Új hozzászólás Aktív témák
-
helkis
veterán
válasz adammkaa #694 üzenetére
a fire strike az inkább gpu függő teszt, ezért ott a cpu-d annyira nem érvényesül, de a többiben, meg kell az erősebb cpu is alá, hogy több pontod legyen, pusztán csak ezért érné meg beruházni egy jobb prociba egyébként, ha játékok alatt megfelel neked, akkor nem kell rákölteni szvsz..
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz westlake hsz-eire: [link]
tökmindegy, hogy van megírva, ha ugyanaz fut le minden gépen, nem?
"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
válasz westlake #904 üzenetére
rosszul értelmezed a program lényegét szvsz, ez nem VGAmark, hanem 3D amihez egy komplett gép kell..
itt ugye a leggyengébb láncszem elve érvényesül, pl hiába raksz egy E2140 mellé egy titánt, ha nem lesz kihasználva, és fordítva, erre próbálja rávilágítani a laikusokat a program..
az más kérdés, hogy talán jól néz ki (amíg újdonság), +páran hobbiként tekintenek rá..szerk: még egy érdekesség, miért gondolod, hogy a cpu és gpu pontszámok egymáshoz mérhetők?
szvsz nem ugyanazon a skálán mozognak, inkább az egymáshoz való viszonyuk jelentésére kellene fókuszálni..
ill. 2vga között összehasonlíthatóak a vga score-ok, ahogy két proci között is a cpu-score-ok, de mitől lenne összemérhető a cpu és a gpu score? ezek a végeredmény részeredményei.. ahogy pl több betegségnek is lehet ugyanazok a tűnetei, itt is több gépnek lehet ugyanaz vagy nagyságrendileg ugyanaz az összpontszáma.. ebbe valahogy bele kell látnia annak aki pl gépet akar fejleszteni, hogy merre is tegye ezt, ha nem pro a témában..[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz westlake #908 üzenetére
az biztos hogy ez egy nagy problémája a programnak és ezért is írtam hogy már nem alkalmas a játékokban való gépteljesítmények összehasonlítására a 3dmark, de aki versenyszerűen használja az ezzel tisztában is van, és ki is használja ezeket a lehetőségeket..
lehet akár 24szálas redenszer és több a cpu-score, de még mindig jobban kihajt egy vga-t egy magasabb órajelű cpu ha csak 8szálon is teszi.. az más kérdés, hogy a cpu score-ja kevesebb is lehet, jó példa erre a vantage, nézz meg pár eredményt az elsők között csak 6/12-es procik vannak, mégis anno egy 2600k-val magasabb órajelen, nagyobb gpu-score-jaim születtek (akár még kisebb gpu-órajelek mellett is), mint egy több maggal alacsonyabb cpu és nagyobb gpu pontokkal..[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz westlake #916 üzenetére
állj meg te! 3dmarkokról volt szó, az összesről (cpu és gpu score amiről beszéltél, csak a vantageben van!) (elég jól leírtam szvsz a kezdetektől napjainkig a 3dmark lényegét, nem értem miért nem jött át.. )
ne hátrálj ki az elől, hogy épp nem lett igazad, nincs abban semmi rossz, csak el kell ismerni..
a vantage-t csak példának hoztam fel, de korábbi progikban is jelentkezett ez a dolog, ahogy később a 3dm11-ben is, biztos itt is vannak ilyen eredmények, de itt nemrég kezdtem a ténykedésem (+a lista sem 100%-os még), ezért innen nem tudok példát mutatni, de majd keresek, ill már nincs meg a sandy-s rendszerem ellensúlynak..
valszeg azért van 6db részmérés itt is, mert egyszerű a képlet..
-
helkis
veterán
válasz westlake #919 üzenetére
a 3dmark az 3dmark (általánosságban, én minden ilyen terméküket értem alatta), elismerem, hogy tényleg nincs a legújabb nevében 13-as, azért is szoktam jelölni így, hogy mindenki értse miről beszélek, ebben precíz voltál!
de akkor abba már miért nem, hogy ebben a programban nincs cpu-gpu score?nem kaptam választ még arra sem, hogy a te olvasatodban, mi is lenne az összefüggés a cpu-gpu-pontokkal kapcsolatban? (szvsz itt lesz a kutya elásva..)
egy játék-programban 1szálon fut a cselekmény, amiről elágazik sokfelé, de ezt nehéz vagy lehetetlen úgy megírni, hogy a párhozamos események miatt jól skálázodjon, egro egy egyszálon gyorsabb proci, jobb játékokban (+3dmark-gpucore pumpálásában is (jobban kihajtja a vga-t)) mint az alacsonyabb órajelű, de többmagos testvérei (platformon belül) holott ez a cpu pontot feltupírozza a 3dmarkokban.
viszont ezzel együtt korábban hatással volt a végpontszámokra is (vantage-el bezárólag) a 3dmak11 és 3dmark-ban ez nem jellemző, itt ahogy korábban is írtam inkább a vga órajel a döntő.
nyilván vannak platformkülönbségek, fícsörök, latenciák, amik szintén befolyásolják a dolgot, de a tényen nem változtat, ez az egész nem a 3dmakok hibája! hanem a pc-architechtúra tulajdonsága..sajna nincs 3DMark white paper még, de a korábbiakról van, nyugodtan nézz bele, mi a képlet filozófiája, hogy mit hogy súlyoznak, stb.. szvsz azokon még tovább finomítottak, ez a számtani középérték ami írtál képlet gyanánt honnan jött? teljesen értelmetlen..
-
helkis
veterán
válasz westlake #926 üzenetére
ezt olvasd el (valszeg ezen frissítettek a 13-ban) + amiket írtam eddig és fény derül mindenre.. rosszul értelmezed az egész pontozást..
-
helkis
veterán
válasz joshua7 #1143 üzenetére
azt el tudom képzelni, ha sokszor volt driver csere (nem megfelelően), hogy valahogy összeakad a sok variáció a winben.. ezzel kéne egyet takarítani, aztán mehet fel a megfelelő driver: [link]
ez mindenkinek ajánlott, ha nem hozza rendesen a pontokat a 3dmark, de egy idő után csak a win-reinstall segít..
-
helkis
veterán
válasz westlake #1146 üzenetére
ezt még nem próbáltam, a másikat pedig igen, mindkét driver-t maradéktalanul el tudja távolítani, mellékhatásoktól mentesen, ezért is ajánlottam.. itt van hozzá egy kis használhati-uti ha valakinek nem egyértelmű a működése: [link]
[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
mi sem egyszerűbb, legyen 1db eredmény/konfig/nap a listára kerülés korlátja, értelem szerűen: adott nap legutolsó eredménye kerülne fel, a többi figyelmen kívül kell hagyni.. pl Josh este 20h kor ér rá frissíteni az oldalt naponta, akkor az addig beérkezett eredmények közül lenne a legnagyobb/legutolsó felrakva, így megvannak az eredmények is, van mozgás is a topicban (háta kedvet kap még pár user tuningolni) ill. nem kell senkinek sem erről írnia semmit a másiknak.. nincsenek félreértések stb.. (de gondolom ebben a konkrét esetben Josh eleve rájött már erre.. )
ez csak egy ötlet, peace!"Egyedi vagy és megismételhetetlen! Csakúgy, mint bárki más!!!'" - 3Dmarkillers - hwbot.org
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
-
helkis
veterán
köszi srácok!
volt valamennyi feszemelés, de nem mértem ki hogy konkrétan mennyi, a monitor programok meg nem mutatnak semmi érdemlegeset.. azt olvastam, hogy elvileg 1.27v-nál van valamilyen korlátjuk a 980-aknak.. valszeg e körül lehetett..
(#1654) h1mpi - ha te nem emeltél feszt, akkor a te karid még jobb is! de ugye összpontozás megy..
(#1657) h1mpi - a GPU órajelét ki lehet íratni a gpuz fejlécébe.. ott is vannak!
a szenzoroknál ah lenyitod a név melletti kis nyilat és "show in gpuz windows title" kipipálod sajna egyszerre csak 1 dolgot tud, de így legalább nem kell két ablak..[ Szerkesztve ]
-
helkis
veterán
válasz #35434496 #1680 üzenetére
köszi srácok!
nem volt kesztyű, most jó meleg van..
ezt én is néztem, oka: a GT2-ben magasabb az fps-ed, ahogy a combináltban is, én a rendszer ram órajelére tippelek, hogy szereti a nagy sávszélt a program, sajna valamiért nem tudom stabilizálni a dominatorjaimat 2600 közelében..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kombinált 3DMark lista
2013-as eredmények "A" nézetben találhatók
A listához kell a következő: Benchmark részeredményei, CPU-z CPU fül, CPU-z Memory fül, GPU-z Graphics card fül! Ezen kívül driver verzió, CPU órajele, VGA gyártója a hozzászólásba, amennyiben a képről nem derül ki.
Kepfeltoltes.hu, imageshack.us felejtős, ajánlott a Prohardver képfeltöltője vagy más magyar oldalak.
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen egeret válasszak?
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Napelem
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Projektor topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.