Hirdetés
- Home server / házi szerver építése
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Tabletekre is megérkezett a One UI 7
- UHD filmek lejátszása
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- Autós kamerák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Audiokultúra - Hi-Fi-ről hifisen
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
én inkább csak játékra tuningolok mert a többire bőven elég a gyári beállítás.
ezért nekem jó az easytune. aki fixen akar többletet arra ott a bios.
tény hogy ratyin néz ki.viszont tényleg easy vele a tune..
ja és épp most néztem hogy az AMD power monitor nem mutatja a tuningot. az tényleg ratyi.
valaki más próbálta még? -
GgG91
tag
Szerintem ratyi az easytune!
Nekem nem volt stabil, úgyhogy hagytam a fenébe és bios.
Ott legalább csak egyszer kell beállítani azt kész. -
gtasystem
őstag
válasz
Blaze71 #17688 üzenetére
nekem megy pipecül az easytune..
szerintem jó kis szoftver..nem kell biosba belépni állandóan.
ha komolyabb játékra kell tuning beállítom 5 másodperc alatt és kész..újraindításkor pedig úgyis visszaáll a gyárira.gyors tuningra a legjobb.na jó azt elismerem elég gáz a felülete..
-
Pitterix
őstag
Még egy kérdés: a 6000+-t meddig lehet húzni(esetleg számokkal...), amit még elbír a gyári hűtő??
-
Blaze71
őstag
válasz
Gerisz #17687 üzenetére
Nekem nem, de nem is pazaroltam rá az időt. Amit az EasyTune-ban beállítottam, az csak addíg volt annyi, amíg le nem okéztam. Oké után meg beállt valami általa elképzelt értékre, így nagyon hamar uninstal lett a vége.
Bios-ból szépen megy azóta is, tehát elfelejtem ezeket a szoftvereket.
-
PH-User
addikt
Ma megérkezett az új procihűtőm, (CM Hyper TX2) vele már terhelve se megy CPU hőfök 35°C felé.
Most már csak ezt a tápegység ügyet kellene megoldanom és akkor Tuningolás ON.
-
-
Pitterix
őstag
Egy hülye kérdés: (bár én nem tudom.....
A CPU-Z-vel lehet húzni a procit, vagy azzal csak tesztelni lehet, vagy ellenőrizni???
Sajna tudatlan vagyok és okosodni szeretnék!!!! -
Terentius
őstag
válasz
goro1000 #17676 üzenetére
Ez nem tetszés kérdése!Hagyd 14.5-ön és kevesebet kell húzni a lapon az fsb-t.Nem egyszerűbb?A másik meg,ha visszaveszed a szorzót akkor a ramokat már 7-el fogja osztani nem 8-al.Szóval ha te 3080-on használod így és nincsenek tuningramjaid, akkor nem biztos,hogy minden rendben lesz velük
-
goro1000
aktív tag
szevasztok!
van egy ga ma69g alaplap
5600+2900mhzes proci
14reállítottam a szorzót az fsbét 220ra így van 3080mhz
az orthos 7 perc után leáll dea játékok mennek nem lép ki
azt szeretném kérdezni ez baj -
mmdms
addikt
válasz
Isti18 #17671 üzenetére
azért azt is be kell látni, hogy modjuk egy e2180-as intel 3 GHz kirnyékén még mindig jobb választás, igaz picit drágább hozzá egy jobb lap, de azok sem vészesek, és később még egy erőművet is tehetsz bele, ami az AMD-nek azért nemigazán van...
de az is igaz, aki nem ért a tuninghoz, vagy nem szeret tuningolni, annak jobb az AMD ugyanolyan ár mellett, nagyobb órajele miatt... -
Isti18
csendes tag
Azért hihetetlen módon ugrottak az árak, de akkoris X2 egy kompromisszumos megoldás azoknak akiknek nem bődületes teljesítmény kell, én pl zeneszerkesztéshez tökéletesen elvagyok a 4000-es brisbanemmel. Ami mellesleg 0,975V-on megy alapfeszen
.
Kíváncsi leszek a 45nanós példányokraBios editálásban nem tudna valaki segíteni?
Hajrá AMD!!!
-
Blaze71
őstag
válasz
Gerisz #17666 üzenetére
Igen, ez az amivel sokan elszállnak, ahogy látom. Ha emelik a feszt, akkor persze, hogy melege van. 1,3-ról 1, 475-re több, mint 10 % és nem biztos, hogy bármit is nyernek vele, ha nem emelik meg az NB feszt. Viszont ott megint jelentkezik a melegedés és nem olyan egyszerű meghűteni, mint a procit. Sokkal többre lehet menni, ha feszemelés nélkül megnézzük, hogy mennyit bír, aztán ha kevés, akkor kicsinyenként adunk rá feszt is. Persze ez csak egy óvatos duhaj, kezdő tuningoló véleménye, de talán van benne igazság.
-
Gerisz
addikt
válasz
Blaze71 #17665 üzenetére
De az Phenom! talán nagyobb sikerrel jár ha nem feltételezést írunk, vagy olvasott tesztet, hanem olyantól kérdezi aki csinálja
Mikor én megvettem a 6000+-t. előtte minden tesztben az volt írva, hogy a 3300Mhz-hez már őrületes fesz szükséges. 1.475V nekik belőve és sírtak, hogy uram isten minnyá meffő.
Ehhez képest (nem csak nekem) 3370-et megy alapfeszen (1.34V) -
PH-User
addikt
válasz
lizakattila #17660 üzenetére
2MB S3
-
Blaze71
őstag
Milyen alalplapod van? Én azt vettem észre, hogy a kisebb procikat vagy tovább lehet húzni, vagy a Gigabyte tűri jobban a tuningot. Bár az utóbbinak némileg ellentmond, hogy egy nForce chipes MSI lapban az Intel Pentium 2,66 GHz-es proci stabilan ment fél évig 3,6 GHz-en. Az viszont biztos, hogy az ATI chipes MSI lapban semmi tuninglehetőség nem volt.
-
Wukiwo
senior tag
vajon ebből mennyi a max amit kitudok hozni??
-
PH-User
addikt
Ugyan ezek közül a kártyák közül válogatok én is, de most történt valami... Leírom: Nincs miből megvennem az új tápegységemet. Tervem: most ezt eladom a 2900XT-t 20K-ba, akkor abból kijön a Corsair VX450 (nekem itthon van 8K), és marad 12 ezer forintom. Aztán gyűjtenék hozzá és vennék valami kártyát... Szívem szerint a 8800GT felé hajlok, mert már olyan volt a gépemben és elég szépen muzsikált.
ÖööÖ Vélemény?
-
PH-User
addikt
Na... Lehet, hogy úszott a VX450... A videokártyámat meg eladom. 20-ba adom, abban az árban tudtok valami hasonló erős videokártyát?
-
Blaze71
őstag
Lehet, mert már feltettem magasabbra is feszemeléssel, de akkor már rohadtul melegedett a NB és lekapcsolt a gép. Aztán alig bírtam újraindítani, mert a NB borda negyed óra alatt hült vissza.
Amíg nincs rajta venti, addíg így marad. Legalább most stabilan megy, az Everest 5200+-nak látja és a memória is 900 MHz-en ketyeg.
-
Blaze71
őstag
Nekem ennyit bír még feszemelés nélkül. Gyári hűtő van rajta és a NB-n is csak borda, így nem akarom tovább nyüstölni. Ezzel viszont stabil.
-
chokeee
aktív tag
sziasztok!
egy 6400+ Black Edition-ból mit lehet max. kihozni? -
Mercutio_
félisten
Sziasztok!
Van 2 Mushkin ramom Everest szerint: 991558 (996558)
Időzítésre azt írja: 800-on 5-5-5-18 533-on 4-4-4-12-tőt tud.
DE "Enhanced Performance Profile" részben azt is írja, hogy:
Lowest latency CR=1T(eddig úgy tudtam AM2 nem szereti az 1T-t)
valamint: "2,2V-on 4-3-3-10 2T" ez azt jelenti hogy ha ennyi feszt adok a ramoknak ezeket a beállításokat dualban vinni fogják?
A 2.2V-al mennyire fognak melegedni?
-
Terentius
őstag
Majd megpróbálom,de nem hinném,hogy komoly tuning lesz belőle.A hűtő gyári.15 perc far cry 2 után kb 47 fokos volt a proci.Így nem merem megkockáztatni az 1-2 száz mhz-es emelést sem.Majd,ha veszek normális hűtőt.A másik probléma,hogy gyenge a lapom.Feszültséget nem lehet állítani,220 fsb után meg már el sem indul a gép.Az első indításnál 3.18-on ment,mert elfelejtettem visszavenni 218-ról az fsb-t.
-
kutyatm
tag
Kösz neked is meg Tomate kolégának is a gyors választ!
akkor azt hiszem mivel nem nagyon találok már 6400+BE-t igy a 6000+ra esik a választás.
hütés az nem probléma(nagy batár radim van vizzel tele).
szoval ha minden jól megy már a héten vagy jövő héten lecserélem a konfigom s akkor biztosan jelentkezem egy kis tuning eredménnel!
-
Cadal
őstag
válasz
kutyatm #17622 üzenetére
Hello!
Osztom Tomate kolléga válaszát, a 3,4 ghz-hez minimum egy 6000+ kell, vagy egy 6400 Black Edition. Jah és valami extra hűtés, mert ezek már fűtenek rendesen. Ha komolyan 3,4Ghz felett akarod használni, sztem a minimum a vízhűtés...#17632 Igaz, Gerisz is egy Cooler Master Hyper 212-val hűtötte a 6000+-os prociját, valahol 3400 felett.
-
Tomate
veterán
-
Cadal
őstag
Ahogy Te is látod, ezen a képen (nem a 3Dmark-os) a HT link 1216,4Mhz. Ez úgy jön ki, hogy 5x243,3Mhz. Ez tuti. Itt nincs a HT 4-es szorzón. Biosban állítsd úgy, hogy 4-es vagy 3-as legyen a HT (Egyes lapok megaherzben írják ki, 800 v 600mhz.)
#17629: Na akkor frissíts aztán toljad neki.
-
kutyatm
tag
hello!
azt szeretném kérdezni hogy tuning sempontjából 5400+ BE vagy 6000+ a nyerő? a cél kb 3,4GHz től főlfelé.
általános tapasztalatok?
THX! -
-
Cadal
őstag
HT/LDT Beállítás, avagy Hyper Transport Frequency beállítása:
A 939/940/AM2/Socket 1207-es lapoknál a HT 1000MHz (5x200), a 754-es lapoknál 800Mhz (4x200). Ezeket a Host Clock és a HT szorzó összeszorzásával kapjuk. Általában max. +200MHz-et bírnak, aztán csökkenteni kell a szorzót. A HT tuningolásával érdemleges változást nem érhetünk el (nem szűk keresztmetszet), ezért mindegy hogy pl. 840MHz-n vagy 1160MHz-en megy, nem fogjuk érezni, 800 alatt azonban már csökkenhet a gép teljesítménye. A sávszélességhez nem érdemes nyúlni (754 16/8, 939/AM2/1207 16/16 bit), maradjon alapon.
Link:#17610 gyiku Volt egy szuper Abit alaplapom, amibe ha csak egyet is állítottam az fsb-n már nem ment a cnq. Hiába ha tuningolsz felejtsd el a cnq-et mondta az abit, és tuningra isten volt!!
-
Zsubi
őstag
-
Terentius
őstag
Ma én is nyugdíjba küldtem a 4200 X2-es procim!
-
Kickass
őstag
mostanában az a kérdés foglalkoztat h vajon melyikkel járok jobban, ha alulfeszelem a procit (1,275V ennyivel még most is viszi) vagy ha használom a C&Q-t? Ötlet?
-
Gerisz
addikt
-
100kg
tag
Hali!
Vmi tippet tudtok adni nekem hogy mit tegyek mert sehogy sem siker a C&C működésre bírnom....
Alaplapom egy Asus m2n sli deluxe proci amd 6000+ és windows vista 32 bitem van. Biosba benyomtam a C&C-et windows pedig energia takarékos üzemmódra raktam + a legujjab driverek ami kell hozzá de mégsem akar jó lenni...
Köszi!!
Üdv... 100kg!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- 10" alatt maradhat a Samsung harmonikamobilja
- Home server / házi szerver építése
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Jobb kijelzőt kap a Lenovo kompakt táblagépe
- Politika
- Spórolós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Intel Core i7 6700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A32 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest