Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Menthirist

veterán

válasz Nyúltáp #3397 üzenetére

nem semmi... :D szép munka :) lehet, hogy max-ban fogom a karimat csekkolni, ugyanis a maya a videókarimon csak render során tudja alkalmazni a normal map-ot a karin, a viewportban nem (nincs elég jó videókarim, ami tudná a high quality renderinget)

és a normal map:
    Soha se felejtsétek el, ha szeretnétek a high polyt épp zbrush-ban megcsinálni, mielőtt mindennek nekikezdenétek, csináljatok a low poly modellről egy morph targetet!!! :D Ugyanis ha elkezded divide-olni az objektet, és alakítassz rajta, akkor a legalsó subdiv level (ergo a low poly) is változik, és ha ez alapján generáltok normal map-ot, nem fog illeszkedni majd az eredeti low polyra... Szóval morph target, részletezni a karit, majd switch vissza az eredeti low polyra, és csak úgy generálni normal map-ot (bár Nyúltáp max-os részletezést említett, én azért is említem a zb-t, mert egyrészt organikusra értelemszerint sokkal jobb, másrészt nagyon, de nagyon jó normal map generálási opciói vannak (pl seam overpaint, tehát nem csak a seam-ig számolja a mapot, hanem tovább is, és összeblendeli az ott lévővel...)

• Nyúltáp

senior tag

válasz Nyúltáp #3397 üzenetére

kis kiegészítés: 2es képen jól látszik, hogy én nem a lowpoly modell másolatát gyúrtam át (szépen kilógnak belőle piros highres modell gömböcskéi) hanem, mivel nem volt túl bonyolult modell, hagytam úgy ahogy volt és a cage-t(kék rács modell körül...elég rosszul látszik) tilitoloztam picit kijjjebb, illetve a jobb oldali panelen a push alatti amountal felfújtam picit hogy biztos seholse lógjon ki belőle a highpoly modell.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák