Hirdetés

Mobilitás Acer módra

Hirdetés

TravelMate 3001WTCi - II.

Bekapcsolás után a kis gép meglepően nagy hanggal éledt fel, majd egyből megkezdte a Windows XP Professional operációs rendszer telepítését. A gép 60 GB-os, Toshiba gyártmányú merevlemeze sajnos az összes nálunk járt Acer notesznél tapasztaltakhoz képest hangosabban dolgozott, a hűtés pedig a TravelMate 8100-at leszámítva ennél a gépnél működött a legtöbbet – és sajnos azt kell mondjuk, a gép méretéhez képest a leghangosabban.

A ventilátor gyakori működése alighanem a TravelMate 4151LMi-nél is megismert, 1,6 GHz-es órajelen üzemelő processzornak köszönhető, mely ugyanúgy 533 MHz-es rendszersínt kíván (az 512 megabájtnyi DDR2 memóriáról nem beszélve), akárcsak a többi hasonló kiépítésű gép esetében. Mindemellett a hűtőrendszer mérete a gép befoglaló méreteinek köszönhetően sokkal korlátozottabb, mint a többi gépnél. Éppen ezért talán jobb megoldás lett volna egy energiatakarékos, kevésbé melegedő LV vagy ULV jelzésű Pentium M processzort integrálni a TravelMate 3000-be, az Acer mérnökei azonban nem kötöttek semmilyen kompromisszumot a teljesítmény hátrányára, jól tükrözi ezt a modellválaszték is; a kis gép megvásárolható akár 2 GHz-es órajelű processzorral is.

A TravelMate 3001WTCi WXGA felbontású kijelzőjét a lapkakészletbe integrált GMA900-as grafikus mag szolgálja ki, így alapszintű 3D-s feladatok ellátásán túl sok mindent nem várhatunk a grafikus rendszertől, ez a modell azonban nem játékgépnek készült, így elnézzük neki ezt az apró hiányosságot.

 

Acer TravelMate 3001WTCi
Processzor Pentium M 730 (1,6 GHz)
Lapkakészlet Intel i915GM
Memória 2 x 256 MB DDR2-533 SDRAM (dual channel)
Merevlemez 60 GB Ultra-ATA100, 4200 rpm, 8 MB cache
Kijelző 12,1" WXGA (1280x800 pixel)
Grafika Intel GMA900
Hang ICH6-M – High Definition Audio Controller
Optikai meghajtó CD-író, DVD-olvasó kombó
Kommunikáció V.92/V.90 modem, Fast Ethernet, 802.11b/g WLAN, Bluetooth
Interfészek 3 x USB 2.0, 1 x Firewire, D-Sub kimenet, PC Card slot
Akkumulátor teljesítménye 53/22 Wh
Méret, tömeg 297,5 x 210 x 35,5 mm, 1,46/1,61 kg
Jótállás 1 év nemzetközi utazógarancia
Fogyasztói ár kb. 464 000 Ft (a termék nem szerepel a hivatalos árlistában)

Az új szubnotesz-családdal kapcsolatban vegyesek az érzéseink. Üdvözöljük az apró méretet, a csekély súlyt, véleményünk szerint ezek a gépek felelnek meg leginkább a mobil filozófiának. Jó megoldásnak tartjuk a külső optikai meghajtót, illetve a gyári kiszerelésben szállított két akkumulátort is, ugyanakkor kicsit fáj a szívünk a túlzott melegedés miatt, mely gyakori ventilátoros szellőztetést igényel. Nem értjük, hogy az Acer tervezői miért erőltették ezeknél a gépeknél a relatíve sokat fogyasztó, melegedő komponenseket, egyedül azt sejtjük, hogy vélhetően ezzel sikerül alacsonyabb árszintet elérni a gépekkel. Nos, itt talán kár volt spórolni.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • Acer

Azóta történt

 • Turion 64-belépő

  Bemutatjuk a hazai piac jelentős szereplőinek három, SiS lapkakészletre épülő turionos noteszét.

 • Notebook-iránytű

  Cikkünkben útmutatóval szolgálunk az ideális noteszgép kiválasztásához, és persze pár konkrét tippet is adunk.

 • Asus W2V csúcsnotesz

  Az Asus W sorozatú noteszgépei mindig is kategóriájuk csúcsát képezték. Írásunk a W2V modellt mutatja be.

 • Acer-ász

  Athénben jártunk az Acer sajtókonferenciáján, ahol megismerhettük a cég üzleti eredményeit és legújabb termékeit.

Előzmények

Hirdetés