Hirdetés

Mobilitás Acer módra

Összefoglaló

A vizsgálat befejeztével, ismervén a fogyasztói árakat nagyjából képet kaphattunk arról is, hogy melyik gép rendelkezik a legjobb ár/teljesítmény mutatóval. Véleményünk szerint az első hely megoszlik a TravelMate 4151LMi és a TravelMate 2355LMi modellek között, míg előbbi jó átlagteljesítményt nyújt megfizethető áron, addig utóbbi minden hiányossága ellenére verhetetlen ára miatt lehet ott a dobogó legfelső fokán. Ezután szintén hozzávetőlegesen egyenrangúként követi egymást a három további modell, míg az Aspire 9104WLMi és a TravelMate 8101WLMi esetében a nagy teljesítményért, illetve a csúcstechnológiáért kell mélyen a zsebünkbe nyúlnunk, addig a TravelMate 3001WTCi-nél a miniatürizálást fizettetik meg velünk.

A siker záloga

Hirdetés

A néhány Acer noteszgépmodellre kiterjedő vizsgálatunk lényegében választ adott kérdésünkre, minek köszönhető a cég látványos erősödése a hordozható számítógépek piacán. A vállalat véleményük szerint jó érzékkel összeállított konfigurációkat kínál, melyek – bár a kommunikáció nem mindig áll összhangban ezzel a koncepcióval – megítélésünk szerint számos esetben túlnőnek az üzleti szféra igényein. A tajvani cégnél jól felismerték, hogy a mobilitás világméretű terjedése nem áll meg az irodák falainál, egyre nagyobb igény mutatkozik a kifejezetten szórakozásra, multimédiás felhasználásra szánt noteszgépekre. Ugyanakkor az Acer annak a felhasználónak is tud olcsó alternatívát nyújtani, aki nem akar megválni asztali gépétől, netán csak most ismerkedik a hordozható számítógépek világával.

A számítógépek összeszerelésére és minőségére nem lehet panasz, és bár jelen bemutatónk keretén belül nem állt módunkban vizsgálni a tartósságot, bízunk benne, hogy nem egynyári gépeket kínál a cég, erre tulajdonképpen garancia az Acer tüzetes minőségellenőrzési rendszere. A már említett háttértámogatásról sem tudunk rosszat mondani, az interneten megtalálható minden szükséges információ, letölthető minden modell kézikönyve, illetve az összes meghajtóprogram, segédprogram.

A gépekre (még a csúcsmodellekre is) alapesetben egy év utazógaranciát kapunk, ami lényegében hasonlatos a jótállás intézményéhez, kiterjesztve a világ számos országára. Egy noteszgép életciklusa ugyanakkor egy évnél lényegesen tovább tart, ezért az Acer lehetőséget nyújt arra, hogy az alapgaranciát a vásárló felár ellenében a vásárlástól számított egy éven belül kiterjessze maximum három évre. A hazai szervizszolgáltatás minőségével kapcsolatban nincsenek tapasztalataink, a kiterjesztett garancia ugyanakkor elviekben kiemelten kezeli az ügyfeleket, ezért mindenképpen megfontolandó a csomag megvásárlása.

Terítve

Végezetül az alacsony fogyasztói ár receptjén a hatékony gyártás, a gyakorlatilag minimalista marketingstratégia és az átlagosnál rövidebb jótállási idő szerepel mint fő összetevők. Ha ennél a hasonlatnál maradunk, akkor tulajdonképpen bátran kijelenthetjük, hogy az Acer bizony a magyar ízlésnek megfelelően főzte kínálatának jó részét, és ha továbbra is ilyen sikerrel viszi tovább termékvonalát, azzal étrendváltásra ösztönzi a hazai vásárlókat; az egészséges, környezetbarát és mobil élet jegyében.

Jó étvágyat!

 

Acer TravelMate 2355LMi
Acer TravelMate 4151LMi
Acer TravelMate 3001WTCi
Acer TravelMate 8101WLMi
Acer Aspire 9104WLMi

Renwick

Az Acer noteszgépeket a CHS Hungary Kft.-től kaptuk kipróbálásra.

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Acer

Azóta történt

 • Turion 64-belépő

  Bemutatjuk a hazai piac jelentős szereplőinek három, SiS lapkakészletre épülő turionos noteszét.

 • Notebook-iránytű

  Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

 • Asus W2V csúcsnotesz

  Az Asus W sorozatú noteszgépei mindig is kategóriájuk csúcsát képezték. Írásunk a W2V modellt mutatja be.

 • Acer-ász

  Athénben jártunk az Acer sajtókonferenciáján, ahol megismerhettük a cég üzleti eredményeit és legújabb termékeit.

Előzmények

Hirdetés