Hirdetés

Mobilitás Acer módra

Hirdetés

Acer TravelMate 2355LMi - II.

A gépet bekapcsolván halkan felzümmögött a ventilátor, majd teljesen elhalkult, és csak ritkán kapcsolt be a noteszgéppel szállított Windows XP Home változatának telepítése és használata alatt. Az 1,4 GHz-es Celeron M processzort és i852GM lapkakészletet tartalmazó géptől nem vártunk csodát, ugyanakkor a notesz (mely a processzor miatt a tesztben egyedüliként nem kaphatta meg a Centrino logót) meglepően fürgén dolgozott kezünk alatt, már ami az általános használatot illeti. Példának okáért tesztünk összes szereplője közül a TravelMate 2355LMi töltötte be leggyorsabban az operációs rendszert, ami felettébb meglepő volt számunkra, lévén nyers erő tekintetében a vizsgált gépek közül ez volt a leggyengébb.

A TravelMate 2355LMi jó példa rá, hogy az 512 MB memória, a kétrétegű DVD-író, illetve a relatíve nagy kapacitású, 60 GB-os merevlemez már a belépőkategóriának is része lehet: a gép pazar felszereltsége véleményünk szerint kitűnően szemlélteti a noteszgépek fejlődési ütemét.

A próba során végső soron pozitívan csalódtunk az Acer legegyszerűbb TravelMate gépében; a notesz összességében ugyan nem szolgál mindent elsöprő teljesítménnyel, illetve energiatakarékossági funkciói is csorbát szenvednek (a Celeron M processzorokból hiányzik a Speedstep funkció), a felszereltségre azonban az égvilágon semmi panaszunk nem lehet. A TravelMate 2355LMi minőségébe sem igen tudunk belekötni (leszámítva a klaviatúrát), ráadásul nem túl meglepő módon (alacsony processzor- és rendszerórajel) ez a gép dolgozott a legcsendesebben az összes vizsgált modell közül, ez pedig sokak számára döntő szempont lehet.

 

Acer TravelMate 2355LMi
Processzor Celeron M 360 (1,4 GHz)
Lapkakészlet Intel i852GM
Memória 2 x 256 MB DDR333
Merevlemez 60 GB Ultra-ATA100, 4200 rpm, 8 MB cache
Kijelző 15" XGA (1024x768 pixel)
Grafika Intel Exteme Graphics 2
Hang ICH4-M – AC'97 audiovezérlő
Optikai meghajtó DVD±R/RW DL író
Kommunikáció V.92/V.90 modem, Fast Ethernet, 802.11b/g WLAN
Interfészek 3 x USB 2.0, D-Sub kimenet, PC Card slot
Akkumulátor teljesítménye 32 Wh
Méret, tömeg 336,4 x 281,5 x 34,9 mm, 2,84 kg
Jótállás 1 év nemzetközi utazógarancia
Fogyasztói ár 222 375 Ft

Akinek megtetszett a TravelMate 2350, összesen ötféle változat közül választhat, kérheti a nálunk járt 2355LMi modellhez képest kevesebb memóriával, DVD-író helyett kombó egységgel, vagy akár operációs rendszer nélkül is (pontosabban Linux rendszerrel). A TravelMate 2350-es család mindent összevetve bátran ajánlható mindazoknak, akik el akarnak szakadni íróasztaluktól, ugyanakkor megelégszenek egy szerényebb tudást nyújtó, mindemellett megbízható, olcsó noteszgéppel. A TravelMate 2355LMi tesztünk egyik ajánlott noteszgépe.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Acer

Azóta történt

 • Turion 64-belépő

  Bemutatjuk a hazai piac jelentős szereplőinek három, SiS lapkakészletre épülő turionos noteszét.

 • Notebook-iránytű

  Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

 • Asus W2V csúcsnotesz

  Az Asus W sorozatú noteszgépei mindig is kategóriájuk csúcsát képezték. Írásunk a W2V modellt mutatja be.

 • Acer-ász

  Athénben jártunk az Acer sajtókonferenciáján, ahol megismerhettük a cég üzleti eredményeit és legújabb termékeit.

Előzmények

Hirdetés