Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Régi vágású miditorony a GameMax receptje szerint
- Apple asztali gépek
- Milyen monitort vegyek?
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- TCL LCD és LED TV-k
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- UHD filmek lejátszása
- Samsung Odyssey OLED G9: QD-OLED csúcsmonitor a tesztpadon
-
PROHARDVER!
Ez a topik kizárólag gamer, több pont egyes/virtuális térhangzású, vezetékes és vezeték nélküli fejhallgatókkal foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Kedves kollégák!
A következőkben kérem a segítségeteket.
Egy ASUS Xonar DGX-em van, de úgy sejtem, a jelenlegi Sony fülesem utazásra tökéletes, de a hangkártya képességeit nem igazán használja ki.
Szeretnék egy fejhallgatót, ugye elég "csak" 5.1-es, nem vagyok FPS játékos, de szeretem, ha szépen szól a játékban a zene és a hangok (tehát ez lenne az elsődleges felhasználás), néha videózás, de csak YouTube, zenehallgatás (ez lenne a másodlagos, de fontos), és nem vagyok vészesen audiofil (lossless stb., annyira nem izgat, a jelenlegi kis fülesem is majdnem megfelelő).
Nem tudom, kell-e egyáltalán az 5.1-es, ha nem fontos hallanom, honnan jönnek a lövések, de azért általában sokféle játékot kipróbálok.
Összességében 20-30k-t szánnék rá.
Tökéletes, ha vezetékes, és itthonról szeretném vásárolni, nem külföldről. Fontosabb a garancia, mint az extra-extra hangminőség, a fülhallgatóknál is annyiféle márka van, ami pár hónap alatt szétmegy, hiába szuper a hangzása.
Kizárólag otthon használnám.
Mikrofon nem kell.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Nézd, nincs tapasztalatom fejhallgatók terén, soha nem is volt ilyenem, nem tudom, mit várhatok egy sztereótól, vagy, hogy egy 5.1-es annyival gyengébb-e zenében.
Azért jöttem ide, mert ötletet szeretnék kapni, soha nem hallgattam ilyesmiket, nekem ez a térhatású fejes dolog teljesen kimaradt az életemből.
A másik topikban (sztereó fejesek) meg azt írták, minek mentem oda.
Nem túl segítőkészek itt a kollégák.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Köszönöm. Ezek a Razerek szimpatikusak, de nekem nem kell mikrofon, arra ott a webkamerám. Amiatt nem rosszabb ezeknek a hangzása, úgy értem, gondolom, ami ugyanennyibe kerül, de nem mikrofonos, az jobb?!
Nálam olyan hibrid a felhasználás, tisztán zenét nem hallgatok annyit, inkább rádió, egyéb netes videózás, játékok, szóval az általános hangminőség nekem fontosabb, mint, hogy mondjuk extra tiszta legyen, de kényelmetlen és aránytalanul drága.
A játékokban sincs lossless hang, csak az a célom, hogy kellemesen szóljanak a melódiák, aki aláfestik a játékélményt.
(#6731) Tsebacsi
Ezek a Razerek nem USB-sek, gondolom.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Gondolom egy olyan fülhallgató után nem stúdió minőségben szeretnél Mozartot hallgatni. Lehet, hogy részletgazdagabbak és hűebb hangokat adnak vissza, de ha botfülű vagy, nem biztos, hogy különbséget tudnál tenni. Hallgatok én is bőven zenét fejhallgatóval, persze nem elsődlegesen erre vettem.
Ahogy írod. A játékok úgysem adnak olyan minőségű hangot, amiért érdemes lenne a botfülemnek egy olyan fejes.
Itt jókat írnak a Tiamatról.
A két Razer közül tud valamivel többet a Black Shark, vagy csak a BF3 hype miatt drágább kicsivel?
(#6735) Tsebacsi
Na várj. Ezek a Razerek sztereók és kiegyensúlyozottnak tűnnek, akkor most ajánlottak vagy sem?[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Köszönöm nektek, ha rajtatok múlna, holnap vennék egy Tiamatot az eDigitalban.
A másik topikban viszont erősen ellene vannak.
Egyrészt viszont én kicsit eltúlzottnak gondolom az audiofilságot, nem a másik topikban, de úgy általában. Mindig van feljebb, jobb hangkártya, erősítő, lossless stb., de nekem nincsenek ilyen extra igényeim.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Engem akkor is bosszant, hogy nincs olyan nem audiofil, hanem egyszerű "gémer" fejes, amin NINCS mikrofon. Tudom, hogy vissza lehet hajtani, meg el lehet tüntetni, de zavar a tény maga.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz jaffa 2843 #6771 üzenetére
Mert nem hallgatok igazából zenét tiszta forrásból (mp3 meg lossless, mittomén), hanem általános felhasználásra kellene, ami főleg játékot jelent, illetve kisebb részben youtube videókat, rádióhallgatást, ilyesmit. Játékból nem FPS-re kell gondolni.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Tsebacsi #6787 üzenetére
Most ez újabb lökést adott a "gémer" fülesek fele, mert eddig mindig azt hajtogattam, hogy nem játszom multi FPS-t, de eszembe juttatta, hogy van single player is a világon.
Akkor már legyen élmény, nyilván egy fejhallgató nem lesz olyan, mint egy 5.1-es hangfalszett irányok tekintetében, de valami.
A Razer Tiamat 2.2. viszont még csak nem is 5.1. Más szerint viszont ez csak vakítás.
Ellenben inkább kedvelem ezt a topikot, a fejhallgatós nekem túl magasröptű.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Tsebacsi #6793 üzenetére
Igen, köszönöm. Az Electrát néztem már, de valamiért bóvlinak tűnik nekem.
Az ASUS érdekes lehet, azért a Tiamat 26k, ez pedig 20, az is különbség.
Ezt írják róla:
But the real question is, can it handle music? Typically, gaming oriented headsets are really bad to listen to music due to their nature. They are completely lacking transparency, comes with an unbalanced preset, have too loud bass (low tones) and tire the listener very quickly. But the Echelon is far from that! Actually we were very surprised by the audio quality of this headset while listening to music. Of course it is lightyears away from an expensive high-end headphone quality wise but is way better than most of the gaming headsets out there.[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Tsebacsi #6878 üzenetére
Igazából vonakodok ennyi pénzt kiadni és nem tudom, mire számíthatok. Nincs igazán időm elmenni meghallgatni ezeket (nem is tudom, hol lehetne), úgyhogy majd egyszer jön egy impulzus, és akkor veszek egyet. Egyelőre az ár visszatart, de nyilván én is érzem, amire a gyártók rájátszanak: ha olcsót veszel, lehet, hogy megbánod.
...és mivel annyira nem vagyok gémer, csak casual játékokra van időm egyre inkább, fontosabb a jó hangzás, mint a térhatás. Filmes sem vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz neutron22 #6908 üzenetére
Azt meg tudja valaki magyarázni, egy 5.1-es gamer headset esetén mi indokolja pont ezt a képet?
Még egy ok az AC ellen, azt sem tudják, mi a célközönség.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Tsebacsi #6910 üzenetére
Nálad lehet a gond, mert az AC oldaláról linkeltem. Ez az, jobbra.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Sziasztok!
Régen nem jártam erre. Két kérdés:
1.
A Razer Tiamat 2.2. még mindig jó választás?
Esetleg Bitfenix Flo?2.
Alaplapi hangkártya (Realtek ALC892) elég hozzá?Köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Zsírkrétamen #10606 üzenetére
Köszönöm!
Adatlapomon is látható, van egy kis Sony fülesem (Sony MDR-EX50LP), 5-6k, utcára használom.
Anno volt egy ASUS DGX-em a gépben és még ez a kis vacak is jobban szólt tőle.
Úgyhogy a válaszod teljes mértékben megerősítem, de azért megkérdeztem, hátha csak nekem tűnt úgy. -
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Zsírkrétamen #10608 üzenetére
Summa summarum: a PCI-E hangkártya a legjobb választás.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Bitfenix Flo
vagy Razer Tiamat 2.2?
Szerintetek utóbbi megér +10k-t?Egy ASUS DGX-szel lenne használva.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Bulitt #10618 üzenetére
Épp akartam írni d1abLo kollégának, hogy akkor ezek szerint jó a sztereó is.
A kérdés viszont az, hogy mondjuk a 7.1-es jó-e valamire az FPS játékon túl?
Ugye rengeteg játékban csak zene van, vagy párbeszéd, illetve ugye általános felhasználásra is való egy fejes, én pl. egyáltalán nem FPS-ezek.
Akkor mégiscsak jobb a sztereó, nemde?
[ Szerkesztve ]
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
A következő kérdésem lenne hozzátok:
Van egy Bitfenix Flo fejesem és egy ASUS Xonar DGX hangkártyám.Amikor BF4-ezek, van egy alapzümmögés, de olyan hangos, mintha egy légy lenne a fülem mellett.
Tudom, hogy van egy kis elektromos alapzaj minden fejesben, de szerintem ez irreálisan hangos.
Egyébként netezés alatt is vannak kisebb búgások, nem tudom, ez mennyire normális.
Előtte egy sima kis Sony fülhallgatót használtam, az benne volt a fülemben, mégsem volt semmilyen zöreje.
Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest