-
PROHARDVER!
Fórumtársak szimulátor komponenseinek/hardvereinek/játék preferenciájának táblázata és annak 2023-as konklúziója majd 2024-as konklúziója GalaHU tollából, illetve itt található a fórumtársak cockpitjeinek galériája.
Itt egy nagyon hasznos setup guide, mindenre kiterjedően, angol nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
-
guftabi96
addikt
-
vernux
tag
Sziasztok.
Elromlott ezeréves Logitech formula force kormányom (vagy valami ilyesmi a neve) és szeretnék másikat helyette. Gondoltam veszek DFGT-t de már nem lehet kapni a boltban sajnos. Ezután maradt 2 kormány . Thrustmaster T150 Force Feedback vagy Thrustmaster TMX Force Feedback for PC/Xbox One. Nem tudom melyik lenne jobb döntés. A kérdésem az lenne szerintetek melyiket érdemes megvenni?
A játék amihez kellene az nem más mint a Project Cars PC-s változata.Előre is köszönöm Vernux
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Grafirka #23169 üzenetére
Ha nem szimulátorozásra kéne(arra nem igazán alkalmas), akkor szerintem inkább vegyél egy olcsóbbat, ez sem igazán jobb mint a 10k-s kormányok. Csak 270 fokot fordul, nincs benne FFB és nagyon gagyi a pedálja is, nagyon nem éri meg az árát. Az első jobb kormány a Thrustmaster T150, de az is 50k körül kezdődik.
-
neilszab
őstag
válasz
teki80 #23101 üzenetére
Szia, a G29 azért jelentősen jobb a T150-nél, a T150 inkább a DFGT szintjén mozog. Ez utóbbit kapsz használtan 30 körül, az egész jó vétel, illetve használt G27 is van kb az új T150 árában, amivel sztem szintén jobban jársz.
Hasznos linkek:
AC Hungary - Kormány tesztek
Kormány Kalauz
Használt kormány vásárlása -
teki80
csendes tag
Sziasztok! Kormány vásárlás előtt állok, kérnek egy kis segítséget... Ez lesz az első kormanyom, tehát légyszi ne a legdrágább megoldást javasoljátok!😄 Amit nézegettem: Thrustmaster t150, még a megfizethető kategória szerintem, vagy a logitech g29( hátha vmi black friday akcióban lesz) 2 közül melyiket javasoljátok?? Vagy mi az, ami ebben a kategóriában szoba jöhet??
Előre is köszi!! -
kozmy
őstag
A 2 kis menetes lyuk a cockpitekhez van, de a nagyot is igénybe lehet venni. Könnyen nem szakad ki strapabiró cucc, akinek ki szakadt az Elnano forumtársnak és az T150 bázis volt a 2-tő nem egy és ugyanaz a kategoria.
-
Joshi
titán
Üdv. PS4 témában lenne kérdésem, mert ahhoz nincs semmi tapasztalatom. Az egyik cimborám vett egy Thrustmaster T150-et de ugye azon nincs váltó. Külön váltó ugye a Thrustmaster TH8A lenne ami ~45k, viszont neki csak sequenciális váltó kellene H nem. Én azt ajánlottam neki, hogy a seq váltónak pénzkidobás lenne a TH8A. Kérdésem, létezik olcsóbban minőségi kimondottan seq váltó PS4-hez?
-
This_is_Ice
tag
válasz
sanyi14 #22777 üzenetére
A felsoroltak közül a T300RS-nek van a "legkomolyabb" belseje, szíjhajtás, 1080 fokos elfordulás, cserélhető perec. Az alap verzióhoz viszont csak 2 pedál jár, míg a Logitech-hez 3 és sok esetben váltó is. A TMX (szinte megegyezik a T150-nel) már eggyel ezek alatti kategória, alkalmi játékra, kevésbé komoly versenyzésre, arcade-simcade kategóriára jó választás lehet, és a T300-zal egyetemben vehetsz hozzá utólag váltót és másik pedált is, ha úgy tartja kedved. TM-ek között sok a meghibásodás, ezért mindenképp garanciális példányt javasolnék. Az én sorrendem:
T300>G29>=G27>=G25>TMX=T150Elnézést, félre olvastam, fel sem merült a TMX, nem véletlenül; tehát a TX-ről még annyit, hogy kb. T300, csak 900 fokkal.
-
sanyi14
csendes tag
sziasztok
melyik kormányt érdemesebb megvenni és miért Logitech G27, g29 ,Thrustmaster T150, Thrustmaster TX Racing, Thrustmaster T300 RS ? Tudnátok benne segiteni? Előre is köszönöm -
tobias88888
őstag
válasz
csaabz #22754 üzenetére
Sajnos újonnan nincs. Mindenképpen Force Feedbackeset vegyél, az ad igazi élményt. A probléma az, hogy a DFGT kihalását jelenleg még mindig nem töltötte be semmi, így olcsóbban nem kapsz semmi használhatót.
Vagy veszel egy DFGT-t használtan (hardverapróról pl) vagy T150 ami 50 ezer felett van
-
Joshi
titán
válasz
Jakab66[hun] #22699 üzenetére
Nem tudom biztosan, de nagy valószínűséggel a TMX Force Feedback ugyan az mint a T150. Ha ezt többen igazolják itt a fórumban, akkor nyugodtan maradhatsz a TMX-nél is.
-
RaGi91
senior tag
válasz
haxiboy #22691 üzenetére
A t300 alcantara T3PA pedállal jön. A T500-hoz T3PA Pro van, ami csak egy picikét jobb. Az általad említett ársávban nincs semmi új. Olcsóbb van a TM T150, haszált DFGT. Aztán jönnek a Logi G29, TMT300, T300 Alcantara, T500, utána fanatec, de ezekkel még mindig vannak bajok. Ill. a T300-ból is elég sok a hibás
Fanatec után pedig határ a csillagos ég. Más nem nagyon van.Lehet még kormánybázist venni, rá külön kormányt, mellé külön pedált, váltót, de az megint sok pénz.
Hobbiszintre csak így néha kocsikázni újonnan Logi G29 fölött szerintem felesleges költeni.
Használtból meg ki lehet még fogni jó állapotú G25,27-et. Vagy néha mennek T300 Alcantarák is itt aprón 90 környékén. Nincs kereslet, nincs konkurencia, kicsi a célközönség. -
neilszab
őstag
válasz
gaben1993 #22546 üzenetére
Ezt miért tőlünk kérdezed, miért nem tőlük?
T150 témában találsz jópár véleményt és tesztet is itt a topikban, használd a keresőt..
https://prohardver.hu/tema/a_nagy_kormanyos_topik/keres.php?stext=T150 -
gaben1993
tag
Sziasztok.
A kérdésem az lenne, hogy logitech driving force gt-t már ha jól tudom nem lehet újonnan megvásárolni, viszont a supergamernél még meglehet rendelni, amit én meg is tettem, kíváncsiságból. Komolyan lehet venni egy ilyen rendelést, vagy holnapi nap megfognak keresni, hogy nem tudják teljesíteni?
Egyébként ez és a thrustmaster t150 közül melyiket lenne érdemesebb?
Köszi a segítséget! -
neilszab
őstag
Ki lettek adva újra a korábbi kormányos post-ok jegyzetként az oldalon:
T150, T300 és G29 teszt -
bendre91
csendes tag
Kicsit offtopic, de szívesen vennék ötleteket, hogy merre érdemes elindulnom az online világban. Szept közepére tervezem a T150-et, mert most költözök Pestre, és nincs időm ezzel foglalkozni.
Régen nyomtam ezerrel, imádtam az olyan versenyeket, amikor egymást tisztelő emberek versenyeznek, tehát a dodzsemező random emberek iszonyatosan irritálnak. Főleg F1 érdekelne, de igazából minden, ahol kulturált versenyzés folyik. Anno az F12010-el nyomtam online bajnokságba, vezettem egy ideig, de az adminok megbolondultak és megszűnt az oldal. (F1 Game Hungary) Ezek a CM féle F1-ek messze nem szimulátorok, ezért jó lenne valami komolyabb. (persze majd az F12016-tal azért karrier módban eljátszogatok)
-
válasz
neilszab #22429 üzenetére
az pl objektiv, hogy a dfgt váltófülei kicsik vagy hogy a t150 pedálja rögzítés nélkül szinte használhatatlan vagy hogy a fanatecnél a csúcskategóriához képest sok a hiba vagy hogy a g25-27 egy igásló ... úgy rémlik, a ph!-s t150 teszt viszonylag pl reális volt.
(ezt a linkedet most nem érem el, mert tiltott oldal)
-
neilszab
őstag
-
válasz
Fehercsoki #22418 üzenetére
hagyjuk már ezt, hogy jobb a dfgt
sokszor előkerült a téma és jóindulattal is max. "nem eldönthető"...
akkora halom hulladék a dfgt pedálja és a váltófülei, hogy arra szavak nincsenek - ezzel szemben a t150el nincs komolyabb gond, a legnagyobb hibája, hogy túlárazott (pl a felfogatás gond 1 (EGY!) embernek jött elő összesen...)
bendre91: szerintem vegyél egy használt t150et, 40 és alattiakat is láttam errefelé és szinte bizonyosan még van gari is... (nincs 2 éve kint a modell, márpedig garit nagyrészt annyit adtak rá a boltok, pár kivételtől eltekintve)
én a thrustmaster tx mellett kényszerből egy 150et is hajtok (ps4...) és a sok negatívkodó rivjú ellenére abszolut kellemes meglepetés volt (vagy inkább pont azért, rosszabbra készültem). viszonylag erős, definiáltak az erői (nem csak úgy ráz bele a világba'), a fülek frankók, a pedál pedig... nos, egen, ezt letámasztani elég nehéz ügy - ha sikerül, akkor okés! (de ha nem....
)
-
bendre91
csendes tag
Épp ez okozza a dilemmát, hogy ebben az árkategóriában nincs vetélytárs. DFGT-t nem is hiszem, hogy lehet kapni már újan, és az is kitudja hány éve porosodik egy dobozban, gyanítom, hogy nem tegnap jöttek le a gyártó sorról az utolsó darabok. Használtat nem szeretnék, maximum, ha egy nagyon megbízható embert találnék, és alig használt darabról van szó. Lehet, hogy nem szíjas, de sokkal halkabb rendszer, mint akár egy G29-ben.
A T150-ról az a benyomásom, hogy amellett, hogy nem profi darab, azért ez már képvisel egy megfelelő minőséget.
Esetleg még valaki, aki pont használ T150-et? (Igen, győzzön meg)
-
RaGi91
senior tag
válasz
osztraksajt #22420 üzenetére
A T150 nem szíjas... "Vegyes öv-tárcsa és fogaskerék rendszer" van benne. Kicsit halkabb és tán kisebb a "FFB lyuk", de nem pontosabb a DFGT-nél. A szíjas megoldás a T300-nál kezdődik.
-
osztraksajt
őstag
válasz
bendre91 #22417 üzenetére
Jódarabig MOMO-m és DFP-m volt, most DFGT-m van (igaz csak pár óra van benne az elmúlt egy év nem úgy jött össze ahogy terveztem), de pont a hétvégén volt szerencsém kipróbálni egy ismerősnél egy T150-et.
Hát, értem én hogy halkabb szíjhajtás meg nincs középen FFB lyuk, ezeket alá is írom, de a minőségérzet szerintem sehol sincs a GT-hez képest, sőt szerintem a PRO-t sem éri el. Valahogy érzetre nekem egyáltalán nem biztosította azt hogy egy autó kormánya van a kezemben, sokkal inkább egy játékszernek érződött, azzal együtt is hogy valóban valamivel kifinomultabbnak tűnt az FFB. De pl nem mernék tisztességesen ellentartani vele, mert félnék hogy tönkreteszi, és a tesztben is említett műanyag az valami tényleg horror. Én nem vagyok izzadós tenyerű, még eddig egyik kormánnyal sem volt gondom pedig nagyon régen még egy fröccsöntött saitekkel toltam, de ezen pár perc alatt sikerült megizzadnia a kezemnek.
-
RaGi91
senior tag
válasz
T150 ellen mondanám, igazából az összes Thrustmaster kormányra igaz, hogy ha nem rögzíted csavarokkal a cockpitbe, vagy asztalra, hanem csak a hozzá adott rögzítővel tervezed lefogatni, akkor egyrészt elmozoghat, ill. volt valaki itt fórumon, akinek tőből kitört a csavar ahol le lehet fogatni és így a garancia is kétséges.
Szóval ha TH mellett döntesz, akkor javasolt csavarral asztalhoz rögzíteni.
Egyébként nekem volt DFGT-m (vagyis még megvan), ill. most van egy T300 alcantarám. Egyértelműen a T300 a nyerő, de a DFGT is jó cucc, azért vettem T300-at, mert egyrészt megtehettem
, ill. megragadott a szimulátorozás világa.
Költözés után, ha marad zsé, akkor kövi beruházás a 3 monitor
-
Fehercsoki
aktív tag
válasz
Ha többet nem költenél rá, akkor más alternatíva sajnos nincs, T150-nél jobb a DFGT(FFB és minőség is), esetleg azt érdemes lehet keresni használtan, de már az sem olcsó. Pedált és H váltót is lehet később hozzá venni, de ha később bővíteni szeretnéd akkor szerintem inkább T300-at vegyél, a sima változata 90k körül már kapható.(persze az Alcantara sokkal jobb ár-érték aránnyal rendelkezik, de az már 130k+)
-
bendre91
csendes tag
Hello!
Kormányt keresek és meglepődötten látom, hogy pl. a Logitech-től nincs egy darab se számomra elfogadható áron.
Abból indultam ki, hogy régen egy Logi Formula Force EX elég volt, amit persze kinőttem időközben, és nyilván egy belépő szint volt, de 15-ért megérte. Most már egy ilyen szintű kormány iszonyat hátráltatna.Most már olyan kormányt keresek, ami legalább 900 fokos, erő-visszacsatolás alap, hogy kell, nem gagyi, pontos. Szíjashoz még nem volt szerencsém, de állítólag halk, nincs középen lötyögés.
Mivel nem akarok 5-6 éve megálmodott konstrukciót venni 2016-ban, a Thrustmaster T150-t néztem ki, számomra elfogadható áron (52e) lehet kapni, a külföldi teszteken jókat mondanak róla. A játékok: Assetto Corsa, Project cars, Codesmasters féle F1 szériák (ha nem lesz gagyi), Euro Truck Sim2, Dirt.Ami ellene szól, hogy úgy tudom, csak pedált tudok hozzá venni, pedig később jó lett volna egy F1-es kormány rá. Na mindegy.
Valakinek vélemény? Esetleg más ajánlás?
-
kozmy
őstag
válasz
tobias88888 #22186 üzenetére
Egy az egybe a T150 átemelték aTMX-be csak a TMX Onra készűlt és az összes TH kiegészítővel kompatibilis, csak a perecet nem lehet rajta cserélni.
-
tobias88888
őstag
Látom van új olcsó Thrustmaster (Thrustmaster TMX Force Feedback), valaki esetleg vélemény róla? T150nél ahogy nézem szebb, de tippre azt mondanám a belseje ugyan az
-
Gabesz1019
senior tag
PS4-hez vettem egy Thrustmaster T150 Ferrari Edition-t. Rádugjam PC-re, hogy frissítse a firmware-t? Gondolom PS4-en keresztül nem tudja, mert amikor elsőnek rákötöttem nem írt ki semmi frissítést hozzá.
-
Gabesz1019
senior tag
Aqua.hu-ról mi a véleményetek? Tőlük vennék T150-et.
-
Trialbiker
tag
Sziasztok. Van egy Thrustmaster t150es kormányom. Dirt rallyt játszom vele. Az lenne a kérdésem hogy a gombokat át lehet-e programozni hogy a játék az Xet, Xnek mutassa ne button6-nak stb. Mert elég zavaró így a menüben a navigálás.
-
Kadzsor
csendes tag
Sziasztok,
A helyi Tesco-ban lehet kapni Thrustmaster T150-et 55 ezerért (előtte egy F430 FFB-m volt, csak behalt a pedál). Hetente 1-2 órát tudok csak játszani (F1 2012, Euro Truck Simulator 2), ezért szerintem fölösleges lenne egy komolyabb kormányra (G29, T300rs) beruháznom. Szerintetek megéri nekem egy komolyabb kormányt vennem?
A választ előre is köszönöm.
-
Forestgreen
aktív tag
32 éves fejemmel egyre kevesebbet játszom, mert felnőttem és a szabadidőm is kevesebb, ha játszom, akkor azt a heti pár órát élvezettel szeretném eltölteni Assetto Corsa / Project Cars és majd talán összel Forza játékokkal. Még pár napot agyalok rajta, hogy T150, vagy T300 / G29 legyen-e.
-
válasz
Forestgreen #21795 üzenetére
szerintem a thrustmaster t150 pedálja némi padlóra tapasztással (gumiszőnyeg pl - kinél mi van alatta) simán dfgt feletti minőség/erő/érzet, szal ha azzal elvoltál, ez sem lesz rosszabb (sőt)
az ffbje tényleg elég jó (vs. Th TX), pontosabban nekem felülmúlta az elvárásaimat, ellenben a kormány a gumiszerű anyag miatt fura (nem túl jó
)
az a baj, hogy 55 ezres árával (2 év garival ennyiért már itt-ott megvehető) gyakorlatilag nincs konkurrenciája, ha újat akarsz, a következő lépcső pedig aránytalanul több (95k a t300 / 105k a g29) ...
végülis te tudod mennyit használnád és így mennyit ér meg
-
Forestgreen
aktív tag
Sziasztok!
Megadta magát a Logitech Driving Force GT kormányom. Egyszer már volt javítva és majdnem 20 ezer forintot fizettem érte. Már nem akarom újra javítani. Milyen kormányt javasolnátok, ami nem lenne visszalépés? G29, G920, Fanatec és hasonló árban lévő kormányok nem kellenek, mivel csak hobbi szintem autózgatok, nem hasznánám ki.
Viszont láttam Thrustmaster T150(RS) kormányt, ami 50 környékén van, az még beleférne. Van esetleg tapasztalat a DFGT-hez képest mire számíthatnék?
Köszi!
-
Vitatigris
csendes tag
Sziasztok tudnátok optimális beállítást mondani nekem t150 hez? Project cars es Ac teljes a kompatibilitás? Előre is köszönöm
további szép napot
-
Shodan
őstag
Én meg ma beruháztam a t300 alcantarára
Első tapasztalatok 1 óra körözgetés után...A kormány nagyon szép, tényleg. Ez képeken valahogy annyira nem jött át, de élőben kézbe fogva tényleg nagyon minőségi érzetet kelt, úgyhogy egyelőre örülök hogy nem a simát vettem. Közepes méretű kezem van, de a váltó füleket teljesen jól elérem, nem kell nyújtózkodni.
Gombok ok, egyedül a dpad hagy némi kíváni valót maga után, kicsit gagyi hatású és nehéz is benyomni és messze van. A ferrari logo a kormány közepén sztem szintén egy kicsit gagyi hatást kelt.Azt hittem benyomható, de aztán rájöttem hogy nem
Egy két helyen írták hogy a kormány picit flexibilis, hajlik. Ezt megerősíthetem hogy szerintem nem így van.Semmenyivel nem hajlik jobban mint más hasonló méretű. Pedig már megrémültem hogy accuforcos lesz
A kormány rögzítése parádésan szar, ahogy azt gondoltam. A legtöbb videoban is látni hogy mozog a kormány a rögzítés miatt. Nekem azért sikerült mégiscsak stabilan rögzítenem. De ez egy nagy negatívum az összes thrust kormánynál véleményem szerint.
Volt akinek is el is repedt ha jól emlékszem a t150 itt. Pedig a rögzítés nagyon fontos ahogy volt is róla szó! Nagyon megterhetli a kormány bizonyos részeit ha szar a rögzítés. Szóval ez egy nagy negatívum. A ház kialakítása ok semmi extra, olyan mint a többi.
A hozzákapott pedál sem olyan rossz mint amire számítottam, de még tesztelgetnem kell.
Egyelőre minden alapon próbálgattam. Az FFB nem olyan erős mint vártam, azt hittem kézleszakítós lesz. Ennél a t500 biztos hogy erősebb. FFB lyukat nem tapasztaltam, nord hátsó részén néztem elengedve a kormányt sem kezd lengeni ide-oda. Kormányközpen lehet érezni egy nagyon minimális akadást, de nem vészes. Máshol tényleg nagyon smooth és halk, viszont a rázás a fogas kormányokba továbbra is jobban átjön.
Egyelőre ezek jutottak eszembe -
válasz
theballa32 #21722 üzenetére
(érdekesség: tesco ujságokban van kupon, -1000ft 10k feletti vásárlásokra - ergo a t150 így ott is 54 ezresre jön ki)
-
Trialbiker
tag
válasz
Gabesz1019 #21720 üzenetére
Szia én is vettem t150et a tacskóban. 55 volt akció nélkül, de csak kék van itt a győriben.
-
This_is_Ice
tag
válasz
Trialbiker #21709 üzenetére
Szia, valószínűleg a T150 a legjobb választás, főleg a garancia miatt. Ha nem lenne ennyire koros a G25, talán azt ajánlanám.
-
Trialbiker
tag
Sziasztok szerintetek melyiket éri meg jobban megvenni. Használtan g25 vagy újonnan thrustmaster t150? Vagy használtan DFGT? Leginkább dirt rallyhoz lenne használva megy egy kis live for speedes driftre.
-
guftabi96
addikt
válasz
robertosz91 #21649 üzenetére
hát nincs
Esetleg a T150 árában egy használt G27.
Nyilván itt is kell kompromisszumot kötni. -
robertosz91
tag
Van valakinek tapasztalata a T150-es Thrustmasterről?
Mivel nem lehet kapni DFGT-t, ezért kénytelen leszek azt venni, mert nincs más a kategóriában. Az mindegy, hogy a ps4, xbox, vagy a Ferrari-s változatot veszem? Természetesen PC-re kötném, ezért kérdezem. -
n000rbi
senior tag
Sziasztok,
a napokban vettem egy T150-et ps4-hez (sajnos a DFGT-m így ment eladósorba...) és az a gondom, hogy 5-ből 3-szor tuti nem működik az auto calibration, csak forog a kromány és nem áll le (csak az újracsatlakoztatás segít) Ez ennyire szar, vagy hibás darabot fogtam ki?
-
Gabesz1019
senior tag
Aqua.hu és Bluechip.hu közül Ti melyiket ajánljátok? Mind a két helyen 2 év garanciát adnak a T150-re.
-
válasz
Gabesz1019 #21562 üzenetére
ez szvsz igen nehéz kérdés... (pcx-nél 54k a t150 amúgy, tehát 34k a difi)
g29-hez 12ezer itt aprón egy váltó és 100 ezerért "komplett" a szetted
t150-hez egy hárompedálos kieg 30e, a váltó pedig szintén elég horror: 45-50e (nyilván utóbbi minőségben egész más szint a g2x-hez képest)te tudod mennyit autóversenyzel, milyen az anyagi helyzeted, mennyire gondolod komolyan, bővítenéd-e a szettet később, stb. mivel nekem a g25/27 kellemes emlék, szerintem én 88+12e kombóért azt venném. júniusban pedig hozzá egy assettot is a ps4re, ha csak konzolon játszol!
-
Gabesz1019
senior tag
PS4-hez a Thrustmaster T150-et néztem ki. Most nézem MM-ba akcióba a Logitech G29 88e Ft. Meg éri az a kb. 28e Ft különbség? Érdemesebb inkább a G29-et venni?
-
Gabesz1019
senior tag
XPlaza.hu-ról mi a véleményetek? Egy Thrustmaster T150-et szeretnék rendelni tőlük. Azt írják, hogy gyári garancia jeggyel küldik. [link]
-
válasz
Fehercsoki #21330 üzenetére
pont ez a lényeg - a két kormány eléggé hasonló, egyedi előnyökkel/hátrányokkal
amíg boltban megvehető volt a dfgt 40 alatt, nyilván az volt az ajánlott, jelenleg nemigazán van választás... a t150-nél "indul a választék"
-
törölt tag
válasz
Fehercsoki #21330 üzenetére
A T150 anyaga egy vicc. Az enyém két hónap használat után elfáradt és egyszerűen eltört. Törésre pedig nincs gari - a hardverker szervizesei szerint. Nem ajánlom, hogy ilyen szemetet vegyél, inkább dobj hozzá még negyvenet és G29.
-
kelekyle
őstag
válasz
theballa32 #21323 üzenetére
ETS/ATS-nél én nem hiányolom a H váltót. Az összes új kamionnak automata váltója van
Ez lebeg a fejemben és így átjön
Fehercsoki:
Én is ilyen dilemmában voltam kormányvásárlás előtt. Végül DFGT-t vettem... sikerült egy pár hónapos DFGT-t vennem 32ezerért és nem bántam meg.. na meg a két és fél év gari döfi...
T150 nem éri meg a felárat és nincs is rá annyi gari.
Akkor érné meg T150et venni ha tervezel hozzá másik pedált és H váltót... de akkor már árban egy G29 szintje fölött vagy, tehát akkor sem éri meg -
Fehercsoki
aktív tag
Na most akkor jobb a DFGT mint a T150RS vagy nem? Mindenki mást mond. Találtam egy DFGT-vel összehasonlítós tesztet, abban azt írták, hogy elvileg jobb a DFGT, viszont azt is, hogy ha nyúlik egy kicsit a szíj(sima használattól), akkor jobb lehet a T150, a gyakorlatban ez így igaz?
-
ozoli78
tag
válasz
Fehercsoki #21319 üzenetére
Ha van rá keret akkor t300
A t150 fos ,még a dfgt is jobb ,amit meg kapsz fele annyiert -
Fehercsoki
aktív tag
Értem, egyébként a T150 milyen a G27/G29-hez és a T300-hoz képest? Milyen a minősége?
-
Joshi
titán
válasz
Fehercsoki #21313 üzenetére
Pedig leírtad a lehetőségeket, vagy használtan az ismert Logi kormányokat, vagy újonnan a T150 60k-ért. A G29 szerintem is drága, de akkor inkább T300.
-
Fehercsoki
aktív tag
Sziasztok!
