Hirdetés

Mobilitás Acer módra

Hirdetés

TravelMate 8101WLMi - I.

Mintha csak az előbb bemutatott TravelMate 3000-es modell felnagyított mása lenne az Acer noteszgépflottájának büszkesége, a TravelMate 8100-as család, melynek legkisebb tagját, a 8101WLMi típusjelzéssel ellátott példányt láttuk vendégül. Az Aspire 9100-as mellett ez a gép volt a legszélesebb az összes most nálunk járt modell közül, köszönhetően a széles, 15,4 hüvelykes, nagy felbontású kijelzőnek.


[+]

Az elegáns ház kitűnő konstrukciójú gépet rejt; a TravelMate 8100 minden porcikájában megfelel a csúcsmodell jelzőnek. A külalak ugyan félig-meddig ismerős lehet annak, aki látott már TravelMate 4000-es sorozatú gépet, ugyanakkor néhol újszerű megoldásokkal rukkoltak elő a tervezők, így az új csúcsgép alig mutat valami hasonlóságot a korábbi, 8000-es sorozatú zászlóshajókkal.


[+]

A gépen minden szükséges kellék megtalálható; elöl hangszórók, hangcsatlakozók, vezeték nélküli kommunikációt kapcsoló gombok (és jelzőfények) virítanak, ide került az 5 az 1-ben kártyaolvasó nyílása is, jobb oldalt lelhető fel a bekapcsolt állapotban is eltávolítható, MediaBay rendszerű kétrétegű DVD-író, három USB 2.0 kapu, illetve a tápcsatlakozó. Hátul a DVI-D és TV-kimenet, bal oldalt pedig a szürke (!) D-Sub kimenet mellett találunk további egy USB kaput, Firewire, modem, illetve hálózati csatlakozót, CardBus aljzatot, továbbá egy SmartCard olvasót is.


[+]

A kijelző alatt a TravelMate 4151LMi-nél is megismert klaviatúra lapul, melyről leírtuk már véleményünket a középkategóriás gép bemutatása kapcsán. A négyirányú görgetővel ellátott érintőpad követi a kijelző arányait, a klaviatúra feletti nagyobb üres területet javarészt az akkumulátor tölti ki, melynek két oldalára két blokkba került a bekapcsológomb és a három alap visszajelzőfény, illetve összesen négy funkciógomb.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Acer

Azóta történt

 • Turion 64-belépő

  Bemutatjuk a hazai piac jelentős szereplőinek három, SiS lapkakészletre épülő turionos noteszét.

 • Notebook-iránytű

  Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

 • Asus W2V csúcsnotesz

  Az Asus W sorozatú noteszgépei mindig is kategóriájuk csúcsát képezték. Írásunk a W2V modellt mutatja be.

 • Acer-ász

  Athénben jártunk az Acer sajtókonferenciáján, ahol megismerhettük a cég üzleti eredményeit és legújabb termékeit.

Előzmények

Hirdetés