- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Crias
senior tag
Sziasztok!
Lenne egy láma kérdésem!
Itt valami olyasmit írnak hogy nem kell 3D tv ahhoz hogy 3d-s filmeket nézzünk, ezt egy sima lcd tvn is meg lehet oldani? vagy itt csak okoskodnak?
Van valami 3d lejátszó amivel ez megoldható?
Illetve vannak neten olyan tartalmak amik direkt 3D-s felvételek ilyen esetben elég lenne csak a tv-re rákötné és szemüveggel nézni a filmet?Köszi előre is, és bocsi ha hülyeséget kérdeztem csak ez most felkeltette a figyelmemet.
-
Crytek
nagyúr
A ~45GB-os Alice.in.Wonderland.2010.Blu-ray.3D.CEE.1080p.AVC.DTS-HD.MA5.1-HDclub filmnél ezt a kommentet olvastam:
"Akinek nincs aktív cucca,annak a program felkínálja a Red-cian 3D-s megjelenítést,így az is megnézheti,de nem aktív 3D-ben,meg persze 2D-ben is! "
Ezt passziv szemüveggel is tudnám 3D-be nézni?
-
partycicc
csendes tag
Sziasztok!Egy-két segítségre lenne szükségem, ha segítenétek
Vettünk egy LG 32LM611s típusú 3d tv-t és ezen szeretnék majd 3d-s filmet nézni, egy Dell laptoppal van összekötve, (aminek viszont nincs HDMI kábele, csak VGA/RGB), próbáltam a youtube-n 3d-s test videót nézni LG sbs-t, de hiába akarom átkonvertálni 3d-be nem adja be azt e lehetőséget, amit már írtatok, énis 2 képet látok egymás mellett. Hiába nyomok rá a 3d lejátszásra csak simán 2d-t akar átkonvertálni 3dbe, de viszont ha pl rtl klubot nézek ott több lehetőség is feljön, pl az a 2 vízszintes kép egymás mellett...Mi a baj? Mit kéne még állítani??? A másik kérdésem hogy tudom elérni,h ne a laptop hangszórója szóljon, hanem a tv-jé?
Előre is köszönöm a segítséget, elég kezdő vagyok ilyen témában, ráadásul lányÚgyhogy nagyon köszönöm,ha segítetek.
-
Crytek
nagyúr
válasz
Fapuma77624 #1645 üzenetére
Total Medai Theathre!
-
Crytek
nagyúr
Holnap megyek haverhoz megnézni a 3d tvjét és szeretnék vinni pár filmet kiprobálni.
Találtam egyet aminél ezt van a leírásban:
Half SBS!
Lejátszás:
1. 3D céleszköz (3DTV, 3DMonitor, 3DProjector) + aktív szemüveg
2. PC megfelelő hardverrel + szoftver (3D képes lejátszó) + red/cyan szemüvegEzt a filmet akkor passziv szemüveggel nem lehet megnézni 3d-be?
-
tozso88
csendes tag
Sziasztok.Lehet hogy ezt már kérdezték de most én is megkérdezem. Van minőségbeli különbség hogy asztali lejátszóval játszom a 3d-s filmet vagy pedig hogy pc-ről power dvd11-el?A 3d hatásra gondolok elsősorban a videókarim gtx260-as.Köszi
-
iza32
csendes tag
válasz
Coyote2000 #98 üzenetére
Szia!
Nem jól tudod a Samsung D6100 -as is FullHD-s sőt az 5500-as is, és így tovább,
és a D6100 képes 2D-3D konvertálásra -
Freakzoid28
csendes tag
Sziasztok!
3d iso fájlt töltöttem le és usbn keresztül nézném külső hdd-ről lm 620s tv-n.
Mit kellene tegyek hogy lejátsza a tv?
(gépről nem tudom nézni mert régi a videókarim) -
p00h
tag
válasz
zsakaizoltan #1635 üzenetére
nekem is géppel van összekötve. A tv beépített lejátszója nem visz minden filmet, sok esetben át kell hozzá konvertálni hogy elbírja a tv. Így ha nincs médialejátszód, akkor legjobb megoldás egy htpc/laptop.
A hdmi kábel mind1, persze nem árt 1 jobb minőségű, de nem előfeltétel. Simán összedugod és megy. Érdemes az esetlegesen kép körül megjelenő fekete keret miatt a tv-n PC üzemmódba váltani, és úgy belőni a számodra megfelelő képbeállításokat (fényerő-kontraszt....)
Gépen előfordulhat hogy be kell állítani, hogy a hangot a hdmi-n vigye ki.
Mivel passzív tv-ről van szó, nem kell spéci lejátszó program sem, elindítod a filmet, tv-n 3d gomb megnyomásával kiválasztod a forrást típusát és kész. -
zsakaizoltan
tag
Segítséget kérnék!
Van egy LG 42LM620S típusú tv készülékem, és egy packard bell notim, amin van HDMI kimenet..
Kérdésem az lenne, hogy ha szeretnék a tv készüléken 3D filmeket lesni úgy, hogy a gépről megy, akkor ahhoz milyen programokra, milyen hdmi kábelre lenne szükségem, illetve kell-e valamit állítgatni plusz, vagy csak összedugom őket, és csók?(esetleg olyan megoldás is van, hogy csak simán rákötök a tv re egy külső meghajtót, és az azon lévő 3d filmet mindenfajta külön program nélkül tökéletesen lejátssza, magyarul a noti nem is kell hozzá?? )
Előre is köszönöm az építő hozzászólásokat, mindenfajta ötletet szívesen látok,olvasok -
-
ron8
senior tag
Igen, tudom hogy a szemüveg lencséje miatt sötétebb, de azért köszi
Megelégszem akkor azzal ami van -
p00h
tag
a 3d kép mindig sötétebb lesz, mivel a szemüveg sötétít rajta. A tv megpróbálhat kompenzálni nagyobb fényerővel-kontrasztal, de ha te eleve maxra felvetted akkor nem lehet jobb
Sötétíts be a szobába és akkor még sok is lesz a jelenlegi beállítás -
ron8
senior tag
Hali! LG tv-hez tudtok mondani olyan beállítást, amivel nem lesz sötét a kép ha átrakom 3d-be? Próbálgattam a fényerőt, igazából nem tökéletes, a kontraszt meg alapból maxon van!
-
Kowa
tag
egy AMD FM1 es 3400 proci és a beleépitett Radeon tudja a frame packing 3D t?
-
Warpig
aktív tag
Sziasztok!
ArcSoft Total Media Theatre 5-ben hogyan kell a külső felirat fájlt megnyitni?
Köszönöm! W
-
spiky03
veterán
Hey!
Az olyan BD lejátszók, amik tudnak már 3D BD-ket lejátszani, azok képesek lejátszani a 3D-s mkv-kat (SBS, Over/Under (Top and Botton)) is?
Thx
-
hevhell
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Vettem egy Samsung 3D Led TV-t. A 3D filmeket egy külső winchesterre töltöm le, majd ezt dugom a TV-be.
El is indul a film és minden rendben a látvánnyal is. Nem szaggat, minden tökéletes. De... A film néha váratlanul megáll és kilép. Ezután ha újra elindítom, ugyanannál a pontnál kilép. Csak úgy tudom továbbnézni a filmet, ha azt a részt átpörgetem. Amit éppen most néztem filmet, abban 4 alkalommal állt le(szabálytalan időnként).
Tudni kell még, hogy a winchester egy hagyományos 3,5-es SATA-s cucc, amit egy SATA-USB átalakítóval és egy külső táppal működtetek.
Remélem valakinek lesz ötlete... Előre is kösz -
mbaker
tag
Helló!Érdeklődnék,hogy tudna-e valaki segíteni abban,hogy UE40ES6560 Samsung Full HD 3D Smart LED TV médialejátszója lejátsza half ill full sbs filmeket vagy kell vennem egy multilejátszót?Aktív 3D rendszernél mindegy milyen formátumú a film(half sbs,full stb)?Köszi előre is!
-
GLOCK34
aktív tag
válasz
PC.fanatik #1613 üzenetére
Beállítások-kép-kép opciók.
-
bodva
aktív tag
válasz
PC.fanatik #1611 üzenetére
Milyen TV-d van?
Ha LG, akkor:Beállítások -> Kép -> Haladó beállítások -> és itt alul ott lesz, hogy TruMotion
A menünevek nem biztos, hogy ezek, mert én angolul használom, de valami ilyesmi lesz
-
bodva
aktív tag
válasz
vtechun #1609 üzenetére
Az a probléma, hogy nem igazán támogatnak minden formátumot és később még több probléma lehet.
Ha tudsz olyan BD lejátszót venni, ami (mert gondolom) írott lemezeket is visz, akkor is relatív nagy tétel mellé egy BD író és a lemezek.
Mondjuk amennyiért lehet kapni mostanában egy BD lemezt simán megéri megvenni eredetiben, csak kérdés, hogy kicsiny hazánkban mikor és milyen formában jelennek meg (gondolok itt arrra, hogy nem hagyják le a HD hangsávot stb)
-------
Az erősítődre HDMI-vel mész, vagy optikát használsz? Mert ha Optikát, akkor eleve átférsz az 1.3-as szabványon is a képpel.-------
Ha nincs írva rá semmi, akkor vélhetően nem HighSpeed lesz, vagy ha még az is, akkor sem kell elhinni neki. A jobb fajta minőségi kábelekre általában ráírják a paramétereket, vagy a dobozán rajta van -
vtechun
veterán
szandekosan nem irtam kabelt
erositom, tvm is 1.4-es hdmi szabvanyu, de ugy ne ki a viddeokartyam nem. es most nem tudom, hogy csereljem-e le a videokartyat, vagy esetleg szerezzek be egy 3D kepes medialejatszot, neadjisten asztali BD lejatszot - halozati funkciokkal, de ez joval nagyobb tetel lenne, bar a Panasonic 50ST50 melle dukalna
mod: egyebkent ha nincs irva semmi a hdmi kabelre akkor kivulrol ki lehet deriteni, hogy hi speed-e?
-
bodva
aktív tag
válasz
PC.fanatik #1606 üzenetére
Kapcsold ki a TruMotion-t a TV-ben, az csinálja ezt
----------------
Srácok azt már párezerszer leírta mindenki, hogy nem az "1.4"-es varázskábelen múlik a dolog...De azért leírom mégegyszer, hogy a lusták is észrevegyék, ha már olvasni nem szeretnek:
Nem létezik olyan, hogy 1.4-es hdmi kábel! Ez egy szabvány, amelyet arra terveztek, hogy FullHD-s 3D tartalmak mellett áttudja vinni a HD hangokat is.
Tehát ha nem DolbyTrueHD vagy DTS HD hangot akartok lejátszani, akkor az 1.3-as kábel is elég, mert átfér rajta.A boltba senki ne úgy menjen be, hogy "kérek három köteg 1.4-es kábelt, meg egy sört
), mert a kedves eladó szívesen eladja neked a kínai sz@r 1.4-es kábelt (há mer rá vót írva, hogy 1.4), otthon meg majd sírsz, hogy nem megy.
HighSpeed kábelt vegyetek! Nézzétek meg mi van a kábelre írva, mik a specifikáció, és az alapján vásároljatok!
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #1605 üzenetére
a mostani 5450-es videokartya segitsegevel es mondjuk total media thetaerrel megoldhato-e az, hogy egy bluray 3D-t atalakit mondjuk SBS-es 3D-be, és azt meg zsigerből kitolja?
ill. felmerült bennem olyasmi, hogy van-e olyan mkv-s 3D amiben - minőségromlás/felbontás romlás nélkül - bele lehessen rakni a teljes képtartalmat? tehát ne felezze a felbontást valamilyen alternatív technikával. ill. az még jobb lenne, ha kimenne a hdmi 1.4a előtti hdmi-n is
-
PC.fanatik
csendes tag
sziasztok ismét
az lenne a problémám h gépről játszok le filmeket a TV-n és olyan mintha gyorsabban játszaná le egy kicsit. de a 3dnél pl nem annyira gyors mintha sima filmet játszanék le szal nem tudtok ere valamit?
-
vtechun
veterán
Sziasztok, jelenleg egy ati radeon hd5450-em van, mint ahogy kiderult, ez nem tamogatja a 3d bluray lejatszasat, aminek egyik feltetele a hdmi 1.4a csatlakozo meglete.
Valaki tudna ajanlani valami olyat, ami tamogatja ezt es mondjuk nagyon olcso?
Nem jatszom, egyeb celra dedikalt htpc-m van csak az linux & ION, es abba nem is tudnek berakni egyeb videokartyat. Igy, ha hebehoba 3D blurayt szeretnek nezni, akkor ahhoza hasznalnak az asztali gepet koszi -
gaborh
aktív tag
válasz
avirextibi #1601 üzenetére
Szia. Én csak rádugom a külső hhd-t elindítom a filmet , átkonvertálom a tv-n és már megy is.
-
avirextibi
csendes tag
ha a 3d tv-mhez veszek egy külsö merevlemezt,mit kell csinálni vele hogy torrent oldalakrol letöltött 3d (sbs) filmeket tudjak nézni? kell rá valami program? és a tv-n van usb,és hdmi, a leirás szerint hdmi-n keresztül érhetö el a 3d most akkor usb-n keresztül nem is használhatom a hdd-t?
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- BestBuy topik
- Megújult a PROHARDVER!
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RX 5700 8GB Rampage SHIVA FSP 600W
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest