Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz Dinadan #6468 üzenetére

    Már megbocsáss, de a PH!-val kapcsolatos észrevételed egy merő baromság. Semmivel sem több ez a fórum, mint bármelyik másik, maximum a felhasználók számát tekintve lehet elsőnek kikiáltani, amiből eredhet az, hogy több, tapasztalattal rendelkező felhasználó jár ide, mint máshova, de azt, hogy a felhasználók mennyivel szakmaibbak itt, mint máshol, azt nehéz lenne hangoztatni, ezt nem is teszi senki. Én legalább annyira sokra becsülöm az AV Fórumot is, mint ezt a vitahelyet. Mutass rá, hogy bárhol is utaltam volna rá, hogy a PH! plazma topicja a legnívósabb, legszakmaibb topic széles e vidéken! Pusztán arra próbáltam utalni, hogy néhány száz/ezer HSZ-el a hátam mögött azért nem most jöttem le a falvédőről a témát illetően, függetlenül attól, hogy neked tetszik-e, hogy melyik gyártót favorizálom, vagy sem. Ezt lehet kritizálni és ha jobban tudod csinálni, akkor csináld Te! Mindössze ennyit mondtam. Ez nem sértődés kérdése, de szerintem senkinek nem esne jól, ha a társadalmi munkában végzett, másokat segíteni célzó munkáját egyszerűen leszaroznád azzal, hogy az illető nincs képben és különben is elfogult egy márkával szemben. Csakmert elfelejted, hogy jónéhány olyan kérdés is felmerül itt nap mint nap, ami nem márkákkal kapcsolatos, hanem mások meglévő tapasztalatira kíváncsiak a felhasználók, hogy mit hogyan csináljanak a saját készülékükkel, mit hogyan állítsanak be, játsszanak le. A tapasztalatokat, objektivitás, szubjektivitást meg nem véletlenül említem, mert asszem ez a téma sarokköve. Azt meg aztán végképp ne vesd a szememre, hogy csakis az én ajánlásaimnak köszönhetően vesznek az emberek Panasonic-ot és nem pedig azért, mert jó. Ha ez így volna, már rég vaskos jutalékot kéne kapnom a gyártótól. :)

    1. A foszforlaggal kapcsolatban általad (és állítólagosan más fórumokon állítólagosan mások által) elmondottakkal - mint ahogy többször utaltam rá - több teszt, számos, jelen fórumon most is fellelhető felhasználó észrevétele, valamint saját személyes tapasztalatom (amelyek ténylegesen foszforlagos Pana plazmák általam végzett beállításán és az attól már mentes Pana modellek beállításán is alapulnak) állnak szemben. Ezek tények.

    2. Mint ahogy az első HSZ-ben, amit hozzád intéztem is nem az volt az érv a Samsung ellen, hogy Samsung, hanem az, hogy több tesztben is eléggé lehúzták. Személyes tapasztalatom nincs a konkrét modellel, ez tény, de ettől függetlenül az általam objektívnek ítélt független teszterek észrevételei sem rózsásak.

    3. 2012-ben is ugyanaz lesz a helyzet szolgáltatói fronton, mint most. Arról nem beszélve, hogy addigra a jelenleg vásárolt készülékek jó eséllyel ki is futnak és újabbat fog venni a felhasználók nagy része. A plazmák átlag életkora nagyjából 3-5 év.

    4. Tesztet linkelni szíved joga, én csak arra mutattam rá, hogy az általad linkelt teszt szerint a két TV értékelése között között 2% eltérés volt, ami alapján grandiózus differenciákra próbáltál utalni a Samsung javára.

    Részemről a témát lezártam, mert a vita tényleg meddő, én a Samsung vs. Panasonic témához még annyit tennék hozzá, hogy a Panasonic idéntől már a Pioneer paneljait használja, továbbá a TV ugye korábban is teljes egészében japán tervezés volt. A Samsung ezzel szemben még mindig dél-koreai tervezés. Mindenki döntse el, hogy ez mennyit nyom nála a latban.

    Akinek tetszik az említett Samsung az természetszerűleg azt vegye, akinek a Panasonic 50X10 tetszik az meg azt. Utóbbival kapcsolatban már van személyes tapasztalatom is és azt tudom mondani, hogy továbbra sem okoz csalódást a gyártó.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák