Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• JulianSinulf

őstag

8100T 16GB rammal többnyire vígan elvan. 6,2 GB van használatban W10 alatt.
    Most épp 52 napja fut a rendszer. Mióta bekerült a gépbe egy 3050, azóta 3 hónapot is elmegy gond nélkül. VGA nélkül ilyenkor már nagyon hülyült. Kellett neki az újraindítás.
    Ez a gép nincs játékra használva. Böngészés, meg filmek mennek. Simán nyitok a chrome-ban egy rahedli oldalt gond nélkül. Vásárlásnál ez nem ritka. Amit viszont nem szeret, ha yt oldalt hagyok nyitva, mert meg akarok nézni 1-2 videót, de aktuálisan épp nincs kedvem/időm rá. Egyszer elfogyott mind a 16 GB. Illetve majdnem, mert 1 GB szabadnál kifagyott a chrome és be kellett zárni. De lehet, hogy bezárult magától. Utána visszaállt a memóriahasználat. A füleken amúgy jól követhető volt, hogy az amúgy pár száz, esetleg GB méretű oldal egyre csak hízott anélkül, hogy nézve lett volna.

A játékgépben már 32 GB van. Egy ram igényes feladat miatt lett bővítve 16-ról 48-ra, aztán 16 átment egy másik gépbe. Mostanában nem figyeltem, hogy mennyit esznek a játékok.
    Volt, hogy a lapozófájlt levittem 1 GB-ra. A Space Engineers bezáródott memóriahiánnyal. Pedig a 16 GB-ból csak 12 volt használatban. Nem is értettem, aztán valamiért úgy gondoltam, hogy lehet, hogy a lapozófájl mérete a gond. Megnöveltem 4 GB-ra és jó lett. Azóta nem vacakolok, simán hagyok annyit, amennyi ram van a gépben. Tárhelyem van elég. És észrevettem, hogy hiába a sok memória, a lapozófájlt egyes alkalmazások időnként mégis használják.

Új hozzászólás Aktív témák