Hirdetés
- Akciókamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Samsung Galaxy Tab tablet topik
- Lassú lett a Windowsod? Ezeket kapcsold ki elsőnek!
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Ha a koreaiakon múlik, még évekig ingünk-gatyánk rámehet a memóriákra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Vezetékes FEJhallgatók
- Androidos tablet topic
- Az Intel korábbi vezére szerint a kvantumforradalom gyorsan elsöpri a GPU-kat
-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gábor-ka
üzenetére
Végülis ha azt vesszük 0.6W-ot fogyaszt maxon, és legtöbbször valszeg nem menne, szóval áram felvételben nem para. [link] Azon aggódtam, hogy esetleg többet eszik, mint maga a gép, akkor meg már mi értelme SBC-t venni?!
Tervezem, hogy veszek egy új UPS-t a PC-nek, a régire pedig rákötöm a modemet, a router-t meg ezt a kütyüt, aztán mennek másik szobába, úgyhogy a hang kérdése talán csak néhány hónapig lesz majd probléma.
Hmm tudnál mérni decibelt rajta? Androidos mobilokra van alkalmazás hozzá, sound meter a neve. [link] A PC 40dB körül van szutyok kerregő HDD-vel, majd SSD-vel remélhetőleg 30 körülire esik. Gondolom a XU4 ennél jóval halkabb.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gábor-ka
üzenetére
A hasonló képességű SolidRun 140$ lenne 75$ helyett, az meg már ugyanaz a kategória, mint a wandboard: 130$. Gondoltam hátha van hasonló képességű meg hasonlóan olcsó, mint az odroid. Legrosszabb esetben leszedem róla a ventillátort, aztán valahogy felteszek rá egy nagyobb bordát. Ahogy nézem valaki már próbálkozott ilyesmivel, sokkal masszívabb a végeredmény, mint amire számítottam: [link]
(A srác nem pasztázta vel, úgy 95°C-ot hozott. Szerintem pasztával fele ekkora is elég lehet.)A WebGL-t hogy érted? Nem tipikusan szerveren futó dolog... Szerintem nem lenne kimondottan magas terhelése. Egyedül az adatbázisok, amik sokat levesznek majd, még nem tudom pontosan, de valószínűsíthető, hogy lesz rajta egy neo4j meg jópár postgresql adatbázis. A húzós a neo4j, mert annak 2G memória a minimum. Fapadosan lehet gráfot tárolni és lekérdezni postgressel is, de az nagyon nem ugyanaz. Másik gráf tárolási opció valami RDF triple storage, de arról meg már végképp nincs fogalmam, hogy mit eszik, vagy hogy van e egyáltalán ingyenes belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- One mobilszolgáltatások
- Robogó, kismotor
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Küszöbön az androidos PC-k
- Akciókamerák
- Máris érkezik a RugKing Pro új generációja
- Linux kezdőknek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Ryzen5 5600X/ RTX 3060Ti/ 32GB DDR4 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Lenovo ThinkCentre M700 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR4, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végi
- Lenovo ThinkCentre M910S SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia
- Dell Optiplex 3040 SFF PC, I5-6500, 8GB DDR3, 256GB SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd végig)
- Dell Optiplex 3050 SFF PC, I5-7500, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, Win 11, Számla, garancia ( olvasd vég
- Airpods Max fülpárna, gyári Apple
- Iphone 16 Pro 128GB 100% (1év Garancia)
- BESZÁMÍTÁS! Asus B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 Super 8GB Zalman Z1 Plus Kolink 850W
- Apple Watch Ultra, Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1i - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
Állásajánlatok
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
(A srác nem pasztázta vel, úgy 95°C-ot hozott. Szerintem pasztával fele ekkora is elég lehet.)