Kormány vásárláson gondolkozok, viszont észrevettem, hogy minden sokkal drágább mint pár éve, néhány éve még 60k körül lehetett új G27-et venni, most pedig 118k lenne H váltóval a G29. De persze ha nem kell a kuplung és H váltó akkor sem jobb a helyzet, mivel DFGT nincs, viszont van Thrustmaster T150 ami viszont 60k. Ha jól látom akkor a Fanatec sem gyárt már komplett kormányszetteket, csak a 700 eurós base + néhány száz eurós kormánykerekeket árulja. Ezeken kívül van más alternatíva vagy ennyit kellene rá költeni? Néztem a használt kormányokat, de sajnos a jobbakat rögtön megveszik.(egyébként PC-hez kellene a kormány, szóval nem elvárás hogy bármelyik konzollal működjön)
-
tobias88888
őstag
válasz
anytime #21273 üzenetére
T150 alatt semmelyiket, de ugye az 55 ezer. DFGT-m van nekem is, az alá nem érdemes adni.
Itt egy link, bár nem tudom él e még az ajánlat, mert ez nagyon jó ár és 2017 decemberig garis.
Vagy itt van ez is, 2016 decemberig garis, azaz 1.5 év van benne majdnem ami nem sok.
-
Gabesz1019
senior tag
Sziasztok!
PS4-hez keresek kormányt. 2 árkategóriában nézelődtem. Az egyik a Thrustmaster T150 a másik a Logitech G29. Xbox 360-hoz volt egy Thrustmaster 458 Italia-m, most valami komolyabbat szeretnék.
Érdemesebb inkább a G29-et venni, élménybe sokkal többet ad mint a T150? A H-váltó nagyon tetszik, de nem tudom, hogy megéri-e azt a felárat ami az említett 2 kormány között van. Vagy a G29 ennél jóval többet nyújt?
-
válasz
#96349952 #21105 üzenetére
viszont a tapasztalatod mellé oda lehet tenni, hogy elég sokan használnak t300at, tx-et és senki nem írt hasonló tapasztalatokról (t150 keveseknek van)
hasonlóan a t100/f430aknál, ahol szintén nem volt jellemző ez a fajta meghibásodás!
én biztosra veszem - hacsak a t150 nem általánosan egy elcseszett széria - h nálad egyedi anyaghiba jöhetett elő
-
törölt tag
válasz
Citroware #21101 üzenetére
Egyrészt az egész szerkezet központja egyetlen csavar, ami a kormány aljának közepébe, egyetlen helyre illeszkedik. Tehát minden erőhatás végső soron oda megy át. Az én T150-esem 2 hónap után megadta magát és az a középső rész egyszerűen elfáradt és kettétört. Egy fém alkatrész... A négy alsó tapadólapból kettő az első, asztalról való levétel után az asztalon maradt...
Másrészt nem tudod eléggé erősen felfogatni, nekem legalábbis verseny közben mindig és rendszeresen elkezdett kicsúszni, az egyenesekben lökdöstem vissza a helyére. Bár ahogy olvasom, te éppenséggel tolod a kormányt, én meg féktávokon húzom.
Ja, ha meg túlságosan meghúzod, félő, hogy eltörik a kar, amit fogsz, olyan tré anyagból készült.
Előtte csak Logitech kormányom volt és semmi hasonló problémám nem akadt. Ezért is lesz a következő kormányom is Logitech, a Thrustmaster nálam egy életre leírta magát.
-
törölt tag
Azért a Thrustmasters kormányok esetében megjegyezném a felfogatás milyenségét, ami szerény véleményem szerint valami kegyetlen módon ócska, és a Logitech sokkal egyszerűbb, de hatékonyabb megoldásához képest igazából értékelhetetlen. Én már csak ezért sem veszek soha többé Thrustmasters kormányt, akármilyen technikát raknak beléjük, amíg ezen a hihetetlenül vacak felfogató rendszeren nem változtatnak, teljesen esélytelenek. (Utána is a T150 súlyosan gagyi anyaghasználata miatt pl.) Ilyen megközelítésből szerintem a Logitech G29 sokkal jobb választás - bár elfogadom és megértem, ha valakinek merőben más szempontjai vannak.
-
neilszab
őstag
válasz
lotuska #21078 üzenetére
Akkor olvasd el ezt: Kormány Kalauz Szimulátorozáshoz
Újak közül a Thrustmaster T150 amit érdemes megfontolni, használtak közül pedig a Logitech G25, G27, Driving Force Pro és Driving Force GT.
Ami pedig a versenyzést illeti itt van némi segítség: nulláról kezdeni
Sok sikert!
-
törölt tag
Sziasztok!
Sajnos az van, hogy a két hónapja vett teljesen új T150-es kormányom megadta magát. Mármint a felfogatása. Alul van egy anyaszerű valami, ami fogadja a felfogatás egyetlen csavarját. Na, az fogta magát és szépen eltört. Ezért aztán a kormányt nem lehet az asztalra fogatni, így meg nem igazán használható.
Képek az állapotról:
Esetleg valaki tudna valami tippet, hogyan lehetne valamiképpen asztalra stabilan rögzíthetővé tenni a kormányt? Előre is köszi.
-
Joshi
titán
válasz
DigitXT #20968 üzenetére
Brain75 műanyagból gyártott G25-höz csapágyházat, hogy aztán DFGT-hez készít-e azt nem tudom. Szerintem kérdezz rá.
