-
PROHARDVER!
Ha TV-t szeretnél vásárolni, a Milyen TV-t vegyek? topikba írj!
Meglevő készülékkel kapcsolatban ebbe a topikba írhatsz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
Piftuka #33644 üzenetére
Ezek felelnek meg a kívánalmaidnak, mert valós 100-as tévék, plusz a 42-es méretben az LG 42LF652V, ha még az is befér. Ezekben kevesebb az utánhúzás és az elmosódás például az általad említett típusnál, ami csak 50 Hz-es tv.
cooi111 Szerintem azt a 4k-s tévét nem tudnád kihasználni, mert ahhoz nagyobb méretű kellene, és magasabb kategóriás. A második helyett pedig az UE48J6200 lenne ajánlott, mert minden tekintetben jobb, és innen hivatalos gyári garanciával veheted, ami azért erősen ajánlott a Samsungnál a biztonság miatt.
-
A videopart mennyire megbizhato forgalmazo?
A hivatalos szoveget elolvastam, tapasztalatok erdekelnenek, ha vannak.
-
dulifi
csendes tag
Sziasztok!
Újabb fajta tv után kutakodok, de sehol se találok olyan keresőt, ahol szélesség alapján lehetne keresni. Nem fontos hogy csak új tv-ket dobjon be, mert max aprón nézegetem, hogy van-e.
A rendelkezésre álló szélesség max 89cm. Eddig a legnagyobb az LG 39B650V volt amit találtam, de sehol se kapni. Esetleg van még tippetek mihez kezdjek? Mindenképpen 39-40"-t szeretnék.
Köszönöm!
-
Piftuka
veterán
válasz
#94529552 #33617 üzenetére
"40"-ig: Samsung 40J6200 vagy 40H6200 és H6400. Ezenkívül 42" és 43"-os méretben lenne még 1-2 db."
Köszönöm a választ!
- Miért éppen ezeket a készülékeket javasolod? Mely tulajdonságaik miatt lennének szerinted ezek a legjobbak?
És mi a fő különbség a három említett típus között?- Az 42'-es méret még jó lehet. Abban a tartományban melyiket javasolod?
- Az említett SONY ezek szerint nem jó, azért nem ajánlottad, illetve nem kommentáltad?
-
a soroksári osanban van egy LG 40LF632V 109.900-ért, megéri? (utolsó darab)
-
válasz
wolf033 #33635 üzenetére
Csak jot akarnak, ne igy fogd fel szerintem.
A sharp helyett inkabb ezt a tv-t ajanlanam: Panasonic VIERA TX-50DS630E
Kicsit dobsz ra es van egy franko tv-d, ha 09.30-ig beregeled, akkor raadasul 5 ev gyari garral.
Nagyon szep kulsoleg is es brutko a kepe, 10-20 ezer forinton ne muljon mar a dolog.
-
válasz
blakey #33637 üzenetére
Ertem, koszonom!
Ezek engem nem befolyasolnak egyaltalan, mivel mindent hdmi-n kap a tv, a hang pedig szinten a geprol megy az erositobe.
Csak es kizarolag a kepminoseg erdekel es persze nem lenne rossz az alacsonyabb input lag, mert ezek a panak szerintem csak filmet nezni jok igazan, de arra nagyon.
Persze lehet, ha meglatnam a sony-t, az meg jobban tetszene, ugye en meg csak ennek a kepet lattam.
A 755/756/805 kozott csak a 3D a kulonbseg?
-
blakey
titán
Bármelyikre, lényegtelen.
Számomra egyáltalán nem durva a CS630.
Nem rossz, de pl. az AS640-es képminőségben jobbnak tűnt, ami a Panában nem túl jó az a támogatottság, nagyon nehezen adnak ki lavításokat, Netflix app. pl. az AS640-re 2 hete jelent meg, addig semmi nem volt.
Persze lehet élni nélküle, de nagyon nehezen javítják a firmware-t, pl. a 3D figyelmeztetésnél van egy elírás, egy felelsleges "l" betű van a szövegben, sajnos nincs előttem, hogy pontosan hol. Ami még talán érdekes lehet, hogy pl. az AS640-en nem ment át a DD/DTS 5.1 csak Sztereó 2.0 működött, Sonynál ez normálisan működik.
Az új Panákban már nincs DTS, legalábbis a leírás szerint. -
válasz
blakey #33634 üzenetére
A sony vagy panasonicra gondolsz, vagy csak ugy altalanossagban? Valoszinu maradnek a panasoncnal. A 55CS630E azert durva lehet.
Nem tudom mennyire felhosodhet az a nagy kijelzo.
Ami viszont a sony mellett szol, hogy fele kb az input lagja. A panasonicnal azert erezni, hogy kesik, meg jatek modban is.
-
wolf033
senior tag
válasz
#94529552 #33618 üzenetére
Mivel minden tv-n elég fos volt az adás így az alapján a Sharp sem tűnt rossznak a többi között.
Nem gondolnám, hogy a D-sub csati dönti el, hogy milyen a képe a tv-nek. Ettől még mindig nem lettem okosabb mert szerintem Te is csak a szóbeszéd alapján ítélsz.Értem Én, hogy Sony meg Pana meg társai a csúcs dupla áron (nekem is van egy Sonym) de kíváncsi lennék egy olyan véleményre ami nem szóbeszéd alapján jön hanem esetleg tapasztalatból.
-
blakey
titán
válasz
junior11 #33630 üzenetére
Egyelőre jó véleményem van a képminőséget és a rendszert illetően. Mozgásmegjelenítése jobb valamint DSE is kevesebb, de még nem tudtam olyan tüzetesen megfigyelni.
Androiddal egyelőre nincs különösebb gond, bár egyszer megakasztotta a vezetékes hálózatot, csak újraindítás segített. -
blakey
titán
válasz
junior11 #33625 üzenetére
Lecseréltem, de nem a képminőség miatt, kellett a rögzítési lehetőség, képminőség rendben van, szerencsére, sőt néha jobbnak látom. Kontraszt, fényerő rendben van, egyelőre nem bántam meg.
Azért nem gondolkodtam a Panasonicban, mert eleve nem gondolkodtam a cserén aztán úgy adódott, hogy gyorsan megléptem a cserét. -
törölt tag
válasz
attila199207 #33619 üzenetére
Helyettesítsd be az előtted lévő hsz-be a típust, és a többi hasonló névtelen tévét is, vagy keress rá a noname-re itt a topikban. Ezektől függetlenül sztem zsákbamacska az ilyen tv, hogy miként funkcionál és meddig.
junior11 Például egy DX750-re? A Pana szoftvere talán jobb, főleg a Firefox-os.
-
Szerintetek ennek a tv-nek: SONY KDL-55W805C milyen a kepe a mostani tevemhez kepest? (Panasonic TX-40CS630E)
Ugy ertem a kepminosege? Szinek, kontraszt stb.
-
attila199207
tag
sziasztok! Erről van valakinek tapasztalata? [link]
navon n40tx279fhd. Nappaliban lenne napi pár órára egy régi képcsöves 17 éves tvt váltana le. -
törölt tag
válasz
wolf033 #33616 üzenetére
Van, mert már volt aki beszámolt a mostani újkori Sharpról, és ha jól tudom, visszavitel lett a vége.
Akkor kiváló tv lehet, ha gázos minőségű adással tetszik a képe. Persze kérdés még, hogy meddig működik majd, és problem esetén mi történik, és van-e support, ami segít, milyen a szervize, és van-e egyáltalán...?
A lényeg, hogy a befektetők a Sharp márka nevét vették meg, meg nem pedig a gyártást és a technológiát, és a lehető legolcsóbban próbálják készíteni. Szerintem az elérhető legolcsóbb anyagokból. Az alaplapja annyira "modern", hogy D-sub VGA csati is van rajta, mint általában a noname tévéknek. A mostani tévéken ez már rég nincs. -
wolf033
senior tag
válasz
#94529552 #33614 üzenetére
48W585 van most a nappaliban, de kéne még egy tv a hálóba mert ott most egy 32"-os régi Samu LCD-t nézünk. Amit linkeltél az egész jó ár a Sonynak.
Láttam élőben ezt az 55-ös Sharpot és nem tűnt rossznak, csak ami adás ment rajta az elég gáz volt (az összes tv-n). Egyedül a Sonykon ment más tartalom, mondanom sem kell, hogy össze sem lehetett hasonlítani egyik tv-vel sem.
Egyébként van tapasztalat a Sharpról vagy csak alapból mindenki fél tőle?
-
wolf033
senior tag
Üdv!
[link] erről esetleg valakinek vélemény?
-
Szerintem erdemes 5 evre meghosszabbittatni, vagy olyan tv-t venni/olyan akcioban venni azt a tv-t, amikor 5 evet adnak ra. Ha azutan bedoglik es nem lehet javitani, akkor sajnos ez van. 5 ev mulva szerintem mar oledek lesznek ezert az arert, en annyira nem aggodnek emiatt.
Nekem is 5 ev gyari gar van a pana tv-re es kitoltak az akciot 09.30-ig, szoval en most panasonicot vennek.
-
törölt tag
Lehet, hogy az ismereteidet frissíteni kellene? A 15 évet elfelejtheted, az csak a CRT-s időkben volt. Most hasonló színvonalon gyártanak az említettek, nincs olyan, hogy egyik x évig, a másik meg 2x évig fog működni. Úgy tudom, hogy ha 5 évig hibamentesen szolgál bármelyik, akkor már örülhetünk. Változik a világ, nem biztos, hogy a drágább tovább bírja. Egyelőre Samsung, Panasonic, LG, Sony, ez a 4 gyártó, amire szerintem vonatkoztathatjuk ezeket. A többi noname, egyéb márkák jó ha 2 évig kihúzzák(a szerelők szerint, az itteni javítós topikból))
-
válasz
#94529552 #33603 üzenetére
Szia. Köszönöm szépen.
A 650-eseket LB vagy LF még most is keverem.
Régebben olvastam a Sony C jelzésről, de már elfelejtettem mire utal. Emlékeimben mintha butább lenne mint a nem C-sek...
Ha más gyártókkal is össze tudnám hasonlítani ezt a Hz index-et, az sokat segítene arra az esetre, ha nem a 43W755C -t venném meg. Philips vagy Panasonicra gondoltam. Nem akarok vitát gerjeszteni, én a 2 koreait-t (LG/Samsung) nem feltétlenül a legmegbízhatóbbnak ismerem, bár az említettekről sincs sok infóm. Egy kicsit a Sony felé húzok, azon célból, hogy ne csak 5 évig szolgáljon, hanem 15 évig.
-
törölt tag
Az LB650 már kifutott 2014-es évjárat. Most az LG 42LF652V tekinthető az utódjának, és ezt valós 100 Hz-esnek mondják. A jelenlegi marketing elnevezése PMI (Picture Mastering Index) 900.
A Sonyból a 43W755C ami hasonlóan szintén valós 100 Hz-es tv(itt pedig 800 kamu Hz-nek írják). A Sharp visszavonult az Európai tévés piacról, a névhasználatot pedig eladta itteni befektetőknek. -
válasz
Piftuka #33601 üzenetére
Sziasztok!
A gyártók mind-mind egymástól eltérő mértékben mesterkélt Hz-értékeket varázsolnak a specifikációkra.
LG 40" 652V-t néztem és simább képet adott mint a környezetében kiállított tv-k. Beleértve a 620V-t. És még nem csak is tévedés volt, az LG topikban ugyanis ezt látom:
LB620V FullHD 3D TV, Direct LED, 100Hz MCI
LB650V Full HD 3D Smart TV (WebOS), Direct LED, 500Hz MCI, WifiKérlek titeket segítsetek nekem egy megfelelőt tv-t találni elsősorban Sony-Sharp vonalon 100e-150e között, de minél olcsóbban. (kifutó/régi típus is lehet) Nem tudom összehasonlítani a gyártók bekamuzott Hz értékeit.
Olyat keresek, ami az LG 630V - 650V Hz értékét hozza, mert sokkal jobban tetszett, mint az LG 620V, ami egy nagyon átlagos szintnek látszik. (Ahogy láttam a környezetében kiállított tv-k is hasonlót "mozgásbeli élményt" adtak.)UI: használható képnézegető előny.
Köszi
-
Piftuka
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G, H730 1GB, áfás
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! GIGABYTE A520 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest