- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Fujifilm X
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Gaming notebook topik
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Ciccuka #1561 üzenetére
a hc2 a 3,5"-os háttértáras változat, a hc1 meg a 2,5"-ös. Szóval azok ugyanazok, csak a mellékelt vas más méretű
Az usb3 azért már elég vállalható tud lenni akár lanra vagy satára is, ha nincs natív. Sata esetén van olyan hdd keret, ami támogatja az uasp módot, ami mondjuk usb2 esetén is gyorsat valamit, de usb3 alatt aztán tényleg odatesz: [link]
-
azbest
félisten
válasz
Ciccuka #1201 üzenetére
Mostanában általában készleten is van, 4 GBP a pi és 4GBP a szállítás, vagy akörül pimoronin [link] (onnan vettem kétszer is), de ha minden igaz már szállít ide hasonló áron a thepihut is [link]. A csupasz pi zero annyi, a kábeles és egyéb csomagok talán némileg túlárazottak cserében, de azokat 1-2 dolcsiért lehet kapcsni darabonként kínából. Ahogy sd kártyára is vannak olcsó és megbízható eladók kínában, ebayen.
-
azbest
félisten
válasz
Ciccuka #1199 üzenetére
linuxon nem fagyott, mert ott működött a dinamikus órajel szabályozás. Ha pedig meg volt hajtva és kezdett melege lenni, akkor visszavette a sebességet. Az androidos rendszerek alá tett kernel ezt nem kezelte és induláskor lefagyott.
Hirtelen képről kerestem elő 1.2-es az opi pc
Kevés. Volt, hogy rátettem, kicsit tovább jutott az android mielőtt összeomlott.
Pi zero 8 font, szóval kb 3500 forint alatt van postázással. Persze ha több mindent rá szeretnél dugdosni akkor már nem feltételen érdemes. Ha csak lan kell, akkor 2000 forint alatt nekem ez az adapter bevált [link]. Ez akörül van, mint az opi pc. Persze más képességekkel.
-
azbest
félisten
válasz
Ciccuka #1197 üzenetére
Nekem is csak porosodik az asztalon. Talán, ha a hivatalos kernelbe teljesen bekerül a H3 támogatása, akkor jól esz valamire. Hiába volt 18 dolcsi szállítással.
Androiddal még sosem sikerült elindítanom, mindig befagy. Lehet valami nagy méretű hűtőborda kellene rá, mert sok rendszernél olyan kernelt raktak alá, ami nem figyel a hővédelemre.
Linux alatt használgattam, de az usb portok működése volt sem teljesen sima, ha meg az usb volt jó azzal a rendszerrel, akkro meg a régi kernel miatt nem működött jól, amire használtam volna.
Néha már arra gondoltam, hogy talán hibás példányom van, de mikor a telepítés leírásoknál kakas álozást meg többszöri próbálkozást írnak, az nem éppen a megbízhatóság jele.Nem tudom mire akarod használni, de ha gpio és hasonló dolgok nem kellenek, akkor lehet valami jobb s905-ös box-szal jobban jársz. Vagy esetleg odroid c2, de az már drágábbra jön ki, mint a p3.
Ha csak valami egyszerű dologra kell, akkor érdemes megnézni, hogy a pi zero képességei megfelelőek-e neked.
Az usb hülyeségei miatt nem vagyok teljesen elégedett a pi-kkel, de arra legalább friss kernel van. Beelink mini mx-et próbálgatok majd hamarosan valami linuxszal, hogy a tévés backendemet áttéve rá jól működik -e. Libreelec build alatt a dvb-c kivételével jónak tűnt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest