Új hozzászólás Aktív témák
-
greeneye166
aktív tag
válasz
Veriakilis #203 üzenetére
Csak az írásaidból, munkádból ismerlek. Ez alapján úgy döntöttem veszem a bátorságot és az "1mm Alu" helyességének indoklására leírok egy "tömör"
eszmefuttatást. Semmiképpen sem a cáfolásod (én is így csináltam volna elsőre), hanem az optimális megoldás közös kitalálása a célom, amolyan brainstorming jelleggel. Az sem kizárt hogy a végén magam ismerem el a tévedésemet, de annyi baj legyen, legalább egy tanulsággal több. Remélem vevő leszel rá:
Sokat agyaltam azon, amit írtál és bevontam egy barátomat is tegnap este. Arra jutottunk, hogy talán nem is olyan lényeges a két blokkfél szoros összeköttetése (jó példa erre a legtöbb házilag felszerelhető-összerakható márkás heatpipe VGA hűtés ill. a laptopokban a fedőblokk teljes nélkülözése a lapos heatpipe ráforrasztása mellett), mert a két blokkfél közt a hőellenállás nagyságrendekkel nagyobb mint, amit a heatpipeok már eleve lazán biztosítanak a köztük. Eddig volt az elméleti feltevés és a lényeg, most jön a rizsa:
A "Mi lehet akkor a blokkfedő szerepe" kérdésre ezekre jutottunk:
a: hp-k leszorítása a csövek beforrasztása nélkül (ami utóbbi házilag szinte lehetetlen - erről majd írok az hp elpukkantásával kapcsban)
b: hp-k kiegészítő fűtése felülről
c: többmagos és eltérő terheltségű magokkal futtatott proci hőegyenetlenségének elosztása a hp-k között felül isAlap, hogy a hp-k legoptimálisabb elhelyezése, ha a hp-CPU közti ill. a hp-hp közti távolságot minimálisra vagy nullára csökkentsük. Ezzel viszont egy nagy gond van: házilag, főleg fúrással (de még maróval is) szinte lehetetlen vagy piszok nehéz a nullát vagy a majdnem nullát kivitelezni.
Pont ezért marad a fúrás nálam is, aminél azért jól csökkenthető a hp-cpu táv ill. esetleg a marás amivel pedig jó hcs-hcs közelség érhető el. A fúrás korlátai mellett szerintem meglepően jól sikerült határravinned ezt a két dolgot. Ezért még adósod vagyok egy külön elismeréssel!A blokkfelek kontaktjával kapcsban viszont továbbvinnék egy gondolatot:
Barátommal arra jutottunk, hogy a fent írt "a" és "c" feladat ellátásához nem szükséges a kontaktus a két blokkfél közt. Erre nem is próbáltunk magyarázatot adni, mert adja magát.Ami most a legnagyobb kérdés a "b" és a szükséges kontakt megléte, előnye és hátránya. Folyt köv...
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby rádiós topik
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Autós topik
- Steam topic
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest