- Úgy fest, hogy NVIDIA Blackwellből lesz Galax HOF VGA is
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- Nem támogatja a Reflexet más cég képgenerálójával az NVIDIA
- GeForce RTX 5080 kártyák kvartettje a Manli szájíze szerint
- 3D nyomtatás
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Kapja az ívet az új Spider-Manben a DirectStorage, pedig csak teszi a dolgát
- Melyik tápegységet vegyem?
- Évek óta ígért funkcióval egészíti ki a DirectX 12-t a Microsoft
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Samsung Galaxy Tab S6 - letett valamit az asztalra
Új hozzászólás Aktív témák
-
koko52
nagyúr
-
veterán
Ha nem veszel 4090-et és nem multigpus rendszered van akkor kb. soha nem fog kelleni ilyen táp. Ez még ilyen úri huncutság kategória.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
kopi72
aktív tag
jezusom, milyen ara van man! Remelem az FSP-k olcsobbak lesznek
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
törölt tag
válasz Dragon3000 #74 üzenetére
De szerintem ő tényleg nem ezekhez akar viszonyítani, hanem mondjuk 1050Ti/???
-
Dragon3000
nagyúr
válasz #72042496 #73 üzenetére
Leírta, hogy erre törekednek a gyártók, ami meg is történt, elvégre elég szép teljesítmény előrelépés történt a 4xxx esetében még dlss nélkül is és a tdp maradt az előző szériákén, 3090ti/4090, 3080/4080, 3070ti/4070ti. Utána írta ezt, amire reagáltam: "Olyan irányú fejlesztések kellenének, hogy fogyasztást csökkentsenek teljesítményromlás nélkül." Ami ugyanúgy megtörténik, mert ugyanaz a teljesítmény az új szériák esetében lejjebb lévő kategóriába szokott kerülni, aminek kisebb a fogyasztása. Persze mindig vannak elfajzott megoldások, de hát nem azt kell megvenni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Dragon3000 #71 üzenetére
Szerintem ő azt szeretné, hogy kategórián belül ne menjen fölfelé a fogyasztás. Pl. ne 130 wattos TDP-je legyen már egy nyomorult 3050-nek is.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
válasz macilaci78 #70 üzenetére
Van ilyen, ugy hivjak, hogy konzol
-
Dragon3000
nagyúr
válasz macilaci78 #70 üzenetére
Igazából az is megtörténik, amit Te szeretnél, mert a 4070ti hozza a 3090/3090ti teljesítményét, közben kisebb a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
macilaci78
nagyúr
Az a baj, hogy a teljesítmény növelése még mindig a cél és mintegy mellékesen igyekeznek úgy megoldani, hogy a nyert teljesítménytöbblethez képest a fogyasztástöbblet elmaradjon.
Olyan irányú fejlesztések kellenének, hogy fogyasztást csökkentsenek teljesítményromlás nélkül.Kocajátékos vagyok, karácsonyra leptem meg magam a Sniper Elite 5-tel, az adatlapomon szereplő konfiggal játszok és közepes beállítások mellett 30-45 fps közt megvan minden. FHD, 1050 Ti 4 GB, 16 GB ram, SSD, 4. gen. i7 45W TDP. Ez a minimum követelmények alatt van, mégis kiszolgálja a gémer szemmel nézve alacsony igényeimet.
Remélem, sosem jön el az az idő, hogy az enyémhez hasonló igények kilowattos tápegységet követeljenek meg.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
Vincent_
aktív tag
Mennyi??
Első hirdetésem: https://hardverapro.hu/apro/vadiuj_magyar_kiosztasu_dell_noti-billentyuzet_d62/hsz_1-200.html
-
Dester31
tag
850W-os Corsair tápom van, aminek van USB csatlakozója is, tehát látható is, hogy mennyi jön be a konnektorból, és abból mennyit használ fel a gép (a kettőből meg ugye jön a hatásfok), meg még sok mást is.
A gépemben egy Ryzen 5950X és egy Gigabyte Aorus Master 3080Ti van sok egyéb kisebb sallang mellett, és üveghangon hajtva sem láttam 600W-nál magasabb értékeket. De azért most megküldtem egy Furmarkkal és egy Prime95-tel, ami gyakorlatilag irreális terhelést ad a gépnek, és 635W volt a maximum, amit láttam, a screenshoton egy picit alacsonyabb értéket sikerült elkapni.
Nem akartam ezzel bizonyítani igazából semmit - egy magasabb TDP-jű procival, netán OC-zve a procit és a videokártyát is lehet létjogosultsága az 1200W-os tápnak, meg hogy legyen is benne tartalék, ami tápnál nem árt, de átlagfelhasználónak én is kicsit soknak érzem.
Des
-
Nyersszotyi
tag
Lassan átállhatnának mint az autóknál, hogy egyszerűen lóerőben adják meg és kész.
Adjatok nekem egy egész Bolygót a Világegyetemben és kimozdítom helyéből a fix pontot.
-
Reggie0
félisten
Ez azert van, hogy menet kozben hirtelen tudja novelni a feszultseget a GPU, ugyanis nem csak a GPU fogyasztasat kell kiszolgalni a nagyobb feszultsegben, hanem a GPU taparamkore kimeneten levo kondikat is minel rovidebb ido alatt fel kell tudnia tolteni. Ha csak a nevleges max teljesitmenyen toltene a kondikat, akkor a GPU-nak sokkal tobb ideig tartana egy feszultsegnovelessel jaro atmenet.
-
Dragon3000
nagyúr
Ez valahogy nem tud meggyőzni, amikor 10W-ról beszélünk, az említett 750W és egy 1200W platinum táp esetében egy 550W max fogyasztású pc-ről. Közben 40e helyett 100-160e-res tápról, ami csak akkor igaz, ha folyamatos a 100% terhelés, ha már 50-50 az idle és játék aránya, akkor a kisebb táp idle-ben lévő jobb hatásfoka miatt az összhatás ugyanott lesz, ha többet van idle közelében a gép, akkor a kisebb táp még jobb is lehet.
-
mad823
őstag
válasz Dragon3000 #62 üzenetére
Ez a megéri vagy nem dolog nem csak forintban mérhető. Plusz 50 watt veszteség az plusz 50 watt hő, meg ugye a hozzá tartozó széndioxid lábnyom.
De tőlem aztán mindenki olyan tápot vesz, amilyet csak akar. -
Dragon3000
nagyúr
A seasonic szerint 50%-on ~94% a hatásfok, míg a grafikon alapján a gép maximális fogyasztását nézve ~92%. Akárhogy nézem elég sokáig kellene maximális terhelésen használnom a gépem, hogy ezért megérje a 3-4x árat egy 1200W platinum megoldás, mire odáig eljutok, szerintem a gép minden eleme már le lesz cserélve.
#59 ricsip
Azért egy seasonic esetében nem gondolnám, hogy ilyen módszerekkel rontanák a hírnevüket. Az nzxt leírása meg vicc, megadott 20/50/100%-ra egy értéket 115Vac mellé és kész.[ Szerkesztve ]
-
L.Edit
tag
Helyesbítenem kell, magamat is. Mert indkét esetben, a csatlakozók-kábelek 300%-os terheléshez és a 200%-os táp-terheléshez is 100us időlimit tartozik.
Biztos vagyok benne, hogy technikailag ez nem jelent akadályt a mérnököknek, csupán számomra meglepő, hogy ennyire túl kell biztosítani árammal a GPU-t vagy a CPU-t, ahhoz, hogy ezek rendeltetésszerűen tudjanak működni.
Meg egy kicsit olyannak is tűnik ez a szituáció, mintha a probléma megoldása helyett tovább passzolták volna azt a tápgyártókra, azok meg tovább passzolják ennek a költségeit a fogyasztóra. De még ez is rendben lenne, csak fura látni, hogy azok a szabályok, limitek vannak a "fejlődés" érdekében sorra felrúgva, amitől eddig biztonságosan működött a személyi számítógép.Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
mad823
őstag
válasz Dragon3000 #58 üzenetére
Abszolút, valóban a besorolás, vagyis a minél jobb hatásfok a kulcs, de ettől még igaz, hogy azok is a névleges teljesítmény felénél a legjobbak.
-
ricsip
addikt
válasz Dragon3000 #58 üzenetére
Eleve grafikon-t kellene mutatnia a kedves gyártónak, amin hihetően hazudnak egy hatásfok görbét terhelés függvényében. Na ilyeneket nem nagyon mutogatnak, pedig elég triviális lenne egy tápgyártónak ilyen mérési jegyzőkönyvet nyilvánosságra hoznia a portékájáról. Aztán persze az a mérési eredménygörbe lehet hamisított, lehet h. csak a tesztre kondicionált konkrét darabra volt igaz, és a többi csalási módszer.
-
-
Dragon3000
nagyúr
Mint írtam a tápom a gép full terhelése esetében is jobb hatásfokkal üzemel, mint a cikkben lévő 1200W gold megoldás 50% terhelés esetében. Mivel 550W alatt marad a gépem fogyasztása és 600W-nál lesz olyan a hatásfoka, mint az nzxt megoldásának 50% terhelésen, ez mellett idle esetében is jobb a tápom hatásfoka. Ennyit arról, hogy 1200W kellene egy ilyen géphez, mert 50%-nál a legjobb a hatásfoka. Nagyon nem mindegy, hogy milyen besorolású az adott táp, eleve nem vennék már platinum alatti megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
válasz Dragon3000 #56 üzenetére
Nyilván az idle és a terhelt időszak aránya a kulcs, de az idle-közeli üzem esetén pont azért lényegtelen a hatásfok, mert a bázis nagyon alacsony. Legyen mondjuk 80%, annyit azért bármelyik táp hoz. Akkor 50 wattnál buksz 12 wattot. Ez akkor fog kiegyenlítődni hosszú távon, ha több, mint 20x annyit megy idle módban a gép, mint terhelve.
-
Dragon3000
nagyúr
Ez akkor igaz, ha folyamatosan 100%-on terheled, de a legtöbb ember csak napi pár órát játszik a többiben, meg szinte idle a gép fogyasztása, vagyis az 1200W-os megoldás esetében sokkal nagyobb lesz a veszteség, mert a 10% terhelést sem fogja elérni (titanum kivételével ilyen kicsi terhelés esetében mindegyik táp hatásfoka drasztikusan tud romlani, nem véletlen nem közlik a 10% körüli hatásfokot), ha csak böngészel, videót nézel.......
Na meg ha a hatásfokot is nézzük, akkor eleve nem vennék már gold tápot. Illetve ha a cikkben lévő tápot hasonlítom a mostani tápomhoz, akkor ez 50% terhelés esetében nem hoz jobb hatásfokot, mint a mostanim 600W fogyasztás esetében.[ Szerkesztve ]
-
mad823
őstag
válasz Dragon3000 #54 üzenetére
Pont ehhez kell az 1-1,2kW-os táp. Mármint a maximum hatékonysághoz. Mivel ezeknek a tápoknak a nominált max. teljesítmény felénél a legnagyobb a hatásfokuk, így erre érdemes optimalizálni. Mert amikor csak 100 W-on ketyeg, akkor a 10% veszteség csupán 10W-ot jelent, de 600W-nál "csak" ~36W. Ha mindezt egy 600W-os tápnál nézzük, akkor 100W-on 1-2W-tal lesz több a veszteség, de 600W-on kb. 72W.
-
Dragon3000
nagyúr
válasz JóképűIdegen #53 üzenetére
Egyszer néztem játékok közben a 3080 fogyasztását, afterburner szerint 320-350W volt a fogyasztása, az alap bios mellett (az OC esetében 370W a tdp, eddig még egyszer se próbáltam), ilyenkor fogyasztás mérővel 500+W volt a gép fogyasztása.
-
JóképűIdegen
tag
válasz Dragon3000 #51 üzenetére
Hat erdekes, ezekszerint a 3080 is tud igen magas tuskeket produkalni fogyasztas ugyileg Pedig azt hittem a 6900Xt a maga 630W-os tuskeivel kimagaslik a mezonybol. De ezt nalam gond nelkul oldotta meg a tap. Sapphire Nitro-rol van szo amugy 3x8pinnel Oc vagy Uv nelkul, atlagfogyi kb 320W.
[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
nagyúr
válasz JóképűIdegen #43 üzenetére
Semmi baja nem volt a tápnak volt vele tesztelve 2080 super és 3060 is egyszerre, tele volt a net azzal a táp típussal és a 3080 melletti védelem aktiválással. 3080 mellett 50%-os tdp korlátozással és órajel csökkentéssel is eldobta magát, amikor is kisebb volt a vga fogyasztása, mint az említett 3070-nek, utána is gond nélkül üzemelt a táp a 3070-nel és mellette oc-zot géppel, akkor még csak 2 éves volt a táp és azóta is remekül megy a 3070-nel másnál.
[ Szerkesztve ]
-
Reggie0
félisten
Az a terheles csak 80%, mert meg lejon belole a tap hatasfok. Amugy tok mindegy, hogy 0-24 vagy csak 1 orat futtatod ugy, mert mar fel ora alatt kialakul a termikus egyensuly.
Amugy a jobb gyartok a kozepkategorias tapjaikkal nem szoktak igy lejaratni magukat.
De premium tap sem kell, csak egyszeru szerver tap. Olcsobb es strapabirobb, a premium tapoknak csak az ara a premium, a bele szerver[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
titán
Oké, de ez azért nem egy prémium tápegység és 0-24-ben 88%-os terheléssel futtatni azért nem piskóta. Otthoni használatra (ahol nem feltétlen megy 0-24-ben ha igen akkor is döntően 20-30%-os terheléssel és játék alatt mondjuk 70%-ossal.
0-24-ben ilyen magas folyamatos terhelésre érdemes prémium tápegységben gondolkodni.
-
L.Edit
tag
A legújjabb 3.0-ás ATX szabványban foglaltak miatt alakul ilyen furán az új tápok névleges teljesítménye.
Egyrészt az deklarálja, hogy a csatlakozókat és a kábelezést a hőtehetetlenségükre hivatkozva igénybe szabad venni 300%-osan 10us, 200%-osan 10ms-os időtartamra, 1000ms után 100%-ra. Valamint a tápegységtől elvárja, hogy az kiszolgálja ezt, mint üzemszerűvé vált állapotot.
Szóval ahhoz, hogy 1db 600W-os besorolású (van ebből kisebb is szerencsére) HPWR12V-os csatlakozó rákerülhessen egy ilyen tápra, ahhoz ezentúl annak a 12V-os ágát 1200W leadására fogják méretezni min.! Annyi tartalékot képezve, hogy az 1800W-os 10us-os csúcs is megismételhető legyen, alkatrészek károsodása és stabilitásvesztés nélkül.
Másrészt ugyan ennek a tápegységnek képesnek kell lennie a névleges teljesítményének:
200%-át leadni 10%-os kitöltési tényezővel (100us/900us );
180%-át leadni 20%-os kitöltési tényezővel (1ms/4ms);
160%-át leadni 25%-os kitöltési tényezővel (10ms/30ms);
120%-át leadni 50%-os kitöltési tényezővel (100ms/100ms),
addig az időtartamig, amíg a termikus védelem le nem kapcsolja azt.Szóval a kertek alatt, az új "600W-os" tápcsatlakozótól a ~2,4KW-os csúcsok üzemszerűvétételéig már kitaposták az utat..
[ Szerkesztve ]
Csíramentes, mosott-szárított belsőség eladó.
-
JóképűIdegen
tag
válasz Dragon3000 #34 üzenetére
Az a tap mar lehet a veget jarta, 5800x es 6900xt-vel problema nelkul mukodik, pedig van etvagya az amd-nek is boven. A cserekartyammal Rx5700-al fel sem porog a ventilator benne felnap jatek utan sem...
-
Busterftw
nagyúr
Mi köze az ajánlott tápnak ehhez?
Játék alatt ott a két kártya valós fogyasztása és ezt vetik össze a teljesítménnyel. A tesztben ahonnan linkeltem mindkét kártya játék alatt kb 450 wattot fogyaszott. Egyértelműen látható, hogy 2x akkora a perf/watt arány.Ha az lenne amit te mondasz, akkor játék alatt a 3090 450W fogyasztana, akkor a 4090 meg 900W-ot.
-
Graphics
Jómunkásember
Valószínűleg ki se hajtotta a VGA-t a proci... Úgy persze hogy elviszi a 350-es.. Nincs fogyasztó...
Ez "nagyotmondás"... Csak most kicsire.
[ Szerkesztve ]
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
senior tag
válasz macilaci78 #19 üzenetére
Pssszt!
Nehogy meglássák az 1kW+ tápokat vevők, hogy rosszabb a hatásfok kis terhelésen!
Még a végén arra is rájönnek, hogy a coil whine is az alacsony terhelés miatt jön elő náluk.Az új ATX szabványban már az vagyon írva, hogy állandó jelleggel le kell tudni adni a névleges teljesítményt, és az új VGA-k +50...70% tüskéit is bírni kell a tápnak.
Szóval nem, továbbra is teljesen felesleges túlméretezni. Érdemes hagyni kis extrát, de nem kétszeres vagy háromszorosat venni a szükségesnél.Az egyetlen kivétel talán az a furcsa réteg, aki azért vesz ilyen nagy tápokat, mert így játék közben sem kapcsol be a táp ventilátora. Na nem mintha a gépben lévő 6 másik mellett ezt bárki hallaná...
-
CJ4567
nagyúr
Az érdekes, nálam a 3070 XC3 Ultrával újraindult a gép játék alatt, nagyon erős alulfeszelés mellett lett jó (1845 @ 0,875V). Egy RM750x váltotta, ezzel most nincs gond. Valószínűleg a Raiderrel lehetett már valami, a 12V-os ága a 3070-el terhelés alatt közelebb volt a 11V-hoz, mint a 12-höz.
No Sana No Life
-
Dragon3000
nagyúr
Itthon a gyereknek egy régi i5-ös gépébe volt berakva, amíg megmaradt a vga egy gép megszüntetésből és gond nélkül mentek a játékok vele, 300-320W körül volt a gép fogyasztása.
A 3080 miatt cserélnem kellett a seasonic focus plus platinum 650W-os tápot, de nem a kicsi teljesítménye miatt, hanem a védelme aktiválódott vga terhelésre, még 50% tdp korlátozás esetében is, erről sok gondot olvastam neten. Cseréltem egy seasonic prime platinum 750W-ra, teszt erejéig beraktam mellé még a 3070-et is és a kettőt terhelve együtt is vitte a táp.[ Szerkesztve ]
-
CJ4567
nagyúr
válasz Dragon3000 #31 üzenetére
3070-hez 650 az ajánlott, nekem egy 550-es FSP Raider-t kellett cserélnem, mert játék alatt újraindult a gép, de valószínűleg itt a táppal lehetett már gond.
A 350-es táppal 3070-et hol láttad? Mert alapjáraton 220W-os kártyáról van szó. Minőségi 450-essel még hihető, 350 már hihetetlen.
[ Szerkesztve ]
No Sana No Life
-
Dragon3000
nagyúr
válasz Komplikato #28 üzenetére
Olyan tápot még nem láttam, ami a névleges teljesítményének kb csak a felét tudja leadni 12V-on. Linkelnéd azt az 1200W-os tápot, aminél 600-680W van megadva 12V-ra?
-
Wyll
őstag
Végre egy olyan 1200W-os táp, ami nem egy mega-über-titán-platán-advanced-prime-gaming-rgb-csillivilli-nasa. Hanem csak egy sima táp, ami nagyon erős.
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
veterán
válasz Komplikato #28 üzenetére
Ezekhez a feszültséges dolgokhoz még nem igazán értek, viszont nem is annyira régen láttam egy videót, amin a 4090-et egy 550-es tápon "hajtották". Menni ment, volt alulfeszelés bőven.
Ezzel most csak oda akarok kilyukadni, hogy az 1600-as táp létét nem értem. Persze mielőtt kiadták a 4090-et egy csomó w*stoid szaladt a boltba 1600-as tápért, majd utána jött a hasra esés. 850 elvileg még mindenhová elég.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő. / ~ / Szakmai jellegű kérdésekkel privát üzenetben NE keressetek! Ezeknek a fórumon a helyük!
-
Komplikato
veterán
Olvasgatom az új kijövő tápok leírásait és valamit nem értek, ami szöget ütött a fejembe.
Szóval itt van ez a sok szép új ATX 3.0-ás táp. Mivel (megint!) olyan időket élünk, mikor elszaladt a fogyasztás CPU/GPU vonalon, ezek ilyen 1200-1600W-os tápocskák. Oké. Értem.
Mocskos drágák, hiszen ekkora tápnál már oda kell figyelni több mindenre a melegedés és más okán. Ezt is értem.
De.
Az egyik 1200W tápnál azt írja, hogy a 12V-os ágon 600-680W-ot tud leadni ... a másik 1200W-os tápon meg konkrétan azt írja, hogy 12V-on tud 1200W-ot és ugyan itt peak értékben ennek a dupláját!
Na most ha nem hazudik egyik gyártó sem, és ez mind igaz, akkor ki a fene venné meg az első verziót, ha az is mocsok drága, de ott van a másik is a piacon?"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
FLATRONW
őstag
Ezek a táblázatok DLSS3 és hasonló dolgok nélkül hasonlítják össze a kártyákat.
A TDP 30 százalékkal növekedett, a teljesítmény pedig 60-al.
A hatékonysághoz még annyi hozzátartozik, hogy általában a 3090 tényleg a határon jár, addig a 4090 alatta fogyaszt.A teljesítmény és fogyasztás adatok a CP 2077-ből vannak 4k mellett:
Cyberpunk 2077 4k RT ki:
411 W - 368 W +12 százalék
70 fps - 43 fps +62 százalékCyberpunk 2077 4k RT be:
451 W - 337 W +34 százalék
40 fps - 21,2 fps +88 százalékTehát óriási ugrás történt a hatékonyságban. És ismételem, ezek natív, DLSS FG nélküli eredmények.
-
koko52
nagyúr
válasz Busterftw #25 üzenetére
RTX 3090 has a TDP of 350W and NVIDIA recommends a 750W PSU to run it, while the RTX 4090 has a TDP of 450W .
És 50%-al gyorsabb dlss3 és egyéb szoftveres igazítások miatt.
Ok kicsit sarkítva írtam, de a lényeg ugyan az."Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
koko52
nagyúr
Ez a táp jól mutatja az irányt, milyen szép a fejlődés VGA és CPU vonalon. Dupla teljesítmény, dupla fogyasztás. Csak gratulálni tudok a mérnök uraknak!
"Meglepetten néztünk Európára, arra, hogy mennyire nyitottak az országok, és vannak, akik csak úgy magukhoz veszik a bevándorlókat, fel nem ismerve azt, hogy egy napon a saját hazájukban kisebbséggé válhatnak."-Ernst Roets
-
CJ4567
nagyúr
Ez sajnos szinte már igaz, már a 3080-hoz is 750W a minimum, viszont azt is nézd, hogy ekkora tápok már elég régóta léteznek, bőven azelőtt léteztek, hogy az átlag gamernek relevánsak lettek volna, szóval iránymutatásnak (szerintem) nem igazán jó az, hogy valaki újra kiad egy 1200W-os tápot.
No Sana No Life
-
Cs1csó
titán
válasz macilaci78 #19 üzenetére
A két VGA-s rendszer notebook vonalon működik úgy ahogy felvázoltad. Van egy IGP amivel meg lehet oldani minden általános dolgot pl. böngészés, filmezés, szövegszerkesztés stb.
de van egy dedikált VGA is ami pl. játék alatt átveszik a grafikus feladatokat (vagy kizárólagosan vagy párhuzamosan ezt nem tudom hogy oldják meg a lényeg, hogy érzékeli a rendszer a nagyobb grafikai számítási igényt és akkor vált a dedikáltra.
Úgye notebookon a cél ezzel az akkus üzemű munka energiaigényének a csökkentése. -
macilaci78
nagyúr
Alacsonyabb terhelésen romlik a hatásfoka, így ha sosincs kihajtva, akkor van gazdaságosabban üzemeltethető tápegység is.
Persze ha akár csak egyszer is kell a kakaó, akkor a kisebb teléjesítményű táp nem opció.Cs1csó: a több VGA-s, GPU-s rendszerek oly módon szimpatikusabbak lennének, hogy egy bizonyos terhelés fölött helyezi a gép áram alá a további komponenseket. SLI és Crossfire vonalon is meg lehetne csinálni. Igen, hely kell neki.
Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
-
*Sok beépített szekrény.
------------------------------------------------------------------------
(#6) ughhh: A fagyasztóládákat, elektromos hősugárzókat és power toolokat is.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Kimagasló fogyasztású alkatrészek extrém tuningjához vagy nagy terhelés mellett 600 watt körül fogyasztó konfigok megfelelő hatásfokon történő tartós használatához.
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3 x Q8 | HTX Ace | Icemat 2.0▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Cs1csó
titán
Van benne igazság. Szerintem az NEM fejlődés, hogy csinálok egy VGA-t ami 2x erősebb mint az előző VGA ami mondjuk 300W-ot fogyasztott de ez az új "erősebb" VGA pedig 600W-ot fogyaszt. A fejlődés az, ha ugyanúgy 300W fogyasztással lesz 2x erősebb grafikailag.
Egyszerűbben: egy mostani asztali gép teljesítményét is tudták hozni 30 évvel ezelőtt de az akkor volt mint egy beépített szekrény. -
ughhh
senior tag
Be kellene tiltani az EU-ban azon dolgokat amikhez ezen tápok kellenek mint a 8K tévéket.
-
veterán
Napelemet nem azért kellene venni, hogy visszatermelj, hanem, hogy közel 0-ra levidd a saját fogyasztásod. Azért a jelenlegi hálózatot se olcsó karbantartani, nemhogy átépíteni az elektromos kocsik meg napelemes házak miatt.
[ Szerkesztve ]
-
powerup2
addikt
És ez miért kapcsolódik a pc-s tápegységhez ?
TV: 77" LG C1 Erősítő: Arcam AVR10 Hangfalak: Revel Performa3 F208 , Revel Performa3 C208, Focal Aria 900SR , Focal Aria 906 , Sub: 2x Rel HT1510 Predator Lejátszó: Zidoo Z9X PRO, Panasonic DP-UB9000 Kábelek: Kácsa Norstone Oehlbach NF 214 Isotek Tápszűrő és elosztó: Isotek EVO3 Aquaris
-
ricsip
addikt
felzabálni a megtermelt áramfelesleget nyáron, mikor a tetőre nemrég még jó ötletnek tűnt felrakott 10kWp napelem elkezd termelni, és 1 év múlva nemhogy szaldós elszámolás nem marad senkinek, hanem 2 év múlva már a visszatermelést is 100% kiszámlázza az áramszolgáltató neked mintha fogyasztottad volna.
[ Szerkesztve ]
-
-
fanti
addikt
Mihez is kell 1200 Watt?
-
fecke78
senior tag
1kiló 20 lett maradhat...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tőzsde és gazdaság