Hirdetés

Aktív témák

  • DM-Fan

    nagyúr

    válasz #21346560 #6490 üzenetére

    Hát, az a helyzet, hogy ennyiből nehéz olyan LCD-t ajánlani, ami tisztes méretű (úgy látom minimum 37"-ban gondolkozol) és a képminősége is elég penge.

    Plazmából nagyjából jókat néztél, viszont 140 eFt körüli összegből kijön a 42PX8-as, vagy a 37PX80-as. Mindkettő HD-Ready és gyakorlatilag ugyanaz, mint a PV, csak digitális tuner van benne, de ettől függetlenül olcsóbb, mint a PV. Előbbi 42"-os, viszont 2007-es képjavító eljárások és kontrasztarány jellemzi, utóbbi viszont 37"-os és már az újabb technikákat használja.

    Ha lenne rá 160 eFt-od, akkor már nyugodt szívvel tudnám ajánlani a 42PX80-at, ami a tavalyi HD-Ready modellek közt abszolút ár/érték bajnok és teljesen tavalyi szintű technológiákat és kontrasztarányt használ, szemben a sima 8-as modellel.

    Egy fullHD LCD és a fenti plazmák közötti különbséget elsősorban a felbontásban vennéd észre, de ehhez meglehetősen közel kéne ülnöd, pláne 37"-os méretnél. A Te nézési távolságodból a felbontásnak nincs jelentősége, erre szoktuk azt mondani, hogy 42" alatti méretben teljesen fölösleges a fullHD panelt megvenni (szerintem még 42"-nál is teljesen fölösleges). Ezen túlmenőleg viszont a 130 eFt körüli fullHD LCD-kre tuti rávernek az említett plazma modellek, mert az ilyen árkategóriájú LCD-knek még megvannak a tipikus LCD hibái: a plazmához viszonyított szűkebb színtér, a felhősödés a panelen, a körbevilágítás, a fekete szín hiánya, stb. A plazma sokkal inkább plasztikus képet ad, lágyabb tónusokkal, mélyebb színekkel, moziszerűbb hatással. Az LCD ehhez képest kicsit steril, SD (analóg TV, DVD) képanyagra a plazma jobb választás, ugyanakkor a HD-képanyagok képe is tökéletes rajta.

    Ha LCD-t vennél, akkor elsősorban a Sony és a Samsung háza táján nézz szét, de 130 eFt-ból nehéz lesz megfelelőt választani, amik képminőségben vernék az említett plazmákat. Azért kérdezz rá az LCD topicban, hátha tudnak valami okosságot ajánlani neked, plazámból én a felsoroltakat javaslom pénztárca függvényében.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

Aktív témák