-
PROHARDVER!
Egyre több bankkártya méretű, egy kártyás számítógép kapható a piacokon, tipikusan nem Intel platformon. A topic ezen számítógépek hardveréről, linuxos operációs rendszeréről, szól. A kis gépek zöme otthoni hardverfejlesztésre, barkácsolásra is alkalmas, így ehhez kapcsolódó elektronikai kérdések is témába vágnak.
Új hozzászólás Aktív témák
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gábor-ka #965 üzenetére
Végülis ha azt vesszük 0.6W-ot fogyaszt maxon, és legtöbbször valszeg nem menne, szóval áram felvételben nem para. [link] Azon aggódtam, hogy esetleg többet eszik, mint maga a gép, akkor meg már mi értelme SBC-t venni?!
Tervezem, hogy veszek egy új UPS-t a PC-nek, a régire pedig rákötöm a modemet, a router-t meg ezt a kütyüt, aztán mennek másik szobába, úgyhogy a hang kérdése talán csak néhány hónapig lesz majd probléma.
Hmm tudnál mérni decibelt rajta? Androidos mobilokra van alkalmazás hozzá, sound meter a neve. [link] A PC 40dB körül van szutyok kerregő HDD-vel, majd SSD-vel remélhetőleg 30 körülire esik. Gondolom a XU4 ennél jóval halkabb.
-
inf3rno
nagyúr
válasz
gábor-ka #965 üzenetére
A hasonló képességű SolidRun 140$ lenne 75$ helyett, az meg már ugyanaz a kategória, mint a wandboard: 130$. Gondoltam hátha van hasonló képességű meg hasonlóan olcsó, mint az odroid. Legrosszabb esetben leszedem róla a ventillátort, aztán valahogy felteszek rá egy nagyobb bordát. Ahogy nézem valaki már próbálkozott ilyesmivel, sokkal masszívabb a végeredmény, mint amire számítottam: [link]
(A srác nem pasztázta vel, úgy 95°C-ot hozott. Szerintem pasztával fele ekkora is elég lehet.)
A WebGL-t hogy érted? Nem tipikusan szerveren futó dolog... Szerintem nem lenne kimondottan magas terhelése. Egyedül az adatbázisok, amik sokat levesznek majd, még nem tudom pontosan, de valószínűsíthető, hogy lesz rajta egy neo4j meg jópár postgresql adatbázis. A húzós a neo4j, mert annak 2G memória a minimum. Fapadosan lehet gráfot tárolni és lekérdezni postgressel is, de az nagyon nem ugyanaz. Másik gráf tárolási opció valami RDF triple storage, de arról meg már végképp nincs fogalmam, hogy mit eszik, vagy hogy van e egyáltalán ingyenes belőle.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mobil flották
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- ZIDOO médialejátszók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Formula-1
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer PC - i3 12100f, RTX 3070 és 16gb DDR5 + GARANCIA
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- GAMER PC - RYZEN 5 5500 / ASUS RTX 2060 / AORUS 16GB DDR4 / 512GB SSD / 500GB HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged