- Milyen monitort vegyek?
- OLED monitor topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- Milyen TV-t vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Új hozzászólás Aktív témák
-
PZSX
csendes tag
Néztem fényerőszabályzót több helyen. 2000é van olyan, ami 40től szabályoz, 10é olyan, ami 0tól. A fényerőszabályzó kiesett!
-
stanci
aktív tag
Na mindegy, ez így elsőre magas nekem.
Nem vagyok villanykaros. Egyébként valszeg igazad van.
Csak elsőre hihetetlennek tűnik, hogy van egy motorod van két szál drótja és nem tudod frekvencia változtatás nélkül a fordulatát szabályozni.
Ha lesz időm elolvasgatom a linkeket.
Te villanykaros vagy? -
tsu
tag
Igazad van, az aszinkronról irogattam én is!
de a fordulatszám változtatásról jókat írtam:
Bővebben: link
idézet:
''(7-42) kifejezésből látható, hogy az aszinkron gép fordulatszámát a tápláló frekvencia, a p pólusszám és az s szlip változtatásával lehet módosítani.
A primer frekvenciát félvezetős frekvenciaváltó áramirányítóval, a szlipet (7-35b) szerint az un. félvezetős kaszkád kapcsolások segítségével a forgórészből a csúszógyűrűkön kivitt villamos teljesítménnyel lehet változtatni.''
úgyhogy egy mezei 12V-os ventinél nincs egyszerűbb erre a célra.
(mégegyszer bocs a szinkron aszinkron elírásért!) -
PZSX
csendes tag
Na ezért mentem én idegenforgalmi szakra!
Valamelyik légtechnikával foglalkozó cégnél találtam szabályzót kemény 16000 Fté. Mivel nem vagyok még milliomos, várom az ötleteket -
tsu
tag
Szinkron motoroknál (mint pl. ez is, vagy régi lemezjátszó motorok) a fordulatszám a motorok pólusszáma és a frekvencia függvénye, állandó frekvencián (50 Hz) fix.
Feszültségváltoztatással kommutátoros motorok fordulatszámát tudod változtatni (pl. fúrógép).
Bővebben: link
A fenti linken az ajánlott irodalomnál vannak emészthető elméleti alapok.
[Szerkesztve] -
PZSX
csendes tag
Képek: kep.tar.hu/pzsx
[Szerkesztve] -
LukE
veterán
válasz
csemberlen #11 üzenetére
szerintem sem. (lsd. #9)
-
PZSX
csendes tag
Ok. Kipróbálom! Hogy néznek ezek ki? Ilyen rendes falraszerelhető kapcsolók? Mennyi péz?
-
csemberlen
őstag
Hidd el fényerőszabályzó jó hozzá.
-
PZSX
csendes tag
Hogy mi? Én ehhez úgy néz ki hülye vagyok! Van valami ötleted?
-
PZSX
csendes tag
Olyanra akarom, hogy a házon hátul tápcsatival bevezetni az áramot, tetejére rá a szabályzót. Mondjuk ez attól függ mekkora, meg hogy néz ki a szabályzó.
-
PZSX
csendes tag
válasz
csemberlen #5 üzenetére
Igen számítógépre lesz. vízhűtés még nincs kész teljesen, a blokkokat most csinálja a szomszéd.
[Szerkesztve] -
PZSX
csendes tag
Képet még nem tudok adni, nem otthon vagyok, hanem munkahelyen. Homemaid plexiház, meg egy akkara vízhűtő, mint a ház. A hűtőre lemezből lesz csinálva egy tepsiformájú gyűjtő, egymás mellé ez a két 12 cmes venti lemezen belül, kívül pedig rács.
-
PZSX
csendes tag
Hol kapok szerinted ilyet? Lámpabolt?
-
PZSX
csendes tag
Hali!
Ahhoz kellene nekem segítség, hogy 220V-os ventilátor fordulatszámát mivel lehetne szabályozni? Ezek 20Wos ventik, lada vízhűtőről szeretném velük leszivatni a meleget, de ha nincs húzva a gép lejjebb kéne venni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Honor 400 Pro - gép a képben
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- Kuponkunyeráló
- Adatgyűjtő gumik miatt korlátozhatják a Pirellit
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- További aktív témák...
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! ASUS Z170-DELUXE Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest