- Videós, mozgóképes topik
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Középkorian pokoli lett az új GeForce driver
- Apple MacBook
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pusszycat
nagyúr
Lehet volt már, használható Usb hub Smart Tv-vel? (1 hdd, 2 Lg dongle 3 wifi bil+egér a pendrivenak nem maradt
) A másik amit nem értek
adott wifi router a tv kábellel csatlakoztatva adott wave 1 dlna csatlakozom a tv-re video stream céljából hol látja a tv-t hol meg nem komolyan szívat.
-
rudi77
tag
Röhejes hogy számítógépen így szenvedni kell egy 3d bd lejátszással mikor minden feltétel megvan.
(hdmi 1.4, samsung 60es6100, ati 6540 videokari) -
spiky03
veterán
válasz
zsakaizoltan #1693 üzenetére
És a 24p-t tudja ez a média lejátszó? És a DLNA-t?
Egyik haver is most akar venni valamilyent. -
FefeeX
veterán
válasz
kisgyerek85 #1691 üzenetére
kössz mindenkinek, rendeltem is egyet
-
FefeeX
veterán
válasz
zsakaizoltan #1687 üzenetére
Ezzel megy a 3D BD ISO lejátszás is? Csak mert akkor bestbuy, és lehet beruházok én is egyre... Ennyiért ez bőven jó... Akinek van hozzá tévéje, inkább 3DBD mint mkv...
-
Elar
senior tag
Sziasztok
Először is bocs ha ismételnék a kérdésemben
Jelenleg egy DVI - VGA kábelellel van összekötve a számítógép a TVvel.
Ez megfelelő a 3d-s filmek lejátszásához? Gondolom igen, mert már valamennyire sikerült előhozom valamit a gépen....
Az számít valamit ha a DVI-ről HDMIbe lőném át a TVre? (A hang optikain megy) Vagy maradhat ez a megoldás?
HDMInél néznem kell hogy a HDMI kábel(?) 1.4-es legyen?Illetve az alaplapon van egy HDMI out. Ez összekötöttem a TV-vel. A TV-n átkapcsoltam HDMIre - egyelőre nincs jel felirat volt....
Na szóval mit is csináljak hardverileg?
-
Crytek
nagyúr
válasz
zsakaizoltan #1687 üzenetére
Ja de ha úgy nézed ebbe még kell valamekkora HDD hogy érjen is valamit úgy meg azért elég drága az összkép
Gépen meg csak a megfelelő programot kell megtalálni. Bár elég érdekesek ezek a dolgok van akik irják a Total Media Theathre meg a Powaer DVD 12 tökéletes 3d-re. De nem kevesebben írják hogy ezekkel sem lesz 3d-s a kép csak elmosodott vagy csak 2d-s stb.
Egyelőre majd ráérek ezen jövőhéten idegeskedni
Azt biztos ha nekem nem fog menni a br isok lejátszása pc-ről akkor nem fogok 25 ezerért ilyen kütyöt venni akkor inkább megelégszem az 3d-s mkvkel! Mivel ezek mint korábban írtam nekem bőven elég látványt nyújtanak! (Sokan írták br isoknak jobb a képe ezért is akarom majd kiprobálni,de nem 25ezer ft-os áron( -
Crytek
nagyúr
Sajnos ahogy itt olvasom hogy sokaknak nem működik a 3D BluRay lejátszás pc-ről már előre félek
Jövőhéten jön meg az én 3D TV-m is és remélem nem csak mkv-kat fogok tudni nézni. -
rudi77
tag
Csak nem megy bd 3d lejátszás.
Powerdvd-be kíválasztom 1080p hdmi 1.4 de mindig hiba üzi: not support
Totalmediával se mükszik.videokari: ati 6450
hdmi 1.4 kábelek
tv: Samsung 60es6100
Legfrissebb Catalyst!Ötlet van valakinek?
-
Newyorker
addikt
Skacok egy kérdés!
Van az alábbi film és kiterjesztés:
Avatar.2009.Half-SBS.3D.1080p.REPACK.BluRay.DTS.x264.HuN-TRiNiTY.mkvVan egy HDMi kimenetes laptop és egy UE55D7000. Vettem most egy HDMi-HDMi kábelt.
Ha felmásolom a filmet egy külső HDD-re és rákötöm OK a 3D hatás. Ha uezt a filmet a laptopról nyomom pl media player classiccal, vagy windows media playerrel uaz a 3D hatás.
No most feltettem a powerDVD 12-őt, de ha azzal játszom le a filmet nem stimmt a 3D dolog :S Egyes elemek a képen 3D szemcsivel is homályosak, vagy több volna van, vagy ilyen pirosasak az élek :S ez mitől lehet?
-
krisztosz
csendes tag
KÖSZÖNÖM A VÁLSZOD ozzy711!
-
ozzy711
őstag
válasz
krisztosz #1679 üzenetére
Mindegy hány "Hz"-es a Tv-d, nem azon múlik az akadás. A lényeg, hogy a 24, az 50 és a 60 Hz ( ezek a leggyakrabban előforduló "film-frekvenciák" ) egész számú többszörösénak lejátszására alkalmas legyen!
Ez a 400 Hz egyébként is egy elméleti adat, meg kell nézni, hogy a 24p, 50p és a 60p-s filmek lejátszására alkalmas-e ( adatlap ).
A videókártya gyengesége az más kérdés, de az sincs összefüggésben a "400" Hz-el! Inkább a felbontás ami számít.
Fentebb írtunk néhány típust amin már biztosan nem akad ( megfelelő processzorral és memóriával persze ). -
rudi77
tag
BD 3D filmek nem mennek nálam htpc-n.
Minden eszköz HDMI 1.4.
Powerdvd és totalmediával is teszteltem.
Elmosódót képet látom de a samsung tv nem érzékeli a 3d-t.
Mi lehet a gond? -
krisztosz
csendes tag
Sziasztok, akkor mégeccer, tv vásárlás elött vok, és kéne tudni hogy a videokártya mérete és a tv htz adta összefüggésben van e? ergó pl a 400 htz es tv, akadhat e a gyenge videókártya miatt? köszi a választ. V
-
TomiLi
addikt
Kicsit eljátszottam a gondolattal, hogy a vga helyett egy amd apu látná el a blu-ray lejátszó feladatát.
Aztán most ahogy este méricskéltem rá kellett jönnöm, hogy az mATX-dVGA elképzelésem nem is tudnám megvalósítani az eredeti elképzelésem szerint (Gipszkarton fal van építve a beton fal elé, ~ 18cm hely van. A két fal közé szántam a konfigot, egy megfelelő házban - szellőzés megoldott. Egy dolgot felejtettem el, hogy a gipszkartonfal váza is elfoglal egy jó 2cm-et, és a kiszemelt helyen még egy rakás vezeték van - ergo nem oldható meg....)
Szóval akkor a lényeg, hogy egy A10-5800K mefelelő lenne erre a feladatra, amit egy itx-es lapba szeretnék bele rakni.
Neked volt húzva a proci? Mennyire melegedett? A filmeknél akkor soha nem volt akadozás, vagy egyéb gond?Köszi!
-
FefeeX
veterán
Nekem egy Pana 50GT30-am van. Ezzel szeretnék 3D BD ISO-t nézni, mivel a halfSBS-ek pl nem tartalmazzák többnyire a csíkot alul-felül, a tévé meg csak kihúzza teljes képre ergo torzít, a half OU meg még mindig veszteséges tömörítés, felezett felbontással. Arról nem is beszélve, hogy a tévé beépített lejátszóján előfordul, hogy ezek az mkv-k zöldesen csíkozódnak, nem tudom, hogy ez a lejátszó, vagy a forrás hibája...
Szóval van egy appleTV-m JBvel XBMC-vel, de ez nem jó 3D-re, van egy LG BP-620am, de ez nem visz ISO-t, kiírni nincs kedvem (nem akarod BD írót, lemezeket rontani stbstb); van 11"-os MacBook Airem meg Sony Vaiom, a MBA C2D 1,4ghz nv320m, a Vaio meg AMD E2-1800, egyik sem egy nagy bivaly. Van asztali gépem HD 5830-al, de az meg zabál mint a fene.
Alapvetően médialejátszó kellene, olcsón, ami visz 3DBD ISO-t, vagy valami program ami a 11 collon elviszi az ISO-tJa igen, lehetőleg a NASról, hogy ne kelljen már 50 gigákat másolgatnom, elvégre ezért vettem a NAS-t
-
krisztosz
csendes tag
én is thx
-
TomiLi
addikt
válasz
ozzy711 #1673 üzenetére
Köszönöm szépen!
Hirtelenjében jött az ötletem (van itthon egy mATX-es H61-es lap, meg egy G540-es celeron proci) nem néztem utána, csak "write only" volt.....
Ez jó hír, mert jelen esetben egyszerűbb egy kis dVGA-t vennem a rendszerbe, mint egy apu-t (vagy cpu-gpu) venni. Ráadásul ha az intel vonal nem tuti, akkor még lapot is kell cserélni...
Szóval akkor köszönöm szépen!
-
ozzy711
őstag
-
krisztosz
csendes tag
Sziasztok ugyanez a kérdésem, csak nekem már megvan a gép, egy AMD(tm) II x4 640 pr. 3. ghz mem: 8gb. 64. bites op rendszer. ebből melyik adat alapján kell pl. 200 v. 400 htz es tv között választanom? szorri a bugyuta kérdésért
V
-
TomiLi
addikt
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni az ügyben, hogy melyik az "minimum" vga, ami megbirkózik a 3D-s blu-ray filmekkel?
Egy mozizós számítógépet szeretnék építeni. A cpu-ba integrált vga-k bírják?
Intelnél is érdekelne, meg az amd-nél is (pl. trinity), vagy kell egy erősebb dVGA?Előre is köszi!
-
Nofear19
tag
válasz
krisztosz #1667 üzenetére
Hát ha nem vagy fent egyetlen torrent oldalon sem akkor még a Google segítségével tudsz leszedni külföldi torrent oldalakról 3D filmeket.
A Googleba írd be a fő jellemzőjét a torrent fájl nevének.
Pl. half sbs hun torrent
Half ou hun torrent.
bd25 hun torrent
bd50 hun torrent
Sok találat lesz de a torrentkereso.hu oldalon lévőket meg se nézd mer ezek mind regisztrációsak.
Vagy próbálj regisztrálni egyre.Az hogy jó minőségű azt már a file méretéből is látni fogod. De letöltéskor amúgy is látod hogy MKV file vagy sem.
Nem tudom hogy hogyan akarod lejátszani. Ha a tévé média lejátszójával akkor a bd25 és a bd50 felejtős mert bár írták a hivatalos honlapok hogy az m2ts fájlokat lejátssza a tévé média lejátszója a valóságban az érintettek arról számoltak be hogy mégsem. Sőt néha még az mkv fájloknál is előfordulhat.Ha PC-ről küldöd át a tévére akkor nem lehet gond egyik file kiterjesztéssel sem.
-
gyerecske
senior tag
Sziasztok!
Nem tud véletlenül valaki 3D-s bemutató , demo kisfilmeket, animációkat valahol, ami nagyon látványosan prezentálja a 3D-t?
Közben találtam is párat:
http://3dguy.tv/3d-videos/3d-downloads/ -
krisztosz
csendes tag
Köszönöm a választ Nofear19
esetleg jó minőségü 3d filmeket honnan tudnék letölteni? előre is thx
V
-
Mylow-11
csendes tag
Sziasztok!
Kis segítséget kérnék tőletek, kik tapasztaltabbak vagyok a témában.
Friss tulajdonosa vagyok egy Samsung UE40ES6560-nak és 3D filmeket akarok nézni géppel összekötve.
Alap mkv-k amik side by side vagy top/bottom-ban vannak tökéletesen mennek, a képük tiszta, a tv tökéletesen megjeleniti őket.
A kérdéseim alapos olvasgatás után a következők:1. PowerDVD 12-t használva, Avatar 3D BD50 be van mountolva, de a powerdvd nem ismeri fel, "disc format is not supported"
Itt valamiféle beállítás hibázik vagy valamit elvétettem és nem jól csinálok?2. Van egy másik player, SAMedia 3d Player. ami a beállítósok után, a play blueray dvd-re kattintva windows media playerrel nyitja meg a filmet ami mountolva van.
Ellenben az sem lesz 3d, ott a media player a ludas vagy esetleg a gépem nem akar már bd50-es 3d-t lejátszani.
Van egy i5-ös 2400-as proci meg egy ati radeon 6770 videókártya, elméletileg vinnie kellene.3. Abban nem vagyok biztos milyen HDMI kábelem van, lehet az a baj hogy nem 1.4-es?
Elméletileg...
Csak kiváncsíságból akarok mindent kipróbálni így a bd50, bd25ös 3d-s lemezeket is és nem hagy nyugodni ha nem tudom megoldani...
Előre is köszönöm a tanácsokat és a tippeket, meg a segítséget! Már eddig is hatalmas segítség a topic!
-
dogdogdog
csendes tag
Sziasztok
Eléggé új vagyok ebben a HD témában ezért kérnék segítséget tőletek a következő kérdésem lenne.
Van egy HD-ready plazma tv amihez közvetlen Digi szolgáltató antennája van bekötve (Nem parabola és nincs rá kötve semmire) panelházi cucc. A kép minőségét tudom bármi egyéb pl: set top box-al javítani gondolok az ilyen átalakítóra hogy analógról csinál digitális jelet amitől talán szebb lesz a tv képe?
Köszönöm előre is. -
Kareszjee
csendes tag
Sziasztok.Lenne egy kérdésem.Egy barátomnak van egy 3D-s tv-je...Igazából annyit kérdeznénk tőletek,hogy a Számítógép közt,és a TV közt mit kell alakítani,tenni vetni,hogy 3D-s filmet lejátsza,nézhető legyen szemüveggel?
Sima HDMI kábellel átkötni,és kész?Előre is köszönöm a válaszokat!Szép estét -
krisztosz
csendes tag
Sziasztok, hasznos infókhoz jutottam a csevejből, a kérdésem h a letöltött filmnél kell e nézni hogy aktív v passzív 3d? letöltöttem a Splash PRO EX v1.12.2-t és az enkorról a zavatárt, a Splash PRO EX v1.12.2 egymás alatt 2 képernyő jelenik meg, és nem a szűkös tapasztalataimban látott egymás melletti. gondolom kirííí a hozzáértésem...szori, köszi a választ
V
-
spiky03
veterán
Igen tudsz ilyen szemüveggel valamelyikével, de én nem ajánlanám, mert mondjuk egy ilyen szemüveggel végignézni egy 2 órás filmet...
A normál 3D-het kell olyan lejátszó is és 3D képes tv is, hogy tudd nézni passzív (amit a moziban is adnak) vagy aktív szemüveggel.Amúgy azon az oldalon amit linkeltén nagyon IQ fájterek vannak
A Cinma City-nél megveszed a szemüveget és nem bérled. Kifizeted és hazaviheted, majd ha mész legközelebb is 3D-s filmre, akkor már nem kell megvenni, hanem viszed a sajátodat és így olcsóbb is a jegy, mert nincs benne a szemüveg ára, mint az első 3D-s filmnél. -
Nofear19
tag
Köszi
Akkor az 1.3-as HDMI kábellel felejtsem el hogy működni fog?
-
Crytek
nagyúr
válasz
Nofear19 #1652 üzenetére
"A Half SBS két képet jelenít meg összesen 1920*1080 felbontásban. Ezekből áll össze az egyetlen 3D-s kép, aminek ezért ugye fele lesz a vízszintes felbontása. A BluRay-nél pedig a 3D-s kép is full hd felbontású, ezért kell a nagyobb adatmennyiség miatt az 1.4-es HDMI."
-
Nofear19
tag
Sziasztok
Szedtem le egy BD25 tipusú 3D filmet és azt kérdezném hogy a többi half-sbs, half ou-hoz képest mi a különbség? Mert az sbs és az ou duplázva van a képernyőn míg a bd25-ön semmi különös nem látszik, mintha csak egy egyszerű full hd lenne.
-
klopfer113
csendes tag
Szerintetek samsung sa300 monitoron anaglifen kívül lehet másképp 3d-t nézni? Pl ezekből a szemüvegekből valamelyikkel: 3dszemuveg.hu/Csomag-ajanlataink/3D-Felfedez%C5%91-csomag. Html Esetleg a polarizációs 3d? A videókártya egy gigabyte 5770 1GB. Jelenleg anagliffel nézem powerdvd12-vel.
Részletes infó a monitorról:
Képernyő neve Samsung SyncMaster S22A300B/S22A350B (Analog)
Képernyő azonosítója SAM078E
Modell SA300/SA350
Képernyő típusa 21.5" LCD
Gyártás ideje 32. hét / 2011
Sorozatszám H9XB803587
Maximális látható kijelző méret 48 cm x 27 cm (21.7")
Képarány 16:9
Fényerő 250 cd/m2
Kontrasztarány 1000:1
Betekintési szögek 170/160°
Bemeneti csatlakozók DSub, DVI
Vízszintes frekvencia 30 - 81 kHz
Függőleges frekvencia 56 - 75 Hz
Maximális pixel órajel 170 MHz
Maximális felbontás 1920 x 1080
Gamma 2.20
DPMS mód támogatás Active-OffTámogatott megjelenítési módok
640 x 480 75 Hz
800 x 480 75 Hz
800 x 600 75 Hz
1024 x 600 75 Hz
1024 x 768 75 Hz
1152 x 864 75 Hz
1280 x 720 75 Hz
1280 x 768 75 Hz
1280 x 800 75 Hz
1280 x 1024 75 Hz
1366 x 768 75 Hz
1400 x 1050 70 Hz
1440 x 900 75 Hz
1680 x 1050 70 Hz
1920 x 1080 70 Hz
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B450M R5 4500 32GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, összesen 5db RTX 5060 Ti 16GB 3 ventilátoros készletről BOMBA ÁRON!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest