- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- Androidos tablet topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Xiaomi Pad 7 Pro - fél kiló, maradhat!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- ZIDOO médialejátszók
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
CMR
tag
Legalább USA megfigyelheti a kínai hackerek próbálkozásait. win-win
-
Hieronymus
veterán
USA, UK. CA, AU és NZ,külön szövetséget alkot.The Anglosphere is currently defined by the Five Eyes, an English-speaking intelligence alliance comprising Australia, Canada, New Zealand, the UK and the USA.
Nem gondolom, hogy a szövetség megengedi a szövetség polgárinak információit kiárusítani, a szövetséghez tartozó cégeknek.
-
Pötyi
őstag
(Vállvonós szmájli)
Ez egy dolog - ha házon belül, az USA-ban, USA-állampógárok adatairól van szó. Ééérted!
De te meg csak nagy általánosságban írtad, hogy USA is eléggé leszarja a személyes adat védelmét, vígan adják-veszik a cégek azokat. Kiknek az adatait? Már úgy értem, mely országból érkező felhasználó adatait? Hm? Általánosítás...
Feltételezem, hogy ha van egy jogkövető cég, akkor a programjának/honlapjának használata előtt a felhasználási feltételekbe szépen belefogalmazták a céges jogászok ezeket a világ különböző régióira vonatkozó dolgokat - a felhasználó meg nyilván vette a fáradtságot és elolvasta mind a hetven oldalt, mielőtt rátaposott volna a Tovább gombra...
-
Pötyi
őstag
válasz
Hieronymus #15 üzenetére
Ha az EU-ban ilyen komoly szinten foglalkoztak az állampógárok személyes adatainak harmadik országban található szerverre történő továbbításának porblémáival, mint Safe Harbour meg Privacy Shield, akkor feltételezem, hogy talán olyan fejlett demokráciákban is, mint pld. Ausztrália, ott is hasonló szinten törődhetnek ezekkel a dolgokkal. Remélem.
-
Alchemist
addikt
Fillérb@szók... örülnek majd az orosz, kínai hackerek.
-
Hieronymus
veterán
Miért kellene kulcsot felhőbe tárolni?
Még a dokumentum készítőjének sem kell ismernie a teljes kulcsot.
Elegendő csak a személyéhez kötött részt ismernie.egyébként jelenleg ez a jogi álláspont is, amíg nincs a safe harbornak utóda, addig külső felhőt használni mifelénk törvénysértő. ez az ausztrálokat vélhetőleg nem érdekli,...
Ez egyszerű mellé beszélés.
A safe harbor az EU -USA viszonylatában létezett. Teljesen értelmetlen ide citálni. -
bambano
titán
válasz
Hieronymus #13 üzenetére
azért, mert ahogy te idézted az állításomat, abban a formában nem igaz, szemben azzal, ahogy én írtam, mert úgy igaz.
ha csak háttértárnak használod a felhőt, titkosítva küldöd fel az adatokat és soha nem kerül fel a felhőbe a kulcs, akkor lehet, hogy nem tudják megfejteni. ez attól függ, képesek-e valahogy megszerezni a kulcsot, akár más módszerrel.ha viszont valaha is felkerül a felhőbe a kulcs, például azért, mert egy alkalmazás is fut ott, aminek kell az adat, akkor azt a kulcsot el fogják lopni az adatoddal együtt és akkor nincs védelem.
a net az elmúlt időkben folyton attól volt hangos, hogy már megint egy processzorba tervezett sebezhetőség, spectre, meltdown, stb, a legutolsó nincs egy hetes se, tehát az az elképzelés, hogy a felhőből nem lopják el az adatodat, tévedés.
egyébként jelenleg ez a jogi álláspont is, amíg nincs a safe harbornak utóda, addig külső felhőt használni mifelénk törvénysértő. ez az ausztrálokat vélhetőleg nem érdekli, max. akkor, ha betéved oda egy eu-s állampolgár, akire vonatkozik a gdpr, és akkor az aussie jogászok vért fognak pisilni, mire megoldják az adatvédelmét. vagy le se fogják sz..ni. mondjuk én ez utóbbira fogadok.
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #11 üzenetére
próbáld meg helyesen idézni azt, amit írtam.
-
Hunpriest
senior tag
Hát ez bitang ötlet. Külsős szolgáltatóra és annak supportjára bízni ilyesmit.
A felhőnek vannak előnyei de végtére az is csak egy adatközpont valahol máshol.
-
bambano
titán
válasz
Hieronymus #8 üzenetére
A "biztonság" alsó hangon legalább három dolog: rendelkezésre állás, bizalmasság, sértetlenség. Azt, hogy más ne lásson bele az adataidba (bizalmasság) gyakorlatilag lehetetlen a felhőben megvalósítani (max. akkor, ha offline backupnak használod). A rendelkezésre állás se mindig jön össze, elég gyakoriak az ilyen jellegű botrányok.
A felhő arról szól, hogy minél több zsetont gomboljanak le a kuncsaftról mindenféle marketing hype segítségével.
-
Hieronymus
veterán
Nem így működik a dolog.
A felhőnek több előnye van.
A használatban lévő eszközökön nem kell semmit sem tárolni. Ha ellopják, megsemmisül az eszköz, .... nem veszik el adat és nem kerül ki illetéktelenek kezébe.Ha fizikailag építesz egy adatközpontot, akkor az támadható. Legalább háromszoros redundanciát kell kiépíteni a működő rendszerben.
Az Amazon olcsóbb és biztonságosabb. Nyilván titkosított formában kell tárolni az adatokat. De ebbe is lehet csavart bevinni, ami visszafejthetetlenné teszi a tárolt információt, belátható időn belül.
-
Chiller
őstag
Nem csak az USA és AU.
https://en.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes -
Pötyi
őstag
Ja, ezek jó érvek, csak hát ott van az a vékony, vörös vonal, hogy mennyibe kerül egy olyan program/szolgáltatás, amire nekem offline, helyben van szükségem. Így drágán adják? Aránytalanul drágán? Na, akkor kezdjünk kalkulálni, hogy mennyibe kerülne nekem a saját programozóimmal megvalósítani! Simple közgazdaságtan...
-
Egon
nagyúr
Nyilván lesz rajta titkosítás, meg szerintem egy bizonyos adatkört - a kommunikáció ellenére - nem fognak a felhőbe rakni. Illetve az USA és Ausztrália eléggé össze van nőve ezen a téren, szóval nem is lesz értelme kémkedni az amcsiknak, mivel alapból mindent is tudnak...
Btw egy sor olyan szolgáltatás van már manapság, amit egyszerűen nem tudsz on premise igénybe venni: vagy aránytalanul drágábban adják, vagy egyszerűen nem is működik.A hírhez: azért nem ártana pontosan fordítani: a "billion" nem egyenlő a magyar nyelvben használatos billióval...
-
Pötyi
őstag
Azt az egyet nem értem, hogy egy _nemzetbiztonsági_ szervezet miért egy piaci cég felhőjét veszi igénybe?!? Már úgy értem, hogy ha annyira ragaszkodnak a technológiához, akkor mibe kerülne a saját szerverszobájukban létrehozni egy saját felhő-szervert? Ééérted! Kiadni egy külsős céghez tárolásra a nemzetbiztonságila érzékeny adatokat?!?
-
"de etikus módon és szabályozottan, átláthatóan vetnék be"
meggyőződésem!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Megállapodtak az Amazonnal, a felhőbe megy az ausztrál kémügynökség.
- Házimozi belépő szinten
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- Samsung Galaxy Note10 és Note10+ duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Politika
- Kedvenc zene a mai napra
- EAFC 25
- Windows 11
- További aktív témák...
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- www.LicencAruhaz.hu OLCSÓ & LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - ÖRÖK GARANCIA
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Azonnali készpénzes AMD CPU AMD VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest