Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Veriakilis

senior tag

válasz greeneye166 #200 üzenetére

Köszönöm.

Az az igazság, hogy ha lenne plusz időm,- ami nincs - akkor ki tudnám próbálni, hogy mit tud a házi heatpipe, mert vennék egy másfél méter hosszú átmérő 8 mm-es lágy, vagy kemény (mindegy, mert egyenesre van szükség, tehát nem kell hajlítani) vörösréz csövet, amiből kijönne a 4 darab 300 mm hosszú heatpipe, amiket betehetnék a jelenlegi conrad-tól vásárolt gyáriak helyére, és már indulhatna a gyári-házi heatpipe verseny.

Azt javaslom, hogy az enyémtől némiképp eltérően a 4 db külső hűtőbordába marassál bele keresztben egy fél körívnyi hornyot, és abba tegyél egy 400-500 mm hosszú heatpipeot keresztben.
    Így nem kell a hatalmas vörösréz tömb, ami összeköti az alumínium bordákat keresztben, és két hőlépcsőt megspórolsz vele...
    Akkor már csak a processzor és az egyik alumínium borda közé kell építened valami hasonló heatpipe-blokkot, mint amit én is készítettem.
    A keresztben levő egy vagy akár több lehet több is heatpipe, pedig szétosztja a proci blokkja által szállított hőt a többi alubordára.

Remélem érthetően fogalmaztam.
    Sok sikert az építéshez, és majd számolj be a fejleményekről!

Veriakilis

Új hozzászólás Aktív témák