Hirdetés

Aktív témák

  • sonyesz

    csendes tag

    válasz robotkutya #6450 üzenetére

    Hát igen, tény, hogy az 50"-es Full HD vonzó, sajnos ha ezt akarjuk neopdpvel akkor fél millát kell rászánni, az pedig már elég sok. Tehát marad 50s10e, Full HD, valamint az 50x10e hd ready közötti választás. Árban egy százas a kettő közti különbség, és hát abból már lehet egy blu ray lejátszót vagy egy jó minőségű 1080P házimozit venni (meg persze még sok más egyebet is)
    Hétfőig minden képpen el szeretném dönteni, de már látom, hogy nem lesz egyszerű.

    köszi a segítséget

  • sonyesz

    csendes tag

    Van-e szemmel látható különbség egy blu rayen lejátszott film esetében a full hd valamint a hd raedy között? (és a dvd-n lejátszott film esetében?)

    válaszokat előre is köszi

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz sonyesz #6445 üzenetére

    Szia sanyesz!

    Az X10-esekben is G12 panel van, csak a Ready változat.

    Gondolj bele, 200ezerért árulnak (árultak?) a MM-ban PS-50B450 Samu plazmát MPEG-4 tunerrel. Na, az egy jó és reális ár 2009-ben egy HD-Ready TV-ért. Tehát ameddig az MPEG 4-tunerest (X10Y) 290 körül árulják, szvsz. pofátlanul magas az ára. Az MPEG-2-es (X10E) 250ezerért meg újfent drága, ráadásul nem igazán értem, hogy Mo-on miért kell egyáltalán forgalomba hozni egy ilyen digitális tunerrel ellátott készüléket. Semelyik más plazma gyártó nem forgalmaz itthon ilyeneket már 2009-ben.

  • robotkutya

    tag

    válasz Dinadan #6453 üzenetére

    A jó és reális ár 2009-ben fogalma azért erősen függ attól, hogy melyik hónapot nézed... Szerintem ami reális, az az ötvenezer forintos többlet a Pana készülékért, még akkor is, ha nincs benne korrekt tuner. Az enyimben van, oszt mit érek vele, nem fog semmit az antenna. Később talán jól fog jönni, de legrosszabb esetben az mpeg2-es típusokhoz majd vesznek az emberek egy set top boxot.

  • vegyszer

    addikt

    válasz robotkutya #6424 üzenetére

    Örök hálám a manualért!

    "Újságírás az, amit a hatalom nem akar nyomtatásban látni. Minden más csak propaganda." George Orwell

  • nandiboy

    csendes tag

    válasz robotkutya #6454 üzenetére

    Szerintem inkább a stb.-é a jövő mert amilyen elcseszett országban vagyunk tuti hogy jóideig még nemtudsz mit kezdeni az mpeg-4 tunerrel (itt valahogy olyan nyögvenyelösen mennek a dolgok). Viszont csak a tunerért meg felesleges a többletpénz. Legalábbis én ezt szürtem le amikor elkezdtem nézelődni és viszonylag egyforma cuccokat a tuner miatt komoly árkülönbséggel illetek.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6441 üzenetére

    Hát, akkor szerintem Te egy nagyon hibás példányt fogtál ki. Amit a Pana plazmák foszforlag-járól írsz, az igaz VOLT, egész a 2007. évi szériáig (konkrétan utoljára a PV70 jelentkezett erőteljesen). A 2008-as szériától fölfelé igenis teljesen kiküszöbölték a problémát és ha a PY85-ön jelen van, annak két oka lehet: 1. hibás, vagy 2. be van kapcsolva az IFC.

    Tudom miről beszélek, ugyanis játszottam PS3-mal anno ismerősöm PV70-én, jelen pillanatban pedig a saját PX80-amon játszok a saját PS3-mammal és igencsak zongorázni lehet a különbséget. Mondhatni a PX80-on semmiféle foszforlag nincs.

    Méghogy a másik 3 gyártónál nincs foszforlag? Pfff... hát, szerintem nézz meg egy tavalyi LG, vagy Samsung plazmát, mielőtt ilyeneket mondasz, aztán hasonlítsd össze a Pana-ddal, akkor majd rájössz, hogy mi a durva foszforlag.

    Amúgy az általad linkelt fórumon is pont a PV60, meg a PV70 tulajok panaszkodnak a foszforlagra, amely modellek még köztudottan szenvedtek eme gyermekbetegségtől. De olvass vissza itt a fórumon és kérdezz meg pár embert, aki tavaly, vagy idén vett Pana plazmát, hogy hányuknál jelentkezett. Csakmert senki nem panaszkodott ilyenre, sőt, többnyire azt mondta el mindenki, hogy nyomát sem tapasztalja. Ezt én is csak megerősíteni tudom, nem egy 2008-as Pana plazmát kalibráltam be.

    Úgyhogy minden tekintetben cáfolnám, hogy a 2008. utáni Pana-knál foszforlag lenne jelen, ez leginkább a konzolos játéknál jönne ki a hirtelen mozgásoknál. Nem tapasztalható ilyen. Ha kell több tesztet is tudok linkelni:

    AV Forum PX80 teszt

    HDTVTEST.CO.UK - PX80 teszt

    Továbbá ne keverd a foszforlagot az alacsony frissítés által okozott blur-höz, ami plazmáknál (de LCD-knél is) a gyors mozgásoknál előfordul, a kettő nem ugyanaz.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6453 üzenetére

    Már ne is haragudj de hatalmas baromságot írsz. Azért, mert találtál 200 eFt-ért egy gyengére sikerólt 50"-os Samsung modellt, amiben van mpeg4 tuner (hurrá, mit kezdesz vele?) - és amit valószínű nem véletlen tett ilyen gyorsan akcióba a MM, ha volt ilyen akció egyáltalán - azt mondani, hogy na ez a korrekt árazás és leszólni a Pana legújabb 50"-os HD-Ready TV-jét, ami 4 hónapja jelent meg és már most csak 250 eFt... pfff... nevetséges. Amúgy meg hozzátenném, hogy az árgép.hu szerint a legolcsóbb kókány webshop-ban is 240 eFt az általad említett Samsung TV. Egyébként meg tele van az említett modellel a használt TV piac, igen sokan szabadulnak tőle, biztos azért, mert olyan prime termék.

    Az is ökör, aki az mpeg4 tuner miatt megveszi ugyanazt a TV-t (50X10Y) 50 eFt-tal drágábban. Mire megy vele? Az összes káble szolgáltató adja STB-ot. Szerintem nem sok olyan TV-felhasználót tudsz mutatni, aki ma Mo.-n a TV-je beépített mpeg4 tunerjét használja. Akinek az kell, az meg is érdemli, hogy ennyivel többet adjon az ezzel szerelt TV-ért. Tökéletes fullHD TV-adást kapok a szolgáltatómtól úgy, hogy mpeg2 DVB-T tuner van a TV-mben és semmire nem mennék az mpeg4 tunerrel sem, ugyanúgy, ahogy az mpeg2-vel sem megyek semmire.

    Meg azért hozzátenném, hogy hasonlítsd már össze az 50B450 képét az 50X10-ével, olvass el pár tesztet!

    Mondjuk ezt nem hittem volna, hogy valaki 2009-ben (válságperiódusban) azt mondja egy vezető gyártó új, 50"-os HD-Ready TV 250 eFt-os árára, hogy irreálisan magas. Gondolkozz már kicsit! Egy évvel ezelőtt egy ilyen TV-t 400 eFt-ért vágtak volna hozzád. Konkrétan a 42PX80 új ára is 290 eFt volt 2008. márciusában. Azért mert a magyar átlagbér alacsony, hadd ne adja már ingyen a gyártó a TV-it a szegény magyar mély-szegénységben élő családoknak.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz hunlaci #6442 üzenetére

    Kicsit eltévedtél, ez itt a plazma topic, ezért nem válaszol senki a kérdésedre. Az LCD topic-ot itt találod:

    LCD TV - tapasztalatok, tanácsok

    Get Moded!

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6458 üzenetére

    Már régóta olvasom a fórumot és látom, igazi, elkötelezett Panasonic Funboy vagy... :D

    - A B450 is kb. 4 hónapja jelent meg... Bár nem értem, hogy ez a "melyik modell mikor jött ki" most hogy jön ide...
    - Senki sem hívatkozott az árgép.hu-ra. A MM-ben (Budaörs, Westend) volt (vagy még most is) a készülék akciósan 200.000 pénz. ANNYIT MEGÉR szvsz., ennyit írtam csak. :R
    - Ehhez képest egy hasonló kategóriájú Pana pedig NEM ÉR MEG 290-300pénzt, ez a saját véleményem. Legalábbis én biztos nem adnék érte annyival többet. De látom ez a "leszólás" volt a vörös posztó :o , és máris jött a reakció, ahogy egy kiköpött "Panasonic Funboy" részéről elvárható.
    - Különben meg, mit kezdesz az MPEG-2 tunereddel? Az az ökör, aki 2009-ben egy ilyen modellt egyáltalán forgalmaz hazánkban, holott köztudott, hogy az MPEG-4 lett az itthon elfogadott jövőbeli szabvány. A Philips, LG, Sony, Toshiba, Samsung, stb. miért azzal forgalmazzák már idei modelljeiket? Csak a JVC még ilyen tökkelütött, hogy MPEG-2-vel jön idén nálunk piacra. S miért is kér érte 50ezer felárat a Pana Magyarország???
    - Én is kitűnő full-HD képet kapok a szolgáltatómtól, bár újfent nem értem, hogy miként jön ez ide és pláne miért kell ezzel dicsekedni? :F
    - Tesztekről meg annyit, hogy irányadóként és információforrásként hasznosak, de nem vehetők szentírásként. Mert ugyebár itt van mindjárt ez:
    http://www.techradar.com/reviews/audio-visual/televisions/plasma-and-lcd-tvs/panasonic-tx-p50x10b-570915/review
    3 csillag az 5-ből?? Ejnye-bejnye! Ha ennek valaki felülne, biztos meggondolná kétszer is, hogy ezt válassza-e? Tudom persze, hogy máshol (pl. Trustedreviews) pedig megdícsérték, csakhát melyik véleménynek is higgyünk? :F

    Ja, nekem NINCS Samsung plazmám! Panasonicom van. :K
    De legalább nem vagyok érdekelt, hogy melyiket dícsérjem. A beírásaidat olvasva pedig nagyon kilóg a lóláb... :P

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6457 üzenetére

    Mikor egy másik fórumban ezzel a Phosphor Lag témával előjöttem, kaptam ám rendesen a fejemre. Az ott felsorakozott Pana Funboy-ok sem tudták először megemészteni, hogy az Imádott Márka torka véres.
    Kitaláltak ám mindent, hogy a bizonyítványt magyárázzák. Pl.:
    - Biztos rossz az adás, bezzeg full-HD-n...
    - cseréljek kábelt...
    - Idővel majd "bejáródik" és eltűnik...
    - IFC bla-bla-bla
    - ...és sorolhatnám még...

    Aztán idővel ott is feltűnt egy-két ember, aki beismerte, hogy bizony már ő is találkozott ilyesmivel (PZ800, PX80 tulajok). Ez van. Aztán megjelent olyan is, aki tőlem függetlenül leírta ugyanezt és megjegyezte, hogy ez őt bizony nagyon zavarja. Bízok benne, hogy itt is ez lesz. :K

    Ezzel a témával sokan, sokszor foglalkoztak már, nem látunk rémeket, egész egyszerűen az átlagnál érzékenyebbek vagyunk rá. :)
    Az idei Panáknál (G12) szerencsére látványosan javult a PL-helyzet. :C

  • nortberg

    csendes tag

    válasz sonyesz #6445 üzenetére

    Szia
    Itt le van írva melyik NeoPDP-s:[link]
    "Mindezek először a csúcskategóriás Z1, V10, G15 és G10 sorozatokban jelennek meg."

  • DEW3yl

    tag

    válasz Dinadan #6461 üzenetére

    Eddig nem vettem észre tavalyi Panasonic-on foszforlágot. Itthon PY80-ason Wii-vel játszom (az alap kompozit kábellel) és egy játéknál sem találkoztam semmilyen zavaró képi dologgal. PY8-ason pedig PS3-al játszottam és azon se volt semmilyen foszforlág. Igaz régebben, de PV80-ason is játszottam egy kis Blazing Angels-t vagy valami ilyesmit PS3-ról és ott sem volt foszforlág, pedig voltak gyors mozgások és a grafika is "ideális" volt ennek előidézésére (nagyrészt egyszínű égbolt és cikázó repülők).

    Screw you guys, I'm going home! Megj.: a teknológia szót nem azért írom eképpen, mert azt hiszem így helyes, hanem nekem így tetszik.

  • sonyesz

    csendes tag

    válasz nortberg #6462 üzenetére

    Köszönöm, átolvastam. Az a baj, hogy ilyen nagyságban már tényleg nygon drága a neopdp plazma, és ennyit nem szánok rá. Persze még mindig nem tudom hogy melyiket vegyem.
    Az lenne a kérdésem, hogy mondjuk az árgépen keresett legolcsóbb tv, meg lehet-e venni, ugyanolyan-e mint a többi. (Tx-p50s10E 340 e ft)

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6460 üzenetére

    Na akkor... először is kikérem magamnak az általad nem tudom honnan szedett "Funboy" minősítést. Egyrészt azért, mert semmi érdekeltségem nincs sem a Panasonic-nál, sem semelyik plazma gyártónál. Másrészt azért, mert ha nem tudsz angolul, akkor ne használd a nyelvet! (angolul a rajongó nem fun, hanem fan, ezt könnyen kitalálhattad volna már akkor is, ha elolvasod a nicknevem. Maradjunk annyiban, hogy a funboy egész mást jelent).

    Szakmához visszatérve:

    - attól, hogy a Samsung B450 4 hónapja jelent meg, attól még lehet gyenge. Azzal, hogy a Pana frissen kijött TV-jét emlegettem csupán arra próbáltam rávilágítani, hogy valószínűleg nem a legócskább technológiát pakolta a TV-jébe, márpedig az utóbbi 1-2 évben kijött Pana plazmákat szinte mindenhol a Pioneer-ek után emlegetik másodikként. Az, hogy a B450 4 hónapja jött ki csak tovább erősíti a tényt, hogy gyengébb TV-ket gyárt a Samsung, mivel képminőségben elmarad a vele egyidőben megjelent, gyakorlatilag azonos árkategóriájú Panasonic X10-esétől
    - de, én hivatkoztam az árgép.hu-ra, ugyanis ha nem fogsz ki egy olyan akciót, amit említettél, akkor jó esetben is csak minimum annyiért kapod meg az említett Samsung TV-t, amennyiért az árgépen legkevesebb látható. Ez megintcsak tovább erősíti azt, amit előbb is említettem, nevezetesen, hogy a Samsung és a Panasonic említett modelljei abszolút egy árkategóriába tartoznak. Nem azt írtad, hogy 200 eFt-ot megér a Samsung, hanem azt, hogy ehhez képest a 250 eFt-ot nem éri meg a Panasonic. Ugyanakkor felhívtam figyelmed, hogy az árgép tanúsága szerint, normál áron a Samsung is ennyibe kerül, sőt, van olyan nem kevéssé népszerű üzlet, amelyik pont az általad említett Samsung modellt adja drágábban a Panasonic-nál. Ühüm?
    - az relatív, hogy kinek mi mennyit ér meg, a Panasonic-ot is megkapod 240 eFt-ért (biztos vagyok benne, hogy valahol akcióban ezt is megkapod 200 eFt-ért rövid időn belül). Igen, ebben nincs mpeg4 tuner, de teljesen fölösleges is, hogy benne legyen, mert úgysem tudod használni, ha benne van is, mert a szolgáltató STB-ot ad, azt meg nem a tunerre kötöd, hanem komponens/HDMI-bemenetre.
    - semmit nem kezdek az mpeg2 tuneremmel, és ha már a személyeskedésnél tartunk, akkor engedd meg nekem is: ha megtanultál volna általános iskolában szöveget értelmezni, akkor ezt le is tudtad volna szűrni abból, amit írtam. Ugyanis arra utaltam, hogy sem az mpeg2, sem az mpeg4 tunert nem használja ki a TV-vásárló, mert ha analóg TV-adást néz, akkor egyikre sincs szükség, ha meg digitális csomagot rendel, akkor STB-ot kap, aminek használata fölöslegessé teszi a beépített digitális tunert. Ehhe?
    - a magamfajta nem szokott dicsekedni (mindenki magából indul ki persze) azzal, hogy mije van, nem ezért írtam a HD-előfizetésemről, hanem azért, mert próbáltam megértetni veled, hogy mpeg4 tuner nélküli TV-n is tökéletes élményt kapsz, de persze ezt is félremagyaráztad.
    - a tesztekről annyit, hogy immáron 4 éve olvasok neves külföldi szaklapokat/honlapokat a témában és kialakult az a kör nálam, akinek adok a véleményére, mert adott esetben egybevágnak az általuk leírtak azzal, amit magam is TAPASZTALTAM. Igen, így nagy betűvel, mert nem csak olvasok a témában, ha saját tapasztalatom is van. Ha akarod, akkor higgy a techradar-nak, aki 3 csillagot ad a Pana-ra az 5-ből, erre azt mondom, hogy olyat is láttam, hogy a csúcs Pioneer-plazmára adtak 10-ből 8 csillagot, na és akkor mi ér 10-ből 10-et. Csak akkor nem értem, hogy miért voltál oly balga, hogy ilyen "szar" Panasonic TV-t vettél, amit anno hasonlóan lepontozott a techradar és köztudottan foszforlagot produkál. Hol volt akkor az olcsóbb de jobb Samsung?

    A hozzászólásaim kapcsán pedig maximum annyiban lóghat ki a lóláb, hogy saját tapasztalataim és hosszú évek tesztjeinek, szakpublikációinak átolvasása után azt szűrtem le, hogy a Panasonic a legjobb ár/érték arányú gyártó, amely a leginkább megfelel a saját elvárásaimnak is. Ha Te ebből azt szűrted le, hogy biztosan a Panasonic embere vagyok, akkor az a Te saját szegénységi bizonyítványod. De ha gondolod, ezennel szívesen átadom neked a stafétabotot és válaszolgass ezentúl Te napi 8-10 HSZ-ben az idetévedők kérdéseire. Segíts nekik Te a saját tudásoddal!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6465 üzenetére

    Szia DM-Fan!

    Egyáltalán nem a nick-eddel akartam személyeskedni. :R
    A "Funboy" - és igazad van, "Fanboy" - kifejezést mindkettőt elsősorban germán fórumokon használják, persze a post-okban nem esett arról szó, hogy ők mennyire tudnak angolul. ;] Az ilyen jelzővel illetett személyek látványosan el vannak tolódva egy-egy rajongott, kedvelt márka irányába, s persze tekintélynövelés gyanánt mindig rendre kihangsúlyozzák a hosszú szakmai hátterüket.
    A www.hifi-forum.de -n is van hasonló beállítottságú post-oló pl. a Samsung plazma topic-okban. "spartain" a nick-je. Jó srác egyébként, csak látványosan a Samu irányában írogat. Persze ő is "guru" nagy-nagy szakmai háttérrel (és sok-sok 1000 beírással), csak ott is kilóg a lóláb. Ha összekerülnétek, jó kis "melyik a jobb"- vita kerekedne belőle, annyi szent. ;]

    Más:
    Nem értem mit kell ezen agyalni ennyit. Utoljára leírom: Szvsz. a Samu PS-50B450, amelyet a MM-ben láttam nemrég, megér 200ezret és ha 50" Ready-t vennék mostanság, annyi pénzért azt venném meg és nem a Pana X10-est 50-90ezererel többért.

    Rövid időn belül biztosan megkapom azt is 200ezerért, ez minden bizonnyal így van.

    OK, akkor fordítsuk meg a szitut. Vetesse ki a generálimportőr az MPEG-4 tunert az összes nagyobb Panából (S,G,V,Z) is, hisz Általad kiderült, hogy farokság az egész és adja az összes modellt 50ezerrel olcsóbban. :Y Sőt továbbmegyek: MPEG-2 nélkülit gyártasson hazai piacra és az akkor még olcsóbb lesz! Hurrá!!! :C
    A "leszólásom" arra vonatkozott: Miért forgalmaznak MPEG-2-est itthonra és hogyan van pofájuk elkérni az MPEG-4 esért 50 ropival többet? :F Szerintem ez teljesen jogos felháborodás az én (mint Vevő) részemről.

    Megint más, ha már a teszteknél tartunk:
    1, 2009 júniusában tartottak az USA-ban, pártatlan közönséget bevonva egy szubjektív nézés-tesztet, melyet a http://www.valueelectronics.com/ oldalon publikáltak. A teszt egyébként professzionális lebonyolítása és kimenete a YouTube-on is látható-hallható. 4-4 csúcs LCD-t és plazmát hasonlítottak össze és a szubjektív eredmény pontozásos átlagát az "evaluations" címszó alatt mindenki megtekekintheti. Az eredmény plazma fronton a következő lett:
    1. Pio KRP-500
    2, Samu B850
    3, Pana V10
    4, LG PS60
    "Ühüm?" - hogy Téged idézzelek.

    2, Mindenki figyelmébe ajánlom továbbá az alábbi linket is:
    http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/panasonic-th50pz85u-vs-samsung-pn50a650.html
    Tavalyi teszt, tavalyi modellekkel. S láss csodát: Orrhosszal, de a Samu nyert!
    "Ehhe?" - hogy újfent Téged idézzelek.

    Kedves Többiek!
    Dehogy akarok én tanácsokat adni, pláne nem Samu-Pana, meg egyéb vitákat gerjeszteni! :N :R
    Csupán a PL-mentességen akadtam fenn, azért írtam ide, ami hát ugye...finoman fogalmazva is, de ebben a formában biztosan nem igaz. Ha meg valakinek mégis bejönne az 50B450 200ezerért, annak sok sikert hozzá. :)

    Egyebekben: Mindenkinek jó TV-zést! :K

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6466 üzenetére

    "Nem értem mit kell ezen agyalni ennyit. Utoljára leírom: Szvsz. a Samu PS-50B450, amelyet a MM-ben láttam nemrég, megér 200ezret és ha 50" Ready-t vennék mostanság, annyi pénzért azt venném meg és nem a Pana X10-est 50-90ezererel többért."

    Nem azt mondtam én sem, hogy a Samsung nem ér 200 eFt-ot, mert egyértelmű, hogy az ez ár baráti. Ugyanakkor nem vagy hajlandó még most sem tudomásul venni, hogy attól, hogy olcsóbb, még nem biztos, hogy jobb is (sőt, a friss tesztek alapján biztos, hogy rosszabb a Samsung). Ha én 50"-os HD-Ready-t akarnék venni, akkor biztosan nem az lenne a szempont, hogy a lehető legolcsóbbat vegyem meg, hanem az, hogy x összegért a legjobbat kapjam (erről szól az ár/érték arány). Mint mondottam, a két TV (Panasonic és Samsung) teljesen egy árkategória (most felejtsd el a MM akciót, ilyen mindig van és hol egyik márka olcsóbb, hol a másik, ilyen erővel lehet, hogy jövő héten a Pana lesz akcióban és az lesz az olcsóbb).

    "OK, akkor fordítsuk meg a szitut. Vetesse ki a generálimportőr az MPEG-4 tunert az összes nagyobb Panából (S,G,V,Z) is, hisz Általad kiderült, hogy farokság az egész és adja az összes modellt 50ezerrel olcsóbban."

    Csak azt nem veszed figyelembe, hogy gyakorlatilag egész Európában az mpeg2 tuner honosodott meg és csak mi magyarok vagyunk annyira balfaszok, hogy nekünk soha nem jó az, ami a világ másik felének és különcködünk. A kétfajta tunerrel bíró TV-k ára közti különbséget nagyrészt a magyar kereskedők generálják, marketingszempontból ugyanis előnyös, hogy benyeleti veled, hogy "na, öreg, ebben már mpeg4 tuner van, ezt vedd, mert az nagyon jó neked." Igaz ugyan, hogy semmire nem mész vele, de ezért, ahogy a mellékelt ábra is mutatja le tud még akasztani plusz 50 eFt-ot a hozzád hasonló gondolkodásúakról, akik nem tudják elfogadni, hogy jelen állás szerint teljesen fölösleges bármilyen digitális tuner a plazmaTV-be, mert nem használod semmire.
    Ha szerinted nem így van, cáfold meg: mire használod jelenleg a TV-dben levő digitális tunert?

    "MPEG-2 nélkülit gyártasson hazai piacra és az akkor még olcsóbb lesz! "

    Mint mondtam, a két eltérő tunerrel rendelkező TV előállítási költsége forintra azonos. Nem az az egy darab, pár száz forintos IC kerül 50 eFt-ba, naív vagy, ha elhiszed, hogy mégis. A kereskedőkön kérd számon ezt az összeget!

    "1, 2009 júniusában tartottak az USA-ban, pártatlan közönséget bevonva egy szubjektív nézés-tesztet, melyet a http://www.valueelectronics.com/ oldalon publikáltak."

    Mint mondottam, számtalan teszt létezik, nagyon sokféle kimenetellel. Nem ritkán látok olyat, hogy amit egyik helyen előnynek hoznak ki, a másikon már hátrányként említik. Ezekkel a közösségi "szubjektív" szemlélésekkel csak annyi az aggályom (magam is voltam már nem egy ilyenen), hogy igencsak érvényesül a tömegpszichózis, az emberek összesúgnak, meg is vitatják egymással a látottakat és nagyon könnyen befolyásolja az erősebb érvrendszerű ember a másik, még akkor is, ha a másiknak teljesen más volt a véleménye az elején. Ezek alapján nehéz igazán korrekt véleményt alkotni. Én többnyire 3-4 forrásból is elolvasok egy-egy tesztet az adott készülékről, majd lehetőség szerint megnézem a modellt személyesen és a 3-4 teszt alapján és a személyes benyomás alapján tudom azt mondani, hogy talán objektív képem van az adott típusról.

    "2, Mindenki figyelmébe ajánlom továbbá az alábbi linket is:
    http://reviews.plasmatvbuyingguide.com/plasmatvreviews/panasonic-th50pz85u-vs-samsung-pn50a650.html
    Tavalyi teszt, tavalyi modellekkel. S láss csodát: Orrhosszal, de a Samu nyert!"

    Ezt ugye Te sem gondoltad komolyan? A Pana 91%-ot kapott, a Samsung meg 93%-ot egy teszter szubjektív véleménye alapján és máris megvan a végkonklúziód, hogy a Samsung a jobb??? Hány olyan tesztet linkeljek neked, ahol ennél jóval nagyobb arányban hozzák ki a Panasonic-ot?

    Szóval, elmondom még egyszer az én meglátásomat: teljesen meddő a vita, mert én egyrészt nem akarok senkit meggyőzni arról, hogy vegye a Pana-t és semmi mást. Felőlem Orion LCD TV-t is vehet bárki, nem érdekel, legyen vele boldog. Ha visszaolvasol pár száz/ezer HSZ-t, láthatod, hogy több helyen utaltam rá, hogy egyes Samsung/LG modellek jó választások lehetnek, ahol ezt írtam, ott többnyire indokoltam is, hogy miért. Sőt, magának a topicnak a nyitó HSZ-ében utaltam rá, hogy nem kívánok vitába szállni az LCD vs. plazma témában sem, mert nem létezik olyan, hogy egyik jobb mint a másik, csak olyan, hogy bizonyos célra az egyik jobb, más célra a másik és az egyéni igények, elvárások döntenek. Ezen felül nem elhanyagolható az ember ízlése sem, mind képtulajdonságok, mind design terén.
    Én pusztán azt mondom, hogy ahhoz, hogy objektív képet kapjunk egy TV-ről, nem elég egy tesztet górcső alá venni és nem elég márkaspecifikus teszteket olvasgatni. A minket érdeklő KONKRÉT modellről kell legalább 3-4 tesztet elolvasni, megnézni élőben, kipróbálni, összehasonlítani az árban hasonló, más gyártók által készített termékekkel. Ha ez megvan, akkor ez alapján lehet levonni következtetéseket és kijelenteni, hogy ez vagy az jobb/rosszabb. Ami Te mondtál, hogy a Samsung jelenleg akciós, 200 eFt-os TV-jével szemben nem érdemes 50/90 eFt-tal többet adni a Panasonic-ért alapvető blődség, mert egyrészt a két TV teljesen egy árkategória, másrészt meg mert teljesen más képtulajdonságokkal rendelkező két modellről van szó.

    Ezen felül még mindig nem értem, hogy akkor miért vettél Panasonic-ot? :U

    A PL-mentességgel kapcsolatban már linkeltem két különböző tesztet is ugyanazon készülékről, továbbá nekem is és az egyik fórumtársnak is ez a típus van és mind a tesztek, mind pedig a fórumozók is azt mondják, hogy nem tapasztaltak foszforlagot (pedig hidd el, tudom, hogy mi az, láttam eleget és nem keverem az input-laggal). Továbbra is azt mondom, hogy meg kell nézni a TV-t vásárlás előtt, ha nem tetszik, nem kell megvenni. Én szívesen segítek mindenkinek a választásban, asszem eddig kevesen panaszkodtak azokra a modellekre, amiket ajánlottam nekik. Na ennyit akartam.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6467 üzenetére

    Bár már régóta figyelemmel kísérem ezt a fórumot is, most már tényleg nem tudom nem észrevenni, hogy a Prohardver egy módfelett TEKINTÉLYELVŰ topic. Te írogatsz ide a legtöbbet (ami persze lenne nem baj), de ha valaki nem egyezőt gondol és ír le, amit Te sugallsz (ami persze ritkán történik meg itt), akkor jön a sértődősdi, hogy "csináljad te". No meg a tapasztalatok, a szubjektivitás és objektivitás említése...

    A büdös életben nem írtam volna ide, ha:
    1, ...Ha nem merül fel a P-Lag témakör, amiről Te ex-catedra kijelentetted, hogy a Panánál már megoldódott. Szívesen ledemózom magánban bárkinek, garantálom, hogy 2-3 percen belül látni fogja bármely G11-panelesnél. És ezt komolyan írom.
    2, ...Ha nem lehetne kapni jelenleg egy kiemelkedően jó áru 50" készüléket, aminek a Te szemedben és érvelésedkor(!) az az elsőnek említett hibája, hogy Samsung.
    3, ... Ha Te nem ugrassz nekem az MPEG-4 tuner miatt, ami hazánkban - ha balfasz, ha nem - az elfogadott műsorszórás-kódolás lesz 2012-től. Csak hab a tortán, hogy szinte az összes többi importőr már ilyen készülékeket hozat be, úgyhogy ez a Pana részéről egy generálimportőri és árképzési szarvasbaki.
    4, ... Ha Te nem hozakodsz elő mindenféle "szakteszttel", ahol csakis a Panasonic a nyerő. Hát engedtessék meg nekem is előráncigálni egy párat, ahol ez nem jön be. :N

    Ugyan már!!! Tényleg hagyjuk! :W

    Kedves Prohardver-esek! :K
    Amennyiben már egyvalakinek szöget ütött a fejében, hogy talán nem is olyan rossz vétel így a PS-50B450...
    - és képes levetni a Pana szemellenzőt
    - és még kapható a MM-ben azon az áron
    - és veszi a fáradtságot, hogy összehasonlítja
    - és bejön neki
    az máris spórolt egy kis pénzt. Így legyen! :U
    ...Ráadásul nem koptattam a billentyűzetet hiába. :)

    Jó filmnézést mindenkinek :K

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6468 üzenetére

    Már megbocsáss, de a PH!-val kapcsolatos észrevételed egy merő baromság. Semmivel sem több ez a fórum, mint bármelyik másik, maximum a felhasználók számát tekintve lehet elsőnek kikiáltani, amiből eredhet az, hogy több, tapasztalattal rendelkező felhasználó jár ide, mint máshova, de azt, hogy a felhasználók mennyivel szakmaibbak itt, mint máshol, azt nehéz lenne hangoztatni, ezt nem is teszi senki. Én legalább annyira sokra becsülöm az AV Fórumot is, mint ezt a vitahelyet. Mutass rá, hogy bárhol is utaltam volna rá, hogy a PH! plazma topicja a legnívósabb, legszakmaibb topic széles e vidéken! Pusztán arra próbáltam utalni, hogy néhány száz/ezer HSZ-el a hátam mögött azért nem most jöttem le a falvédőről a témát illetően, függetlenül attól, hogy neked tetszik-e, hogy melyik gyártót favorizálom, vagy sem. Ezt lehet kritizálni és ha jobban tudod csinálni, akkor csináld Te! Mindössze ennyit mondtam. Ez nem sértődés kérdése, de szerintem senkinek nem esne jól, ha a társadalmi munkában végzett, másokat segíteni célzó munkáját egyszerűen leszaroznád azzal, hogy az illető nincs képben és különben is elfogult egy márkával szemben. Csakmert elfelejted, hogy jónéhány olyan kérdés is felmerül itt nap mint nap, ami nem márkákkal kapcsolatos, hanem mások meglévő tapasztalatira kíváncsiak a felhasználók, hogy mit hogyan csináljanak a saját készülékükkel, mit hogyan állítsanak be, játsszanak le. A tapasztalatokat, objektivitás, szubjektivitást meg nem véletlenül említem, mert asszem ez a téma sarokköve. Azt meg aztán végképp ne vesd a szememre, hogy csakis az én ajánlásaimnak köszönhetően vesznek az emberek Panasonic-ot és nem pedig azért, mert jó. Ha ez így volna, már rég vaskos jutalékot kéne kapnom a gyártótól. :)

    1. A foszforlaggal kapcsolatban általad (és állítólagosan más fórumokon állítólagosan mások által) elmondottakkal - mint ahogy többször utaltam rá - több teszt, számos, jelen fórumon most is fellelhető felhasználó észrevétele, valamint saját személyes tapasztalatom (amelyek ténylegesen foszforlagos Pana plazmák általam végzett beállításán és az attól már mentes Pana modellek beállításán is alapulnak) állnak szemben. Ezek tények.

    2. Mint ahogy az első HSZ-ben, amit hozzád intéztem is nem az volt az érv a Samsung ellen, hogy Samsung, hanem az, hogy több tesztben is eléggé lehúzták. Személyes tapasztalatom nincs a konkrét modellel, ez tény, de ettől függetlenül az általam objektívnek ítélt független teszterek észrevételei sem rózsásak.

    3. 2012-ben is ugyanaz lesz a helyzet szolgáltatói fronton, mint most. Arról nem beszélve, hogy addigra a jelenleg vásárolt készülékek jó eséllyel ki is futnak és újabbat fog venni a felhasználók nagy része. A plazmák átlag életkora nagyjából 3-5 év.

    4. Tesztet linkelni szíved joga, én csak arra mutattam rá, hogy az általad linkelt teszt szerint a két TV értékelése között között 2% eltérés volt, ami alapján grandiózus differenciákra próbáltál utalni a Samsung javára.

    Részemről a témát lezártam, mert a vita tényleg meddő, én a Samsung vs. Panasonic témához még annyit tennék hozzá, hogy a Panasonic idéntől már a Pioneer paneljait használja, továbbá a TV ugye korábban is teljes egészében japán tervezés volt. A Samsung ezzel szemben még mindig dél-koreai tervezés. Mindenki döntse el, hogy ez mennyit nyom nála a latban.

    Akinek tetszik az említett Samsung az természetszerűleg azt vegye, akinek a Panasonic 50X10 tetszik az meg azt. Utóbbival kapcsolatban már van személyes tapasztalatom is és azt tudom mondani, hogy továbbra sem okoz csalódást a gyártó.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • nandiboy

    csendes tag

    Kérdés:

    1. Az mpeg-4 tunert lehet e valaha használni magyarországon. Értem ezalatt a megvalosítást. Ha 12-ben bejön a szorás akkor fogom magam és benyomom a tévét és ennyi? Én ebben nem hiszek igazán ezért kérdezem. Nyilván minél több bört szeretnének lehuzni az emberről igy nem értem hogy hogyan fizettetik meg velem a szolgáltatást. Ezért gondolom hogy a set top boxot fogják erőltetni. Megköszönném ha valaki megválaszolná a feltételezett jövöjét a tvzésünknek.

    2. Találtam minap egy hirdetést miszerint Pana LZ8 megvásárlásakor ad a bolt (Eu....cs) megvásárolhato 3 éves garit (business box premium) potom 14 rugoért. Mennyire van ennek valoságalapja és a pana garival szemben előnye? Állításuk szerint javítás vagy akár csere és szállítási meg egyéb költségeket is állnak. Lényegében ha cink van megoldják. Valaki erről?

    Köszönöm.

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz nandiboy #6470 üzenetére

    1. Az mpeg4 tunerrel kapcsolatos kérdésedre jelenleg úgy lehet senki sem tud megnyugtató választ adni. Nagy valószínűséggel azokat a csatornákat fogod majd tudni fogni egy erre tervezett antennával és mpeg4 tuner segítségével, amelyeket jelenleg is tudsz analóg tunerrel és tetőantennával. Ennek ugye az a feltétele, hogy pl. a kereskedelmi csatornák is átálljanak HD-sugárzásra, amire eddig nem nagy hajlandóságot mutattak, de talán lassan megtörik a jég (bírságot helyeztek kilátásba ellenük). Szóval amennyiben ezen a pár adó felül mást is szeretnél majd fogni, akkor nagy valószínűséggel ugyanúgy szolgáltatótól fogod igénybe venni a szolgáltatást, nagy valószínűséggel a jelenlegivel megegyező technológiával (pl. SetTopBox - ez érthető, mert ő ezért is pénzt tud elkérni, ugyanakkor neked is jelenthet kényelmet - pl. elektronikus TV-újság, beépített merevlemezes rögzítő, stb.).

    2. Létezik ilyen szolgáltatása egyes boltoknak. Amikor én vettem a TV-met, nekem is felajánlották, hogy a gyári 2 éves Pana garanciát meg tudom toldani és 5 év lesz belőle, ha ráfizetek még 25 eFt körüli összeget. Ezért természetszerűleg az adott kereskedő vállal kezességet. Ha úgy gondolod, hogy korrekt az üzlet és meg is lesz még akkor (a közelmúltban ugye volt rá precedens, hogy megszűnt ilyen nagyobb üzletlánc), ameddig az általa vállalt garanciális idő letelik, akkor érdemes elgondolkozni rajta. 3 év már kritikus idő lehet egy TV életében.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Dinadan

    csendes tag

    Kedves Prohardver-látogatók és kihívást keresők!

    A Phosphor-Lag demon természetesen Bármelyikőtökkel szívesen részt vennék és veszek, amennyiben Bp. területén randizni tudunk.

    Ha egyedül próbálkoztok, ajánlom figyelmetekbe a Westend 2. emelétenek Pana-Shop-ját, ahol - meglepő módon - nagyon jó teszt-anyagok futnak (futó monoszkópok, feliratok, stb.), többek közt a P-Lag témakörében is. Kb. 3 hete néztem egy ilyet és az egyik eladóval (sovány, idősebb, őszülő bajszos úr) elégedetten állapítottuk meg, hogy a korábbi szériához képest az ideieknél (G12) végre sikerült egész jól visszaszorítani a jelenséget. Forduljatok hozzá bizalommal, az egymás mellett álló két "évfolyam" készülékekeinél minden bizonnyal megmutatja az érdeklődőknek a pregnáns különbséget.

    Ha máshol járnátok, sok-sok nagyáruházban fut egy ismert Pana demo-anyag, ahol vizibalettesek "táncolnak", aztán mutatványosok lengenek ide-oda egy vásárban, sivatagi rally-részletek vannak rajta, stb. stb. Ezen a demo anyagon van egy kritikus rész, ahol kínai maszkok siklanak össze-vissza irányban a képernyőn, a mozgás-megjelenítést hívatva demonstrálni. Ahogy a maszkok ide-oda "mászkálnak", a mozgásirányukkal ellentétes oldalon egy kb. 1-2 cm-es világoszöld aurát húznak maguk után. Volt olyan eset, hogy ezt a jelenséget a fülem hallatára, az ott álló teljesen "laikus" vevők is csodálkozva megemlítették, pedig teljesen elfogulatlanok voltak és láthatóan fogalmuk sem volt a jelenség mikéntjéről. Mivel ez a demo anyag számtalan helyen hozzáférhető, nem lesz nehéz ezt egy idei és korábbi készüléken is összevetni.

    Sok sikert, a tapasztalatokat pedig ne rejtsétek véka alá. ;)

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6472 üzenetére

    [IRÓNIA ON]...aki pedig kellően kiszörnyülködte magát, az rögtön rohanjon az egyébként Panasonic-tulajdonos Dinadan után és vegye meg a szomszédos MM-ban a Samsung plazmát, mert azon garantáltan nem látszik ám a foszforlag! Sőt, aki 2008-as Panasonic plazmát vett és eddig hozzám hasonlóan nem tapasztalt foszforlagot (mert olyan vak és impotens a témához, mint én), az is rögtön rohanjon Dinadan-nal a Westend-be és utána mielőbb adja is el a Panasonic TV-jét, amit eddig nagy megelégedettséggel használt és vegyen rögvest Samsungot, mert azon nem látszik ám a foszforlag![IRÓNIA OFF]

    Érdekes, tavaly ugyanezeken a tesztanyagokon pl. a Westend Pana szaküzletben még nem volt látható foszforlag, akkor pont ez a volt a reklámszlogenjük. Nade mondjuk ugye nekik pont az most a lényeg, hogy a tavalyi helyett az idei újabb készüléket vigye a mezei vevő. A sok-sok nagyáruházban futó tesztanyagokat meg hagyjuk már, ezerszer elmondtuk, hogy agyonoszott átjátszókon keresztül kerülnek a képernyőkre, már az 5 éves Pistike is tudja, hogy erre komolyan nem illik hivatkozni.

    Akit pedig professzionális tesztanyag érdekel, hogy meggyőződhessen arról, hogy nem foszforlagol a plazmája, az pl. ezzel próbálkozzon:

    Japanese HD Reference Material

    Vagy csak simán kössön a TV-jére egy konzolt egy lökjön be egy FPS-t.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6473 üzenetére

    Kedves Prohardver-látogatók!

    Épp most tudatta egy másik fórumon az egyik tag (nick-je: RACKPOWER), hogy mai nappal ő is egy 50B450 plazma büszke tulaja. :C Ő már a harmadik ottani fórumozó, aki élt a lehetőséggel.
    Tehát még mindig áll a MM akció: 200ezer alatt 50"-os plazma! :Y
    Gondoljátok meg aki most ilyesmi beszerzésén töri a fejét, de tényleg! :)

  • nandiboy

    csendes tag

    A kedves Pana X10-es tulajdonosokat vagy azokat kik már behatoban vizsgálták a produktumot arra kérném hogy osszák meg velem főként negatív tapasztalataikat, kritikáikat akár más tv vel összehasonlítva vagycsak egyéni hiányosságot nézvén. köszönöm szépen. :R

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6474 üzenetére

    Na szóval, amivel "többet" nyújt a Samsung 50B450 a Pana 50X10-hez képest:

    - több helyen is írják, hogy a Samsung nem tudja a Pana által is használt 4:4 pulldown-t és így igencsak rángat, gyakorlatilag nincs natív 24p kezelés, csak szoftveres maszatolás
    - PC-ről csak 60 Hz-en hajtható 24 Hz-en nem és így ugye eléggé villogós a képe
    - nincs kártyaolvasója
    - gyengébb a feketéje, mint a Pana-nak
    - gyengébb a tunerje, mint a Pana-nak
    - jobban tükröződik, mint a Pana
    - alapból kékbe húz a színvilága (mint a legtöbb Samsung-é), szervízmenüben turkálni kell, hogy normális legyen, Pana-knál ez rendben van.

    Dinadan kolléga az általa említett fórumon EZsolt néven fut (ha jól tévedek), idézek tőle:

    "Először én sem akartam elhinni, mikor fórumokon felhozták, hogy ilyen van, bár személy szerint sehol (prosektus, kezelési útmutató, honlapok) sem találtam arra utalást, ahol a Samu a korrekt 24p kezeléssel a B4 és B5 plazmáknál "dicsekszik".
    NATIV kezelésről (5:5. 4:4, 3:3 pd) és nem 24p jelfogadási képességról (3:2 pd) beszélek, persze."

    "Planet Earth BBC-sorozat, BluRay-n: Egyébként is mindenki figyelmébe ajánlom, mint természet-dokumentunfilmet. 42B450-en direkt kipróbáltam. Lassú kamera-svenkeknél úgy rángat, mint a p...csa és itt szó sincs 24p-s mozi-feelingről.
    A PY85 teljesen korrektül láttatja ugyanazt otthon. (IFC kikapcsolva!)"

    Ez a TV ugyebár az általa jelenleg ajánlgatott Samsung csak 42"-os változatban.

    Ezt mintha itt elfelejtette volna hangsúlyozni, kissé kettős mércével mér.

    Ettől függetlenül tagadhatatlanul jó vétel a Samsung ennyiért, de azért ezekkel a hiányosságokkal számoljatok!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Tevez11

    csendes tag

    Sziasztok!
    Szeretnék hozzáértőktől kérdezni,légyszi segítsetek,a jelemből ítélve nem vagyok egy Plazma Tv-é guru......
    Na szóval,jelenleg egy Panasonic hagyományos tv-t használok ami bevált,1996-ban vettem 150ezer ft-ért...............(azóta is tökéletessen működik)most elérkezetnek láttam az időt,hogy a nappalimba egy Pana Plazmának helyet szorítsak.
    Igen ám!Itt jönnek a kérdések:
    Melyik tipust válasszam??????
    150-200ezer forintot szánnék rá,amibe jelenleg egy Full-HD nem igen fér bele,vagy ha igen akkor az mennyivel jobb,ill.tud többet mint a TX-P42X10Y?
    Az x10y -tipust találltam 180-ért ami nekem reálisnak tűnik,de kiszeretném kérni a válaszaitokat,véleményeiteket.
    Ti ilyen kategóriába melyik tipust vennétek?
    Persze a TX-P42G10E lenne az álom ,de az egy picit más kategóriát képvisel(290-300)körül mozog.
    Érdemes rá várnom,hogy lejjebb menjen az ára,vagy maradjak meg a kinézett árkategóriánál?
    A válaszaitokat előre is köszönöm,és elnézést a sok hülye kérdésért,de 10-15 évre venném a tv-t.
    JA! És elsősorban tv,dvd nézésre használnám,de időnként Konzollal is játszanék rajta.
    Köszönöm.
    Üdv:Tevez11

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6473 üzenetére

    DM-Fan, csak úgy árad belőled a rosszindulat és a felsőbbrendűség, de persze minden pontosan úgy van, ahogy írod:

    - Az én HD Shoot-Out tesztem nem jó, hisz az én tesztelőim összebeszélnek az USA-ban,
    - De ha egy Samu netán jobbnak jön ki mégis egy másik teszten, akkor a különbség "marginális", amivel ilyenkor ugyebár nem illik foglalkozni.
    - A Pana-Shopban felfoszforozzák a tavalyi modelleket, (Ezt azért engedelmeddel elmesélem majd nekik is, hadd' mulassanak már ők is.)
    - A HD-demo anyag phosphor-lag-ja tulajdonképp "nem is igazi" P-Lag, ezért figyelemre sem érdemes méltatni. Agyrém!
    - Az 50B450-ről számtalan(!) lehúzós cikk jelent meg. (Könyörgöm, csak egyet linkelj be, légyszi-légyszi-légyszi!!! :R :R :R Hisz Te már annyi minden rosszat olvastál róla! ;] )

    Ezeket valaki elhiszi itt? De tényleg? :((

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Tevez11 #6478 üzenetére

    Mindenképpen érdemes várnod (mindig érdemes), a jelenlegi árak még fognak csökkenni az év végéhez közeledve (több éves tendencia alapján mondhatom, hogy mindig így van). Ha 150-200 eFt-ot szánsz rá és mindenképpen fullHD-t szeretnél, akkor Panasonic-ot tekintve csak a tavalyi 42PY8 jöhet szóba, azonban abban még tavaly előtti képjavító technológiák vannak, így azt nem ajánlanám. Ha picit többet rá tudsz dobni, akkor olyan 215-220 eFt-ból már az idei 42S10-et is megkapod, ez fullHD.

    Ha beéred a HD-Ready-vel is, akkor az általad említett 42X10 is kijön olyan 175 eFt-ból, vagy a szintén tavalyi (és már tavalyi képjavító technológiás) kiváló 42PX80 is kijön 160 eFt-ból.

    A legfőbb különbség a felbontásban van, kérdés, hogy kell-e neked a fullHD. Ahogy a felhasználási körödet nézem, nem igazán létszükséglet.

    Abban biztos lehetsz, hogy akármit is választasz, az nem fog 10-15 évet kibírni, ezt felejtsd el, ezek már sajnos nem CRT-életciklusú készülékek lesznek.

    Get Moded!

  • Dinadan

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6477 üzenetére

    Nem mérek kettős mércével, de sajnos a PH-n nem lehetett eljutni idáig sem, mert már a Samu név puszta hallatán valaki jól lehordott, :(

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6479 üzenetére

    Hát, én a másik fórumon tanúsított Samsung iránti ellenszenveddel és Pana-dícséreteddel inkább csöndben maradnék.

    Azért egy natív pulldown-beli hiányosságot nem neveznék elhanyagolhatónak, Te sem tetted a másik fórumon.

    Nem mondtam, hogy a tavalyi modelleket felfoszforozzák, ez a Te agyszüleményed. Csupán azt mondtam, hogy a tavalyi demo-kon sehol nem volt látható és pont ezt hangsúlyozták a leginkább, hogy végre sikerült kiküszöbölni. Kérdezd meg őket bátran, én is jártam ott nem egyszer!

    Fölösleges társalognom a továbbiakban veled, aki pusztán azért regeltél be ide, hogy beleköss abba, amit a Pana TV-kről írtam, miközben a másik fórumon Te magad is elismered, hogy kiválóak. Aztán meg sunnyogsz az általad ajánlott Samsung TV hiányosságairól, amire a másik fórumon pont Te hívtad fel az emberek figyelmét. Szánalom. :(

    Get Moded!

  • Tevez11

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6480 üzenetére

    O.K.köszi ezt harapom amit írsz,és én a UPC-nél vagyok ahol vannak adók ami HD-ben jönnek.Elsődleges a foci,ill.a sport közvetítések.A vételt ebben az évben terveztem az lehet 2009-DEC.is
    Az X10Y ér többet 20rongyal az PX80-tól?Szerinted ár érték arányban melyik a jobb? És a TX-P42s10E ami már Full HD? 214-ért láttam.
    Köszi a választ!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Tevez11 #6483 üzenetére

    Szerintem nem ér 20 eFt-tal többet a 42X10, bőven jó a 42PX80, nekem is van egy másfél éve, tökéletes.

    A 42S10 is nagyon jó 214 eFt-ért, ár/érték arányban legalább olyan jó fullHD-ként, mint a 42PX80 HD-Ready-ként. Neked kell eldöntened, hogy kell-e a fullHD és ha kell, akkor rászánsz-e ennyivel többet. Mindkettővel jól jársz.

    Get Moded!

  • Henry06

    tag

    Panasonic TH-46PY8 plazma televízióról mi a vélemény? Az edigin 219000 most, tavalyi modell és szerintem jó árban van, szerintetek megéri megvenni? Mennyire jó a készülék?

    Go Gunners!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Henry06 #6485 üzenetére

    Ahogy említettem pár HSZ-szal följebb, jó készülék a PY8, fullHD, tavalyi modell, azonban azzal számolj, hogy még tavaly előtti (tehát 2007-es) képjavító technológiát alkalmaz, alacsonyabb a natív kontrasztja és a megjeleníthető szürkeárnyalatok mennyisége, mint a többi tavalyi modellen, ezen felül kevesebb csatlakozó is van rajta.

    Ettől függetlenül 46"-os és fullHD. Viszont javaslom, hogy gondold át, mert ugyanennyiből megkapod az idei 42S10-et, ami ugyan kisebb 4"-lal, de ugyancsak fullHD és már az idei technológiákat használja, ráadásul legjobb tudomásom szerint ventillátorokat sem tartalmaz.

    Ha nem ragaszkodsz a fullHD-hoz, akkor jóval kevesebből is kapsz 42"-ost, 50"-os HD-Ready-nek meg ott van az 50X10 240 eFt-ért.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Henry06

    tag

    válasz DM-Fan #6486 üzenetére

    Kösz a segítséget, majd megpróbálom megnézni őket élőben jó anyaggal meghajtva(ami elég nehéz lesz) azt majd még kitalálom. Egyébként én is az 50x10e akartam, csak hát nem dicsérték annyira tv-t pedig idei modell igaz csak egy külföldi tesztet olvastam róla de az nem volt valami fényes, szal ezért gondoltam py8 meg hát olcsóbb is, de mindegy majd kitalálom(aztán lehet hogy most nem is veszek tv-t majd talán karácsonykor, még elválik) :F

    Go Gunners!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Henry06 #6487 üzenetére

    Hát, szerintem sokkal jobban jársz ár/érték arányban az 50X10-zel, mivel csak kb. 20 eFt-tal drágább a 46PY8-nál, viszont képtulajdonságokat tekintve jobb annál, méretben is nagyobb, mégha felbontásban kisebb is. Én jelen pillanatban tuti az 50X10-et venném, láttam személyesen is, abszolút korrekt és ennyi pénzért a legjobb ár/érték arányú 50"-os plazma a piacon.

    Get Moded!

  • Henry06

    tag

    Tudom hülye kérdés, de mit jelent az hogy kép tulajdonságai jobbak a másiknál, tudom buta vagyok de valahogy nem tudom elképzelni hogy egy hd ready tv jobb képet ad egy Full hd-tv -nél, vagy ezt hogy kell elképzelni?

    Go Gunners!

  • #21346560

    törölt tag

    Üdv nektek!

    Ha nem baj, kis segítséget kérnék :)
    Mielött nekifogtam az írásnak, elolvastam a fórumot, amennyire csak lehetett, de nem találtam választ a kérdésemre....

    Szóval szeretnék venni egy lapostövöt, csak nem tudom eldönteni, hogy LCD-t vagy plazmát.
    Mondjuk inkább a plazma felé húz a szívem, csakhogy... amit megengedhetek magamnak az kb. ez: pv80p , vagy ez: px8es
    Namármost ezek a plazmák, az lcd választék nagyobb.
    A konkrét kérdésem az lenne, hogy tudnék venni fullHD-s lcd-t ugyanazért a pénzért, amennyiért a fentebb említett plazma modelleket, amik felbontása 1024*720.....
    Mennyiben lehet észrevenni egy blue-ray film nézésekor a full-hd-s lcd, vagy a fenti plazmák közti képi minőség különbséget?

    Köszi a válaszokat...

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Henry06 #6489 üzenetére

    Képtulajdonságokat tekintve azért jobb, mert magasabb a kontrasztaránya, több szürkeárnyalatot tud megjeleníteni, jobb képjavító algoritmust alkalmaz, és ezek együttes hatása észre is vehető már egy PX8 és PX80 között is, de ugyanúgy észrevennéd a PY8 és az X10 között is, az X10 javára.
    A fullHD és HD-Ready közti különbség csak felbontásbeli, a képtulajdonságok függetlenek a felbontástól. Egy fullHD kép is tud rosszul kinézni, ha nincs elég kontrasztja, nincs benne elég fekete, ugyanakkor a HD-Ready is mutat úgy kellő távolságból, mint az egyébként nagyobb felbontású fullHD.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz #21346560 #6490 üzenetére

    Néhány dolgot tisztázzunk! Mennyi az az összeg, amit rászánsz? Elsősorban mit néznél rajta és milyen távolságból?

    Get Moded!

  • #21346560

    törölt tag

    válasz DM-Fan #6492 üzenetére

    130 körüli az összeg, főleg filmet néznék (blue-ray, dvd) olyan 3-4 m távolról....
    Úgy néztem a digitalplaza.hu-n vannak a legjobb árak, ehhez viszonyítottam....

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz #21346560 #6490 üzenetére

    Hát, az a helyzet, hogy ennyiből nehéz olyan LCD-t ajánlani, ami tisztes méretű (úgy látom minimum 37"-ban gondolkozol) és a képminősége is elég penge.

    Plazmából nagyjából jókat néztél, viszont 140 eFt körüli összegből kijön a 42PX8-as, vagy a 37PX80-as. Mindkettő HD-Ready és gyakorlatilag ugyanaz, mint a PV, csak digitális tuner van benne, de ettől függetlenül olcsóbb, mint a PV. Előbbi 42"-os, viszont 2007-es képjavító eljárások és kontrasztarány jellemzi, utóbbi viszont 37"-os és már az újabb technikákat használja.

    Ha lenne rá 160 eFt-od, akkor már nyugodt szívvel tudnám ajánlani a 42PX80-at, ami a tavalyi HD-Ready modellek közt abszolút ár/érték bajnok és teljesen tavalyi szintű technológiákat és kontrasztarányt használ, szemben a sima 8-as modellel.

    Egy fullHD LCD és a fenti plazmák közötti különbséget elsősorban a felbontásban vennéd észre, de ehhez meglehetősen közel kéne ülnöd, pláne 37"-os méretnél. A Te nézési távolságodból a felbontásnak nincs jelentősége, erre szoktuk azt mondani, hogy 42" alatti méretben teljesen fölösleges a fullHD panelt megvenni (szerintem még 42"-nál is teljesen fölösleges). Ezen túlmenőleg viszont a 130 eFt körüli fullHD LCD-kre tuti rávernek az említett plazma modellek, mert az ilyen árkategóriájú LCD-knek még megvannak a tipikus LCD hibái: a plazmához viszonyított szűkebb színtér, a felhősödés a panelen, a körbevilágítás, a fekete szín hiánya, stb. A plazma sokkal inkább plasztikus képet ad, lágyabb tónusokkal, mélyebb színekkel, moziszerűbb hatással. Az LCD ehhez képest kicsit steril, SD (analóg TV, DVD) képanyagra a plazma jobb választás, ugyanakkor a HD-képanyagok képe is tökéletes rajta.

    Ha LCD-t vennél, akkor elsősorban a Sony és a Samsung háza táján nézz szét, de 130 eFt-ból nehéz lesz megfelelőt választani, amik képminőségben vernék az említett plazmákat. Azért kérdezz rá az LCD topicban, hátha tudnak valami okosságot ajánlani neked, plazámból én a felsoroltakat javaslom pénztárca függvényében.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • #21346560

    törölt tag

    válasz DM-Fan #6495 üzenetére

    Nagyon szépen köszönöm a kimerítő választ, sajna nem tudok többet rászánni, vagyis nem nagyon akarok :))
    Azt hiszem meggyőztél a plazma irányában, a többlet fogyasztás szerintem nem fog számítani a napi átlag 2-3 óra használatnban, annyival talán szebb a képe mint az lcd-é.
    Köszi még 1x a segítséget!

    Apropó... 32-esben gondolkodtam elöbb, de ez a 2 típus amit mutattam kb olyan árban van 37-es méretben mint a 32-es lcd , és megmértem hova kerül, a 37-es még pont befér, nagyobb nem :DDD

    [ Szerkesztve ]

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz #21346560 #6496 üzenetére

    A többletfogyasztás miatt meg ne fájjon a fejed, mert az sem teljes egészében igaz, hogy a plazmák többet fogyasztanának, mivel fogyasztásuk nem konstans, hanem a képtartalom függvényében ingadozó. Minél inkább sötétebb a megjelenített kép, annál inkább leesik az aktuális fogyasztás. Átlagban még úgy lehet, hogy kevesebbet is fogyaszt egy mai plazma, mint egy LCD, ami viszont az állandó háttérvilágítás miatt tényleg konstansan fogyaszt.

    Get Moded!

  • sonyesz

    csendes tag

    Hali!

    Úgy érzem kezd bennem eldőlni a választás (a lezajlott vita is adott egy kis lökést)
    Minden bizonnyal 50"-es X10E fogom venni, és úgy nézem, hogy a panashopon. Remélem nem fogok benne csalódni, ha meg 5 év múlva úgy is le kell cserélni, akkor számomra jelenleg nincs értelme Full Hd-t venni. A következő meg azt hiszem már nem plazma lesz, ha így fejlődünk.

    Lenne még egy kérdésem, hogy a számítógépen a videókártyából kellene nyernem a hdmi csatlakozón keresztüli jelet, (mert úgy láttam, hogy ez dvi ból jön, ahová kerül egy hdmi átalakító), de láttam olyan alaplapot aminek van HDMI kimenete?

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz sonyesz #6498 üzenetére

    Jó választás az 50X10, elhiheted. Vehetnéd a Samsung-ot is, de amiket felsoroltam vele kapcsolatban (és amiket sunnyogó barátunk is igencsak kritizált a másik fórumon), azok tényleges hiányosságok és akció ide vagy oda, én inkább adnék 40 eFt-tal többet egy olyan korrekt TV-ért, mint az 50X10. Akción kívül meg a Samsung is ugyanott van árban, akkor meg nem is kérdés, hogy melyiket érdemes megvenni.

    A HDMI kimenet a VGA kártyán kell, hogy legyen, hisz ez ugyanolyan csatoló, mint a DVI. Ha alaplapon láttad, annak az lehet az oka, hogy integrált VGA-kártyával szerelt a lap és így a HDMI kimenet is az alaplapra került integrálásra. Amúgy nem tragédia, ha csak DVI-kemeneted van, mert ahogy írtad is, egy sima DVI -> HDMI kábellel megoldható a dolog.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • sonyesz

    csendes tag

    válasz DM-Fan #6499 üzenetére

    Köszönöm a válaszokat. Ma meg is rendelem.
    Üdv: sonyesz

Aktív témák