(#20969) Vitatigris ha nem akarsz drágább kormányt venni újonnan, akkor nagyon nem tehetsz mást mint megveszed a T150-et. Nem írtak róla rosszakat, lehetne kicsit olcsóbb de kb ennyi.
-
kelekyle
őstag
válasz
DigitXT #20968 üzenetére
Kérdezd meg tőle, hátha tud külön is csak alkatrészt. Amúgy én is anno kerestem rengeteget, hogy alkatrészeket honnan lehetne szerezni de nem nagyon találtam semmit...
Amúgy végül vettem egy DFGT-t, alig használt, két és fél év garancia. A könyvelő nem vállalta be a T150 elszámolását
Anno volt itt egy srác Csabnett, aki csinált DFGThez pillangó váltót és árulta hardverapron...
valaki megtudja mutatni ez hogyan ment, kerestem a fórumon láttam fotót róla de a rögzítést nem láttam ? Csinálnék valami hasonlót itthon. Nem rossz a két kis pöcök a kormány mögött, viszont amikor elforgatom a kormányt és akkor váltanék, akkor nehéz megtalálni... -
Vitatigris
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek a t150-es megéri első kormánynak?
Esetleg részletesélménybeszámolót tudnátok irni róla?
A cikkben írt bekopás bekövetkezik használat során?
Drágább kormányt ha nem muszály nem szeretnék még venni. -
válasz
neilszab #20915 üzenetére
létezik, hogy jelentősen gyengébb pedált kapott volna a t150, mint a tx vagy az f430? (t100-ra nem emlékszem pontosan és most elbizonytalanítottál, de az se rémlik gyengének - mármint gyenge ellenállásúnak)
lásd még (#20919) guftabi96 kommentjét, pontsan úgy érzek, mint ő
ellenben a th pedálok a kinézetüket meghazudtolva igencsak "kemények", rögzítés nélkül szvsz igen használhatatlanok ... (értsd: simán csak padlón szvsz simán elnyomja az ember, mert olyan ellenállásuk van)(#20925) Jocohun - szívesen
-
neilszab
őstag
válasz
This_is_Ice #20911 üzenetére
Láttam már belülről, olyan amilyen, de ettől függetlenül a vezetési élmény és az irányíthatóság szerintem jobb, mint a T150. Vagy ha neked van olyan, aminek a tengelye már kilazult/bejáratódott, akkor kérlek írj kicsit erről, mert nagyon érdekel... mennyi idő kellett hozzá, mennyire más az érzés, stb?
#arty:
A pedál tök ugyan az érzésre és ellenállásra is mint a DFTG. Nincs köztük érdemi különbség szerintem. DFGT-be tehetsz squash labdát, a T150 pedálját nem néztem "kompatibilis"-e vele. -
válasz
neilszab #20910 üzenetére
és a pedál!
(de ezt csak a más TH pedálok alapján mondom, melyek igen hasonlóak, mint a T150é, ill. a DFGT-ét is próbáltam és az konkrétan szvsz élvezhetetlen kategória, olyannyira nincs ellenállása egyiknek se. bár lehet ezt alapból moddoltan kell használni és ebből is indulsz ki)
-
neilszab
őstag
válasz
This_is_Ice #20908 üzenetére
Konkrét tapasztalatok alapján mondod, vagy csak amit olvastál, hallottál?
Én már próbáltam T150-et, a váltófüleken kívül semmi más nem szól mellette a DFGT-vel szemben. Szerintem.Mondjuk az is új volt, így a kormánytengely "szorulás" ott is fennállt, nem tudom, hogy aki régóta használja, annál bejáratódott-e már a cucc...
-
kelekyle
őstag
válasz
DigitXT #20906 üzenetére
Láttam, olvastam. De van itt hardverapron egy arc, aki javít ilyeneket.
Tetszik a T150 csak az a ronda PS logó nem kell a közepére, de a Ferrari is rusnya. DFGT ízlésesebb. De T150 a gari, opciónális kuplung és váltó miatt tetszik. Néztem sok youtube videót és azt vettem észre, hogy a T150nél a játék sokkal lassabban reagál a fordualtokra, DFGT gyorsabbnak tűnik, talán kisebb a latency? Ennek lehet valóság alapja? -
kelekyle
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem!
Driving Force GT-t vegyek használtan ? (újonnan már nem kapni) Vagy inkább egy Thrustmaster T150 újonnan?
30körül mozog a DFGT, 44 lenne a T150 (nettó).
Melyiket ajánljátok ? Van esetleg hosszabb távú tapasztalat T150ről? -
KüLÖNc
tag
válasz
tobias88888 #20829 üzenetére
Valamiért Iponnál csak 1 év garanciát írnak a T150-re, G29 100 000 forintos ára is még mindig drága, szerintem.
-
tobias88888
őstag
T150 és a G29 ára is lejjebb ment most. Aki akar váltani most tegye
-
Met
nagyúr
Ki tud franciául?
Thrustmaster T150 Ferrari Edition -
válasz
neilszab #20794 üzenetére
a prohardveres teszt értékelés oldalán megy a latolgatás, hogy megéri-e az olcsóbb dfgthez képest, s az ár is megjelenik, mint tényező....
(a másik tesztet hirtelen nem találom)
de mindegy is, hiszen a dfgt már nem alternatíva (ha valaki újat akar), ill. a padál és a pillangó a t150 mellett nekem pl erősebb érv lenne, mint a ragacsos kormány - ellene.
---
t150 tulaj írhatna esetleg, hogy lazul-e a szíj
mostanra azért már 1-2 hónapja megvan, ha eleget játszottad, valaminek érződnie kell!---
(#20795) Amadako: f430, t100, t150 - újonnan vagy használtan, de továbbra is csak ezeket nézegetheted "olcsón"
-
Joshi
titán
válasz
Amadako #20795 üzenetére
Ajánlott kategóriában sajnos csak a Thrustmaster T150 van 60k környékén és nem is valószínű hogy lesz olcsóbban. Ami esetleg ennél olcsóbb noname az hulladék kategória, akkor inkább kontroller.
(#20796) KüLÖNc fejből nem tudom, de miért nem próbálod ki? Legfeljebb újra kalibrálod.
-
utóbbi időben 2 t150 tulaj is beírta az élményeit, tesztek is lettek linkelve ... 160 eurót szvsz megér
(dfgt jobb-at kik írták? dfgt tulajok?
)
-
G4RWIN
tag
Sziasztok! 160 euróért megérné a thrustmaster t150 rs (németo.)? Szivem szerint dfgt -t vennék, de sehol sem találok normális áron.
t150 ről még mindig nincs nagy tapasztalat? -
tobias88888
őstag
válasz
fister #20664 üzenetére
Én is ugyan így vagyok a vásárlással. Összefoglalva (PC):
- T150 nem ér 60 ezret
- DFGT már nem kapható és használtan is 30 ezerért adnák az akár több éves darabokat is, ami nonszensz
- T100 szintén nem kapható márÉs nagyjából el is érkeztünk a G29-hez
T300RS-t még nem használtam, így arról nincs véleményem. G29-et és egy 3 éves G25-öt már igen, nem sok különbség volt. (kinézetre G25/G27 nekem jobban bejön) -
fister
tag
Kedves leendő szimulátortársak! A Dirt Rally beszippantott, kormányt kell vennem
billentyűzettel szenvedés, és 12ezres tescos kormány (amivel egyébként lancia fulviaval egész jókat lehet autózni, de szinte semmi mással nem hehe) használata után is úgy érzem ez az én játékom. Immáron 8. órája bújom a zinternetet, tesztek, videók, összehasonlítások, leírások, a fórumon sok hszt elolvastam és még az utolsó 5 oldal hátravan, mert a t150 tesztje óta írtakra kíváncsi vagyok, ugyanis az egy kiváló vétel lenne 65k hufért, de vannak fenntartásaim.....
Ezért úgy gondoltam segítséget kérek, így mire elolvasom a maradék oldalt hátha jön válasz isleírom a teljes bizonytalanságomat:
# t150 - mint említettem kiváló lenne/lehetne ennyi pénzért, de ezaz hogy ennyiért az anyaghasználat pocsék, pedáloktól félek de a kuplung nem lenne elvárás, többet nem tudok róla
# a vágyam egy g29 lenne, viszont ha nem muszáj nem fizetnék ennyit érte, de ha mégis, akkor már a képbe kerül a t300rs is, újabb dilemma
# és ami még szóba jöhet, hogy 1-2 tízezresért szerzek DFGT-t, vagy láttam alig használt?! t300rs-t is 60ért amit meglepően olcsónak találok, és hát ha nem muszáj nem vennék zsákbamacskát110ig vagyok hajlandó elmenni, nyílván szeretném minél olcsóbban megúszni, de ettől többet nem adok ki érte ezért t500rs, fanatec és társai kilőve. Esetleg valaki ismer más alternatívát? Bármilyen segítséget javaslatot véleményt szívesen meghallgatok, köszönöm.
-
tobias88888
őstag
Most nézem, a t80-as thrustmaster-t működésre lehet bírni PC-n. Az 30ért nem lenne rossz. (T100 se néz ki rosszul (T150hez képest), csak nem lehet kapni)
re: viszont nincs FFB pc-n, felejtős
-
g25 50k a életciklusa végén volt (sőt, akkoriban 35 ezerre is leesett, hogy helyet csináljon a g27-nek!), 30-ezresbe a dfgt pedig max valami extrém akcióban vagy a 220ft-os dollár idején fájhatott... sajna ez utóbbi rendesen betett mindennek. fanatec is brutált drágult, nyilván a TH is, csak azt nem láttuk annyira, mert "kitérdekel" kategória volt az xbox one korszak előtt (t500, oké... egy!
)
60 szerintem is sok a t150ért, 45 környékét már reálisabbnak tartanám, HA tudnánk vajon mennyi a ps4 licensz - lehet horribilis összeg
Új hozzászólás Aktív témák
- Amatőr csillagászat
- Fotók, videók mobillal
- BestBuy topik
- A minap végleg leálltak az xDefiant szerverei
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- sziku69: Szólánc.
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Monitor hiba topik
- További aktív témák...
- Kedvező áron Lenovo ThinkCentre M73 Mini PC eladó Fali konzollal
- AMD TUF FÉLKONFIG Ryzen5 5600g 32Gb G.skill DDR4 WIFI CM hűtés , garanciával .
- Apple Watch Series 9 45mm GPS 2026.04.19.-ig Garancia!
- iPhone 16 Pro Max 256GB Fekete Titanium használt, gyárilag független, csere nem érdekel.
- HP Z32 31.5-inch 4K UHD Display - karcok a képen de így is gyönyörű!
- AKCIÓ! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Dell Latitude 5440 14 FHD üzleti notebook - i5 1335U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest