Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #8997 üzenetére
Elvileg: www.pixel.hu
Most kaptam tőlük egy másik terméket próbára.
Ez is egy aktív doboz, az Audioengine gyártja.[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #9000 üzenetére
Az M-Audio hátsóreflexnyílása nem túl szerencsés egy falra tolt asztalnál. Kb. 1m kellene a faltól, hogy ne döngjön, ami sok helyen nem megvalósítható. Az Audioengine elején az pici rés a reflexnyílás. Ez tuti nem fog döngeni. Én főleg akusztikus zenén hallgatom és arra nagyon jó!
Ma egyébként játszottam egy kicsit.
A nyílás elé tartottam kb. 20cm-re egy égő öngyújtót és simán elfújta a lángot!Még annyit, hogy az M-Audio hangszórókábel csatlakoztatása műanyag pattintós, beszorítós valami. Ezzel szemben az Audioengine fém csatlakozója, csavaros szorítója sokkal komolyabb. De szerintem ez az egész cuccra érvényes.
[ Szerkesztve ]
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #9006 üzenetére
Szerintem nagyon jó és sokáig hallgatható hangja van. Most is reneszánsz hangszeres muzsika szól rajta és nagyon kellemes. Merre vagy napközben? Érdemes lenne meghallgatnod!
Üdv,
r
p.s.
Nálam jól mutat a Macbook mellett.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #9008 üzenetére
Ha nem vagy messze Óbudától akár el is ugorhatok, de szívesen látlak napközben szerény hajlékunkban. Most vett egy kedves fiatalember egy HRT II-est és nagyon tetszett neki a dobozok hangja. L'Arpeggiata, Felix Da Housecat és Roy Haynes Quartett volt a repertoáron. Mindegyiken nagyon jól muzsikált!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #9010 üzenetére
Nem hiszem, hogy ez fa lenne, ez jobb. Valami roppant merev anyag, amiből a stúdió monitorok is készülnek. Semmi rezonanciája nincs a doboznak. Ha megkopogtatom alig hallatszik valami és még egy pici plusz, gyönyörű fénye van a festésnek!
Kár hogy nem találkozunk! Megbeszélhettük volna, hogy miért halt ki a Quark Xpress!
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #9012 üzenetére
Külső tápos szerencsére.
Ha valaki egy kicsit is nyitott a jó hangra, az hamar rá érez az izére. Viszont nagyon nem mindegy miről kapja a jelet. A külső hangkari nélkül nem lehet kihozni a maximumot belőle.A gyári leírás szerint "wood" de egy darab illesztés nincs rajta. Olyan mintha egy tömör valamiből lenne elkészítve. Kimondottan jó nézni, de hallgatni még jobb!
Kevlár hangszórók vannak benne. Ezekhez türelem kell, mert elég sokáig szoktak bejáratodni, de már gyári állapotában is elég meggyőző. Kíváncsi leszek, hogy fog szólni pár hét múlva. Már ha el nem viszik addig...
Nem sistereg. Semmi hangja nincs.
Nálam egy külső hangkariról megy a jel a dobozba és nem állítgatom a hangerőt a progiban. Ha digitálisan állítod a hangerőt ugrik a bithelyes lejátszás, ami azért nem túl jó (info by Apple). Én külünben nem szoktam sűrűn hangerőt állítani.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #9015 üzenetére
Nekem a Macbook-on csak fejhallgató kimenet van. Azt tovább erősíteni egy aktív dobozzal nem túl szerencsés. Egy külső hangkártya sokkal jobb hangot ad!
A gyári kábelek teljesen megfelelnek a célnak.
Találtam egy német oldalon számítógép hangszóró tesztet. Klikk ideMegnéztem a fotóidat még az este. Látom, a glamour a szíved csücske és elég jó vagy benne!
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #9017 üzenetére
Nálam van ilyen fekete emelő és szerintem szükséges hozzá.
Hangkártyát a saját importomból használok (most éppen a pirosat). Ezekkel demózik az Audioengine a kiállításokon.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz superecneB #9020 üzenetére
5000Ft-ért megkapod a Z313-at?
-
contaxg
veterán
válasz magedla #9022 üzenetére
Lehet, hogy inkább optikait. Bár a koax sok esetben jobban szól.
Azért lenne jobb az optikai, mert a számítógéptől így galvanikusan le lenne választva a dobozod. Ennek több előnye is lehet. Nem megy át a PC elektronikának, tápnak a "zaja" az optikán ill. esetleges földhurok sem tud így kialakulni.[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz BLOODSHOT #9025 üzenetére
OK! Keress meg priviben ha gondolod! Szívesen segítek összehozni egy meghallgatást!
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
Egy friss cikk a Logout-ról: Audioengine A2 sztereó aktív hangfal
-
contaxg
veterán
válasz Tothgera30 #9055 üzenetére
Küldtem privit!
-
contaxg
veterán
válasz korner83 #9083 üzenetére
Én az egyik viszonteladója vagyok. Nálam most A2 van de szerintem megoldható az A5 meghallgatása is.
-
contaxg
veterán
válasz dudika10 #12367 üzenetére
Köszönöm!
Én szeretem, mert elég jól szól még szimfónikusokkal is.
Van még egy nálam, a bemutató demo darab.
Elvihető komoly kedvezménnyel Valószínűleg átállok Focal-raA jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz _tRebroN_ #12374 üzenetére
Egyrészt nem műanyag hanem fa, másrészt talán az egyetlen olyan PC sugárzó amit az egyik legkomolyabb audió szakújság, a Stereophile is tesztelt. Nem hibátlan termék, de ezzel vígan lehet zenét hallgatni és nem is rosszul. Soha nem nem írték, hogy ez Apple termék kiegészítő. Nálam jelenleg a 10 éves irodás XP gépen dolgozik. Méretéhez képest megdöbbentően jó hangja van!
[ Szerkesztve ]
-
-
contaxg
veterán
Monitor alá két oldalra valami jobb hangszóró párost (vagy 2+1 triót) főleg (nem elektronikus) zenére. Mi az amit érdemes lehet beszerezni? Köszi előre is!
-
contaxg
veterán
válasz lezso6 #56196 üzenetére
Pár napja kértem segítséget mert nem vagyok ebben a témában (sem) otthon. sajnos segítséget nem kaptam. Végül egy cipős doboz méretű erősítőmet vettem elő. A sufniban volt egy macskarágta KEF Cresta 1 könyvespolc sugárzó. Nem tudom, milyen áron tudtam volna venni ide egy aktív monitort, de ezért a hangért szerintem pár százezer elment volna a kasszából.Minden újnak gondolt technika új problémákat szokott magával hozni. Az aktív monitorok általában apró D-osztályű erősítőkkel készülnek. Ezekből a jobbak nagyon nem olcsók, olcsóbbak meg nem jók. Egy szónak is száz a vége. elégedett vagyok és ajánlom másnak is ezt a megoldást ha van elegendő hely külső erősítőre.
Most valami állványkát keresek az asztalra a dobozok alá.. Találtam pár érdekes megoldást, de nem tudom melyik milyen irányba viszi el a hangot.
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz freelanced #56203 üzenetére
Indulásként érdemes lehet arra figyelni, hogy a reflex nyílás előre nézzen. Nálam hátul van és jócskán meg kellett tömködni, hogy ne legyen 50Hz-en basszus csúcs egy 10cm-es hangszóróból a 11m2-es dolgozószobában. Ha nem a sufniból építkeztem volna akkor ezzel már lehet, hogy nem kellene foglalkoznom.
-
contaxg
veterán
válasz lezso6 #56213 üzenetére
Az 1 méterben (mint ahogy írva van a "nagy hi-fi könyvben") jobban hiszek. Nekem is így van az asztalon, mögötte függöny és még így is le kellett fojtanom a mélyeket a port hangolásával. De én outsider vagyok, így csak a saját nem általánosítható tapasztalatomról beszélhetek.
-
contaxg
veterán
Ilyen alátétet használ valaki?
Ha igen, mennyire hatékony ha a hangkép precizitása és a tiszta és gyors mély tartomány a cél? Egy állvánnyal ez nem kunszt de ezek meg olcsók.A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
contaxg
veterán
válasz alphamooncam #56234 üzenetére
A BT örül ha két csatornát át tud vinni rendesen. Nem elég 5.1-re ez a sávszélesség.
-
contaxg
veterán
-
contaxg
veterán
válasz lezso6 #56275 üzenetére
Attól hogy egyutas nem biztos hogy gyenge. Igaz, nem ekkora méretben jön meg az egyutas hangja..
-
contaxg
veterán
válasz Degeczi #56282 üzenetére
Pedig nem... csak azért nem terjedt el szerintem mert költséges az elkészítése.
-
contaxg
veterán
Bocs a fura kérdést: van esetleg valakinek elfekvőben egy pécés aktív hangszórója, ami hangszóró hibás vagy törött, sérült? Nekem csak a táp és az erősítő modul kellene akár monoban is.
-
contaxg
veterán
válasz FistXL #56471 üzenetére
Nekem U2311H van lassan 10 éve és teljesen így néz ki
[ Szerkesztve ]
-
contaxg
veterán
válasz Hauptmann #56475 üzenetére
Ha meg szeretnéd emelni a dobozokat (nem hangfalakat mert baxarna ha azt valaki meg szeretné emelni ) ITT nézz körül! De USB hangkarik is vannak.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest