- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- Házimozi belépő szinten
- Milyen notebookot vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- iPad topik
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Azonnali fotós kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Attix82
addikt
Az alaplap PCIE csatoló is befolyásól mivel a második VGAt a mostani lapok csak chipseten keresztül vezérli. Ami PCIEx4 4.0 max.
Tehát az elsődleges slot közvetlen a CPUba megy, onnan a Chipsetbe és onnan a PCIE másodlagosba . Több lesz a valós FPS, de még mindig tartsd 90% a gpu terhelést alatt az fps limittel.
-
Attix82
addikt
LSFG Adaptive szinte ugyan annyi a latency mintha nem lenne bekapcsolva. Természetesen a GPU 60-80% között. -
Attix82
addikt
-
Attix82
addikt
válasz
BlueSteel #77 üzenetére
RTSS-el az MSI afterburnerrel ki tudod monitorozni a játékba.
1. Valós FPS csökkentéssel. - 5 fps lépcsőkkel amig el nem éred a kívánt GPU terhelést.
2. Játék részletesség.Én mondjuk 40 valós fps alá nem megyek, ha annyiból se jön össze a GPU 80-85% , akkor játék részletesség csökkentés.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #74 üzenetére
CS2 100 fps valóssal. LSFG nem ad hozzá túl sok latencyt, kivéve ha rosszul használják.
GPU 85%
Játékba fps limit 100 -
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #74 üzenetére
20 FPS valóssal lehet is 68 ms.
LSFG sokat nem ad hozzá ha betartod amiket írtam.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #66 üzenetére
De még mindig 98% tartod a GPUt
. 21 alap fps elég kevés. 40-legyen azért.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #64 üzenetére
Nem szabad mozgatni az egeret, ALT-T azt rángatja a képet balra jobbra, indítás után várj 10 secet akkor beindul.
De kb lényegtelen megnézni, ezeket be kell tartani és a legkisebb a latency.
1. Alap FPS játékba állítás.
2. GPU 80% körül legyen a terhelés LSFG működése közben.
3. Queu Target / célsor : 2 -sen legyen. -
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #61 üzenetére
AMD latency meterrel mértem 4 féle beállítású verziót.
Ezért kell a játékon belül az fps limit.
Itt meg egy 80 FPS limit játékban + 100% illetve 50% GPU kihasználtság.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #61 üzenetére
Szép, de mondom próbáld a GPU t 80% körül tartani és a latency drasztikusan csökken érezhetően. De azért én 40 fps valós kép alá nem megyek
....20 elég kevés .
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #59 üzenetére
GPU usage 97-99% nem jó. 80% legyen kb , a terhelést csökkentsd .
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #57 üzenetére
Képkocka késleltetés NV-nél 1 , AMD -nél 3.
Igen 30 a valós és kipótolja 90-el. De szerintem olyan beállítást találj amivel legalább 40-45 a valós és a GPU 80% terhelés legyen minden esetben.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #52 üzenetére
Javasolt beállításom az LFG-be.
1. Rögzítés: célsor: 2
2. Adaptive Monitor HZ -3 ( 144 Hz esetén 141)
3. Játékba FPS limit / részletesség úgy hogy ha megy az LSFG a GPU 80% terhelést kapjon.
4. Ha nagyon alacsony az alap FPS-ed akkor csökkentsd a cél fps értéket akkor csökkented szellemképet.Próbáld ki ekkor kapsz a legkisebb latencyt és élményt a simaságba.
-
Attix82
addikt
válasz
Baryka007 #37 üzenetére
1.- Először is... More fps = kevesebb latency ... Tehát, ha fps limitálsz akkor buktad a latencyt ...
Egy fps érték felett már elhanyagolható a latency csökkenés, pl 150 -300 fps ha van 1 ms már sokat mondok.
3.- És akkor CPU limites legyek?
Videoba benne van a GPU terhelésre, hogy reagál a latency. 13 perc 46 sec.
Miért kéne CPU limit? Nem értem a kérdést.Azért legyünk már egy kicsit igényesek, hogy ne szakadozzon már a kép
. De ha te úgy szereted legyen
-
Attix82
addikt
válasz
Baryka007 #33 üzenetére
Pl a Delta Force-ba FG nélkül is nagy a latency . Ezzel az AMD Latency meterrel néztem , amivel egy X gambe 13 ms, addig a Delta forceba 35 ms.
Amúgy a legjobb latency elérésének szabálya.
1. FPS limit játékon belül. MSI afterburner is hozzáad latencyt...kerülendő.
2. A max fps a monitor max HZ alatt legyen még Gsyncnél is.
3. A GPU 90% terhelés fölé ne menjen.
4. Ha ezeket betartod óriási fps értékre nincs szükség a kellemes reagáláshoz.Videoba szépen elmondják: [link]
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #26 üzenetére
Mint minden FG-nél minél kisebb az alap fps és minél több a generált kép annál problémásabb a fűnél, hajnál stb. Nvidia megoldásnál is probléma.
Használd a DLSS-t amivel alapból növeld az fpst és arra indítsd rá. Vagy x2 mód legyen fixen. (fixáld a játékba 60 fpsre, 2 módba ne haladja meg a 120 fpst)
MSI afterburner fps limit része alapból is plusz latencyt ad hozzá....ne használd. A játékba korlátozd.
Flow scale az FG programba csökkentheted mert 4Kba vagy, és a generált kép felbontását tudod állítani . Csökkentheted a GPU terhelést.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #23 üzenetére
Ha van rá mód monitoron próbáld ki, de legyen kihúzva a TV. Havernál is galibát okozott a TV de másnál pl nem...
Esetleg a rögzítő API WGC legyen TV -re.
-
Attix82
addikt
válasz
BerserkGuts #20 üzenetére
Ablakos teljesképernyő legyen a játék. A megadott max fps a Losslessbe a monitor HZ száma alatt legyen . Pl ha 144 Hz akkor 140-re állítsd.
Ha adaptive FG használsz FPS limitre nincs szükség csakis a cél FPSt kell megadnod.
Ha működik rendesen a bal felső sarokba kell lenni két számnak, pl 50/140. A programba természetes állítsd be az fps jelzést.
-
Attix82
addikt
Én mindenbe használom a 3080-al, nekem nagyon bejött főleg most ez az Adaptive FG.
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az AFG, vagyis adaptív képgenerálás változó mennyiségű tartalmat tud generálni két valós közé.
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- 16 GB RAM 2025-ben? 🤨 – Ma már tényleg kevés lehet!
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- E-roller topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Házimozi belépő szinten
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Xbox Ultimate előfizetések
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 120TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v4,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest