- A Solidigm elhagyja a végfelhasználókat célzó SSD-k piacát
- Kvantumpontos OLED monitorokkal bővült az ASUS ROG-os portfóliója
- A GravaStar egyedi megjelenésű fémegerei is beléptek az ultrakönnyű szegmensbe
- 520 Hz-es monitorok duója az ASRock védjegyével
- CL 30 alá mennek a G.Skill hamarosan debütáló RAM-jai
Új hozzászólás Aktív témák
-
kilua
senior tag
Megjegyzem szerintem windowson az exe fájlok sideloadingolása még veszélyesebb is mint apk telepítése androidon.
Mert windowson egyik böngésző simán át emelheti a másik böngészőből az összes jelszót, a Windows meg sem kérdi hogy engedem e, ezt ugyanúgy bármelyik epices/steames/gogos játék megteheti, míg androidon minden program saját sandboxban fut.
Androidon nemrég olvastam milyen veszélyes dologra képes egy vírusos app: a háttérben reklámot futtatott amit a felhasználó észre sem vett. Windowson ellopják a bankkártya adatokat/jelszavakat sideloadingolt exe fájlok, aztán ott nincs teljes képernyős figyelmeztetés hogy "steam.exe telepítése veszélyes használd csak a windows storet ha jót akarsz" 10 másodperces számlálóval hogy biztos elolvasd.
Lehet túlzónak hangzik elsőre, de akit ez elriaszt epig/steam/dlsite nest telepítésétől annak tényleg jobb ha a win storet használja csak.
-
Rigormortiis
veterán
Messze a legnagyobb androidos gyártó a Samsung, és ott van rajta a saját boltjuk (a legtöbb saját alkalmazást eleve csak onnan lehet letölteni). Persze, fent van a Play is, de senki nem kényszerít, hogy azt használjam.
És még mindig a Google saját rendszeréről van szó...
A monopolhelyzetet sem látom: eleve ott az apple és a google, két hazalmas szereplő.
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
nozs23
addikt
válasz Rigormortiis #11 üzenetére
Én sem szimpatizálok a multikkal, de nekem egész biztosan nem lesz jobb, ha még nyitottabbá teszik a rendszert, ahogy az apple tulajok többsége sem rajong az alternatív boltokért, mert valamilyen szinten ez is plusz egy biztonsági kockázat.
Engem tényleg érdekelne, hogy milyen biztonsági kockázattal jár ez. Mármint konkrét példákkal. Ugyanis az USA-ban (is) már gyakorlatilag minden bírónak a töke ki van azzal, hogy bármit mondanak a Google/Apple páros reakciója az, hogy privacy/security bla-bla-bla. A Google részéről külön vicces, hisz a teljes üzleti modelljük alapja az összes user adat fellapátolása és értékesítése. -
devast
addikt
válasz Rigormortiis #11 üzenetére
Teljesen mindegy, hogy Te meg Én mit gondolunk. Azokat a gyártókat fizette le, akiknek érdeke lett volna a saját készülékeikre a saját app store-jukat rakni, ha a gugli nem fizeti le őket.... Ez a fontos , a többi csak mese.
-
Rigormortiis
veterán
Azt azért tegyük hozzá, hogy azokat a gyártókat "fizeti le", akik az ő rendszerét használják.
Én sem szimpatizálok a multikkal, de nekem egész biztosan nem lesz jobb, ha még nyitottabbá teszik a rendszert, ahogy az apple tulajok többsége sem rajong az alternatív boltokért, mert valamilyen szinten ez is plusz egy biztonsági kockázat.
Amúgy meg az Epic akár neki is állhatna saját mobilos operációs rendszert fejleszteni, azon azt tehetne, amit akar. Lehet, több értelme lenne, mint az Epic Store-nak
Galaxy S23U, S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 6 Classic, Tab S8+, Playstation 5, Switch Oled
-
devast
addikt
válasz Victoryus94 #6 üzenetére
Pedig a legnagyobb gond, hogy ezért fizet. Az összes app store, appok, fejlesztők, userek alapvető probléma köre a tipikus tyúk vs tojás helyzet. A fejlesztő addig nem foglalkozik egy store-al, amíg azt sokan nem használják, az emberek addig nem használják amíg nincs tele app-al. Ezt a gordiuszi csomót úgy vágja át a google, hogy lefizeti a hardver gyártókat, hogy csak az ő store-ja legyen gyárilag a készülékeken. Emellé márt csak azt kell elérnie, hogy alternatív store-ok nehezen, körülményesen, nem biztonságosan működhessennek, és kész is a tipikus monopólium. Itt a bírónak teljesen igaza van, hogy a google az egészet úgy építette fel, hogy teljes monopóliuma legyen.
[link][ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Magnat
veterán
válasz aprokaroka87 #7 üzenetére
Jaja lehet, de sztem annyi elvárható, h az ember nézze meg, mit tölt le. Nekem az Amazon boltja volt fent sokáig, értelemszerűen onnan szedtem le az apk-t, le volt írva világosan, hogy kell telepíteni, sztem bárkinek menne.
Szerk.: közben nézem, fent van most is
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Victoryus94
őstag
válasz Rigormortiis #1 üzenetére
Itt a lényeg, hogy a Google tiltja/tiltotta a play áruházban feltöltött 3rd Store appokat.
Ezért hisztiztek az EU-ban is, nem tudom végül globálisan engedélyezték-e, vagy csak az Unió területén.Ezen felül a Google olyan feltételeket szab a forgalmazók felé, hogy kötelező bizonyos Google Csomagokat telepíteni (beleértve a Play áruházat. Arról nem tudtam hogy ezért fizet is).
Android TV esetében csak fejlesztői módban, trükközéssel telepíthető alternatív áruház.Hiába tudod felhackelni magadnak a 3rd store-okat, ha az körülményes, hátrányba kerülnek a gyári megoldással szemben, 1001 felugró ablak figyelmeztet, hogy rosszban sántikálsz, alapból a Chrome is tiltja az apk futtatást, és a fene tudja milyen vírusos meglepetéseket gyájt be átlag Béla, mire sikerül valahonnan levarázsolnia 1-1 apk-t.
Ehhez hasonló hiszti ment a Teams (Slack hátrányba került), és a Google Maps kapcsán, meg a böngészőkkel, alapértelmezett keresőkkel kapcsolatban is (az EU-ban).
Én korábban vásároltam előfizetést a Google Store-on keresztül, talán Spotify volt.
Pár éve volt belőle hiszti, hogy ezek után mekkora jutalékot szed a Google, de nem engedett alternatív fizetési módot, így a szolgáltatók arra próbálták vezeti a felhasználókat, hogy más platformon (pl PC-n, weboldalon) újítsák meg az előfizetést.
Azóta ezt rendezték. A fenti témák viszont vissza-visszatérnek hol az EU-ban, hol az USA-ban.[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
Nekem sem világos mi a probléma, eddig is lehetett alternatív app boltot feltenni ha akart valaki.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
Narxis
nagyúr
Ez azért nem ilyen egyszerű. Szerintem a Google azzal, hogy biztosítja, hogy sideloadingolhatsz és más alkalmazás áruházat is használhatsz szerintem eléggé nyílt. Apple-nél ugye ezt se lehetett legálisan.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Micsurin
nagyúr
Na most vagy mindkét platform fullra felnyílik vagy egyik sem.
The Separatists have no regard for innocent life. They don't care who walks away from war and who doesn't. That's why we move on them now, Commander……and Wolfpack leads the hunt.
-
Rigormortiis
veterán
Na ezt most nem értem Eddig is voltak más alkalmazásboltok android rendszeren, eddig is lehetett sideloadingolni, eddig is felment rá a Fortnite és eddig is lehetett fizetni a benne lévő szarokért. Most mi a gond?
Pl a Netflix előfizetést sem lehet play-en keresztül intézni, csak a szolgáltató saját weboldaláb, mégis fent van a play áruházban...
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 16/512 FHD HUN
- Szép! HP EliteBook 850 G7 Fémházas Szuper Strapabíró Laptop 15,6" -65% i7-10610U 8/512 FHD HUN
- 486 CPU bazár
- S3 Trio64V2/DX 1 MB PCI videokártya
- Gamer Pc eladó! I5-9400F/Asus GTX 1660 Ti/16GB RAM 3000mhz/256GB SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest