esetén pl. yast2-vel.
5. Ez már bonyásabb: van még egy windowsos gépem. Meg ez a linux. Amikor hálózatba kötöm öket, nemlátják egymást. Próbáltam beállítani Samba servert de semmi. Légyszi ezt lépésről lépésre írjátok le, mert ebben a témában nagyon kezdő vagyok. (A kézikönyv csak annyit ir, hogy samba servert csináljak)
megint csak attól függ, hogyan akarod egymással láttatni őket. ha elég az ftp, file-ok áthúzására, akkor egy ftp-szervert tegyél fel valamelyikre. ha pl. nymtatót, vagy vinyót akarsz megosztani, akkor valóban kell a samba. szép vastag kézikönyve van magyarul. asszem digitális formában terjeszthető, keress rá a neten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo Thinkpad X13 Gen2 WUXGA IPS Ryzen5 Pro 5650U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 W11 Pro Garancia
- MacBook Pro 16" M1 Max 64GB / 2TB / magyar / 27%-os ÁFÁS
- Xiaomi 14T /12/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Csere-Beszámítás! Acer Nitro 5 AN515-57! I7 11800H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB Nvme SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest