Hirdetés
- Több bérgyártóhoz viheti a készülő fejlesztéseket az NVIDIA
- Autóhifi
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
Aktív témák
-
Rover623
félisten
válasz
Jégkokó #4993 üzenetére
Én nyitottam itt a PH!-n a 6600 topicot...
Több NVIDIA kari benchmark-toplistáját menedzselem...
Saját tuningeredményeim is vannak...
Gondoltam, elég jól meg tudom ítélni az eredményedet...
Valszeg mások is így gondolták/gondolják itt a 3DMark topicok-ban...ezért nem írtak mást...ezért nem írtak semmit... -
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
Nincs mit. A hozzászólásodat is takarítottam. Ne reagáljatok az ilyenekre.
szerk:
Atlantis! Takarítást köszönjük...
[Szerkesztve] -
-
Rover623
félisten
Utoljára mondom:
PRIVIBEN NEM FOGADOK EL BENCHMARK EREDMÉNYEKET....!!!!!
P.S.:
Mielőtt bárki visszakérdezne hogy ''miért nem'', próbáljon visszasüllyedni ''homo labilis'' állapotba és gondolkozzon az ''ellenfelei'' észjárásával... -
Rover623
félisten
válasz
tyutyu1983 #4780 üzenetére
Egész jó...főleg ahhoz képest hogy milyen alacsony a GPU sebessége...
Proci és RAM mennyin ment?
Nézz be a 6800-as topicba is... -
Rover623
félisten
válasz
Pietrosz #4773 üzenetére
Igazad volt...régi vinyó...
De újrahúzni azért nem kell feltétlenül...ha szabályosan eltávolítja az ATI drivert és felpakolja az NVIDIA-t, rendesen kell mennie...
A 3DMark-os referenciakörnyezetem két alaplapot tartalmaz...de csak egyetlen vinyót két XP-vel...szinte minden teszt alkalmával cserélődik rajtuk a driver, gondot nem okoz...
Aláhúzás?
Böngészők használata, alapismeretek: aláhúzással jelölik a link-eket... -
Rover623
félisten
válasz
Keresztapa24 #4698 üzenetére
Teljesen korrekt eredmény...
Nézd meg ezt:[link]...a lista alján... -
Rover623
félisten
válasz
Thomas1 #4691 üzenetére
Pontosan...
Az elmélettel meg lehet ismerkedni a JEDEC anyagokból (megtettem)...a gyakorlati értékekkel pedig meg lehet ismerkedni a tuning során, vagy akár a PH!-n közzétett eredmények elemzésével (mindkettőt teszem)...
Tehát egy 2 nanós memcsitől nem nagy durranás az 1258MHz...az 1320MHz feletti eredmények az érdekesek... -
Rover623
félisten
válasz
jodamester #4684 üzenetére
És attól érdekes...?
(ATI-s) szemellenző nélkül nézve a világot feltűnhetne, hogy a 2ns sebességű RAM-ok bőven mennek 1300MHz felett is (lásd jónéhány NVIDIA kártya)...
Ráadásul Lalaland-nak is pont ennyi (1258) lett a vége a HIS GTO-jával... -
Rover623
félisten
De: 945/955-ös lap (ha maradsz az Intelnél) és 450-500W-os táp...
Nem értettél meg: a kevés pontot okozhatja a 915-ös lapka PCI-e kezelése, ami köztudottan gyengébb mint az újabb lapkakészleteké...valamint okozhatja az is, ha a kártya nem kap elég tápot menet közben...
Pont a tegnapi nap volt ilyen élményem egy 915+FSP BlueStorm 350W környezetben...szar volt.
955+FSP BlueStorm 550W rendszerben ''megjavult''...
Alaplapod típusát megnéztem az adataidnál...mert kitöltötted...nem jellemző... -
-
Rover623
félisten
válasz
t-shirt #4549 üzenetére
Nem...
El kell fogadnunk (nekünk embereknek, mindenkinek), hogy nem vagyunk egyformák...más a fizimiskánk, más a bőrünk színe...más dolgok érdekelnek minket...
Még ülni sem tudott segítség nélkül, de már ott gubbasztott az ölemben...nem lehetett letenni...2-3 évesen megkereste magának a gépen a játékait...
Most, 13 évesen, kemény gamer...tudja nagyjából hogy mik vannak a gépében...de mint a Kelly hőseiben: ő csak használja a gépet, nem tudja hogy mitől megy...
Azt bezzeg kiszúrja ha vmelyik alkatrész gyengélkedik...szigorú pofával mutat a gépre: csináld meg! Ez meg ez a gáma akad...
Szal afféle ''power user'', nem egy ''sysop''...
ĺgy alakult...
Nem féltem őt...iskolakezdés előtt voltunk, berzenkedett hogy vége a szabad oviséletnek, nem értette hogy minek a suli...
Nekem kapóra jött, hogy az utcán éppen ''hulladékanyagújrahasznosító magánvállalkozók'' voltak beszerzési körúton: kukáztak...
Megkérdeztem tőle, mit gondol az utcán éppen ténykedő emberek életszínvonaláról, társadalmi megítélésükről?
Kis gondolkozás után nemkívánatos jövőképként jellemezte a látottakat
Utaltam rá: ha nem tanul, betársulhat hozzájuk...
Komolyan elgondolkodott a dolgon...másnap ''beszélőre'' hívott.
-Apa! Ha te meghalsz, én öröklöm a részedet a cégben?-
-Igen! - válaszoltam elképedten...
- Akkor jó! - bólintott komolyan, majd visszavonult a szobájába...
Én meg álltam, mint a f*sz a lakodalomban és azon gondolkodtam: 5 évesen én tisztában voltam egyáltalán a pénzkereseti lehetőségekkel...? -
Rover623
félisten
-
Rover623
félisten
válasz
Alvinka #4504 üzenetére
Hogyhogy minek...?
Hát hogy még véletlenül se menjen a dual channel...
Ne foglalkozzon feleslegesen minden erejével a proci olyan felesleges dolgokkal mint a RAM...koncentráljon teljes kapacitással a VGA-ra...
Még a végén olyan eredmények születnének, amit nem hinnének itt el néhányan, és kinek hiányzik a balhé... -
Rover623
félisten
válasz
Sgt. Chris #4373 üzenetére
Milyen memcsik vannak a Sparkle karin?
Driver melyik volt?
Nézz át a 6600GT topicba is...ha még nem tetted volna meg... -
Rover623
félisten
[link]...
Kiegészítések:
1. ha XP-t használsz, egyszerűen ''SHIFT+PrtSc''...aztán vmi rajzolóprogiban, pl. Paint, beillesztés...
2. a pont egy kicsit sok egy X700-nak...erős X700Pro eredmény...remélem nem 800x600-ban mérted...
3. az ár sem stimmel...nettónak tűnik, az emberek 90-95%-a pedig bruttóban tud csak vásárolni...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
Tibicsoki82 #4284 üzenetére
-
Rover623
félisten
válasz
SystemRoot #4217 üzenetére
Persze itt kb mindenki lehúzza a csúszkát legbalra meg előkotorja a legtöbb pontot hozó drivert, és letiltja az Antialiasingot meg Anisotropis Filteringet csakhogy kerekebb szám legyen. De nem muszáj őket követni. Ha kisebbségi érzésed van tegyél te is úgy.
Autóval is úgy szoktál versenyezni hogy behúzod a kéziféket...?
Ha nem lenne ''kisebbségi érzésed'' az órajeleidet se birizgálnád... -
Rover623
félisten
válasz
SystemRoot #4206 üzenetére
Az NF3 vs. 6800 probléma közismert...
De a megoldás nm univerzális...más chipset, más VGA, más megoldás... -
Rover623
félisten
válasz
visnor2000 #4184 üzenetére
.
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
visnor2000 #4184 üzenetére
Teljesen átlagos...ennyinek kell(ene) lennie egy 6600GT eredményének...
Az újságoknál sem istenek tesztelgetnek...nem mindig tudják kihozni ami a vasban rejtezik... -
Rover623
félisten
Tessék már felfogni: a 3DMark VGA teszt!
A Futuremark kiröhögtetné magát a szakmával, ha nem lenne CPU független a benchmarkjuk...amennyire csak lehet...
Ha CPU-t, komplett rendszert akartok tesztelni, arra ott a PCMark...
Amúgy a 3DMark-ban is van CPU Score...arra is ''lehet gyúrni''...single core proci tulajoknak pl. javaslom a 6000 pontos határ elérését...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
válasz
AMD!4ever #4162 üzenetére
Pl. ezért:
Már elég régi mérések, de a lényeget jól tükrözik...a 3DMark2005 szerencsére már nem függ annyira a procitól, RAM-tól mint a régebbi tesztek...
Ebben a táblázatban láthatod, még 50%-os CPU órajel sem látszik meg különösebben (a táblázat fejléce hibás: az első 3DMark05 oszlop 3GHz-es P4-es eredményeket jelent, a CPU pontszámoknál már jól van feltüntetve)...
Szal ha az a nyamvadt 9%-os CPU tuning jobban látszott volna az eredményeden, én kezdtem volna csalást kiabálni... -
Rover623
félisten
válasz
HunChaos #4114 üzenetére
Csak 50 kilót tok fekve nyomni...mé??
Mert én is csak annyi vok, azé...?
2185?
Hát mer' egy ritka jó 6600-at vetté', azé'...
Átlagban 10%-al kevesebbet szoktak kapni ilyen karival...
P.S.:
Aki vásárlás előtt körülnéz, tájékozódik, annak nem okoz meglepetést a frissen vásárolt kütyü...nem lesznek túlzott elvárásai, téves képzetei...nyugodtabban alszik, tovább él...tovább fórumozik... -
Rover623
félisten
Mozogni ált. a billentyűzettel szok' az ember...forogni meg az egérrel...elég valószínű hogy az egereddel van gáz, vagy a driverével...esetleg ''tuningolt'' USB-s gamer cuccos? Razer vagy Logi csoda...?
Biztos belehalnának a népek ha kitöltenék az adataiknál a konfigjukat...
Persze teljesen normális:
- Doktor úr! Segítsen, mert nagyon fáj...!
- De hol?
- Hát találja ki! Maga az orvos... -
-
Rover623
félisten
Elfelejtetted a jelszavad vagy bannoltak, hogy újra kellett regelned...?
Vmik ovis társaddal nem akarod rendezni egy régebbi nézeteltérésedet...?
Értelmes ember nem gondolhatja komolyan hogy 1 éves szünetekkel beszélgessen vkivel, érdemben legalábbis...
Arról nem is szólva, hogy a hsz.-ed hangneme nem igazán üti meg a fórumokon elvárható szintet...
szerk:ennek a #4008-ra kellett volna mennie...
[Szerkesztve] -
Rover623
félisten
Elfelejtetted a jelszavad vagy bannoltak, hogy újra kellett regelned...?
Vmik ovis társaddal nem akarod rendezni egy régebbi nézeteltérésedet...?
Értelmes ember nem gondolhatja komolyan hogy 1 éves szünetekkel beszélgessen vkivel, érdemben legalábbis...
Arról nem is szólva, hogy a hsz.-ed hangneme nem igazán üti meg a fórumokon elvárható szintet... -
Rover623
félisten
válasz
Sgt. Chris #4007 üzenetére
Teljesen normális...
-
Rover623
félisten
válasz
sosperecek18 #3913 üzenetére
Döntsd el te:
6800LE (szigorúan 8/4) 450/850-en 427x pont...csak a kar húzva egy 915-ös lapkás Giga lapban, 3GHz-es Prescott körítéssel...
-
Rover623
félisten
Meg tudna mondani valaki, hogy a cpu teszt reszen mi a rakot csinal a progi?
Teljesen megtévesztő módon azt teszi, mint amit a ''cpu teszt'' jelent: teszteli a CPU-t...
As in the previous 3DMark version, the CPU test runs game tests in low resolution using software vertex processing and disabled post-processing. This decreases the graphics card workload, and makes the test result reflect above all the CPU’s performance rendering 3D scenes and performing other 3D game related tasks like performing matrix calculations. The CPU test also uses fixed frame rendering to further ensure the workload stays the same for all systems.
In 3DMark05, an additional workload typical for the CPU in 3D games has been added. The CPU not only calculates the vertex shaders; it also continuously calculates the flight path of the air ship. The air ship actually flies the same path every time, in order to keep the workload the same between different systems, but the calculations are performed as if it would intelligently steer according to the canyon shape and other obstacles like the sea monster jumping up from the water. The path finding algorithm used is D* Lite (http://www.cc.gatech.edu/fac/Sven.Koenig/). The D* Lite algorithm is implemented in a different thread than the rendering. This is a forward looking approach, since CPU technology is clearly is moving towards either virtual or physical dual core technology. So far only few high-end gaming systems have two separate processors. A single virtual or physical dual core processor is on the other hand becoming a more common choice for high-end gaming systems. The CPU test is therefore run in two threads and not more than that. DirectX software vertex shading is actually also threaded, which may bring further advantage to systems with a virtual or physical dual core processor. Professional reviewers can disable the other CPU or the other core of a virtual or physical dual core system, and compare the results.
The second CPU test runs game test 1 in 640x480 resolution, 2 fps fixed frame mode, software vertex shaders forced and post-processing disabled. This is just like CPU test 1, except that there is no AI calculations is CPU test 2.
A kifagyás viszont azt jelenti, hogy a ''rencered'' gyengélkedik...húzod a procit? -
Rover623
félisten
Átlagos...
Bővebben: link -
Rover623
félisten
LOL...
Magyarázd már meg lécci, ugyan mi köze van a konfigod ''gyengeségének'' vagy esetleg ''erősségének'' a VGA kártya húzhatóságához...?
Pláne abban az összefüggésben, ahogy a hsz.-ed sugallja: a VGA-dat jobban tudtad húzni mint vki más...mert neked gyengébb a procid, RAM-od vagy vmi másod mint neki...? -
Rover623
félisten
válasz
DeadMeat #3800 üzenetére
Ha ''alapon'' alatt 12/5-öt értesz, akkor teljesen normális...
Az egy tévhit hogy alapon a 6800 jobb mint a 6600GT...
Komoly felbontásokon, nagy textúrákkal előnybe hozható...persze jobb lenne ha moddolni lehetne...minimum 12/6-ra, akkor már egyértelműen jobb mint a 6600GT...
Aktív témák
Hirdetés
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SHADOW 3X OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM - Új, 2 év garancia - Eladó!
- MSI RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X GAMING X SLIM WHITE - Új, 2 év garancia - Eladó!
- KFA2 RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X SG Plus 1-Click OC - Új, 2 év garancia - Eladó!
- ASUS RTX 4070 Ti SUPER 16GB GDDR6X TUF BTF White OC Edition - Új, 2 év garancia - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS MAXIMUS VIII HERO Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070 OC 12GB GDDR6X videokártya 3 év garancia 27% áfa
- Xiaomi 12T Pro 256GB / Normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti / 1TB SSD / 32GB DDR4
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest