- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Apple asztali gépek
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti (GB206)
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Nyúltáp #3397 üzenetére
nem semmi...
szép munka
lehet, hogy max-ban fogom a karimat csekkolni, ugyanis a maya a videókarimon csak render során tudja alkalmazni a normal map-ot a karin, a viewportban nem (nincs elég jó videókarim, ami tudná a high quality renderinget)
és a normal map:
Soha se felejtsétek el, ha szeretnétek a high polyt épp zbrush-ban megcsinálni, mielőtt mindennek nekikezdenétek, csináljatok a low poly modellről egy morph targetet!!!Ugyanis ha elkezded divide-olni az objektet, és alakítassz rajta, akkor a legalsó subdiv level (ergo a low poly) is változik, és ha ez alapján generáltok normal map-ot, nem fog illeszkedni majd az eredeti low polyra... Szóval morph target, részletezni a karit, majd switch vissza az eredeti low polyra, és csak úgy generálni normal map-ot (bár Nyúltáp max-os részletezést említett, én azért is említem a zb-t, mert egyrészt organikusra értelemszerint sokkal jobb, másrészt nagyon, de nagyon jó normal map generálási opciói vannak (pl seam overpaint, tehát nem csak a seam-ig számolja a mapot, hanem tovább is, és összeblendeli az ott lévővel...)
-
Nyúltáp
senior tag
válasz
Nyúltáp #3397 üzenetére
kis kiegészítés: 2es képen jól látszik, hogy én nem a lowpoly modell másolatát gyúrtam át (szépen kilógnak belőle piros highres modell gömböcskéi) hanem, mivel nem volt túl bonyolult modell, hagytam úgy ahogy volt és a cage-t(kék rács modell körül...elég rosszul látszik) tilitoloztam picit kijjjebb, illetve a jobb oldali panelen a push alatti amountal felfújtam picit hogy biztos seholse lógjon ki belőle a highpoly modell.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Milyen egeret válasszak?
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Magisk
- PlayStation 5
- Apple asztali gépek
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged