Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Victoryus94

őstag

válasz Rigormortiis #1 üzenetére

Itt a lényeg, hogy a Google tiltja/tiltotta a play áruházban feltöltött 3rd Store appokat.
    Ezért hisztiztek az EU-ban is, nem tudom végül globálisan engedélyezték-e, vagy csak az Unió területén.

Ezen felül a Google olyan feltételeket szab a forgalmazók felé, hogy kötelező bizonyos Google Csomagokat telepíteni (beleértve a Play áruházat. Arról nem tudtam hogy ezért fizet is).
    Android TV esetében csak fejlesztői módban, trükközéssel telepíthető alternatív áruház.

Hiába tudod felhackelni magadnak a 3rd store-okat, ha az körülményes, hátrányba kerülnek a gyári megoldással szemben, 1001 felugró ablak figyelmeztet, hogy rosszban sántikálsz, alapból a Chrome is tiltja az apk futtatást, és a fene tudja milyen vírusos meglepetéseket gyájt be átlag Béla, mire sikerül valahonnan levarázsolnia 1-1 apk-t.

Ehhez hasonló hiszti ment a Teams (Slack hátrányba került), és a Google Maps kapcsán, meg a böngészőkkel, alapértelmezett keresőkkel kapcsolatban is (az EU-ban).

Én korábban vásároltam előfizetést a Google Store-on keresztül, talán Spotify volt.
    Pár éve volt belőle hiszti, hogy ezek után mekkora jutalékot szed a Google, de nem engedett alternatív fizetési módot, így a szolgáltatók arra próbálták vezeti a felhasználókat, hogy más platformon (pl PC-n, weboldalon) újítsák meg az előfizetést.
    Azóta ezt rendezték. A fenti témák viszont vissza-visszatérnek hol az EU-ban, hol az USA-ban.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák