Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• azbest

félisten

válasz inf3rno #1255 üzenetére

A legtöbb olcsó boardom még usb2.0 van, az még tud okozni érezhető limitet. Az újabb fajta orange pi-ken pedig usb2-sata adapter van. Azért hangsúlyoztam ki, hogy ez ne legyen komoly szempont annál a boardnál, mert nincs előrébb vele, mint más jobban támogatott board + pár dolcsis usb-sata házzal. Egy jobb fajta usb3-sata is csak 6 dolcsi körül van, az usb2-esek is filléresek.

De még gyakoribb, hogy az internetkapcsolat a szűkebb ennél is. Usb3-nál persze sokkal nagyobb sebesség is elréhető, de nem biztos, hogy tényleg tudja az 5Gbitet, mert a soc-on belül lehet más szűk keresztmetszet is. De persze könnyen meglehet, hogy a lan nem tudja teljes egészében kihajtani ezt a sebességet, ahogy írod is.

Vagy egyszerűen csak a két eszköz közt együtt nem megy több, sambán szerintem szép eredmény a 90MB, lehet csak a csomagfejlécek overheadje miatt annyi lanon. Ez teljesen jó.

Pi2-vel egyszer-egyszer láttam már 10MB-os letöltést úgy, hogy hálón át nasra ment (szeretem a full duplexet :D ) De akkor már ssh-n sem volt túl reszponzív. Annak a lanja usb2-es. Gondolom az usb2 hdd is meg tudja cibálni a procit ilyen terhelésnél.

Új hozzászólás Aktív témák