Hirdetés

Asus W2V csúcsnotesz

Hódító Wilmos

Midőn szerkesztőségünkbe tavaly év végén a Clevo képviseletében először jutott el 17 hüvelykes kijelzővel szerelt notebook, a géppel történő megismerkedés után vegyes érzelmekkel telve öntöttük írásba a D900T-vel szerzett tapasztalatainkat. Akkor ez a koncepció – minden mindegy alapon zsúfoljuk be az aktuális csúcstechnológiát egy szűk kasztniba – nem nyerte el különösebben tetszésünket, a noteszgépek jumbo jetje előtt mindazonáltal fejet kellett hajtanunk lehengerlő teljesítménye miatt.

Több mint fél évnek kellett eltelnie ahhoz, hogy a „nagytestű” noteszgépekkel kapcsolatosan kialakult véleményünket felülbíráljuk, mégpedig egy sokak által ismert márka legújabb csúcsmodellje miatt. A PROHARDVER! olvasói közül kinek ne csengene ismerősen az Asus márkanév; az alaplapok és videokártyák gyártásában élen járó cég számos más piacon is agresszív terjeszkedésbe kezdett, így saját összeszerelésű gépei évek óta prominens szereplői a hordozható számítógépek mezőnyének.

Hirdetés

W, mint csúcs

Ember legyen a talpán, aki képes kiigazodni az Asus néhol meglehetősen kusza – igaz, az utóbbi időben már egész áttekinthetővé tett – noteszgép-modellszámozásán, a cég típusválasztékával ismerkedők azonban hamar megtapasztalják, hogy a „W” betűvel kezdődő modellek mindenképpen kilógnak a sorból mind extravagáns külsejüket, mind tudásukat tekintve.

Főleg az egyéni felhasználók körében kialakult gyakorlat, hogy sokan pusztán a külső tulajdonságok, azaz leginkább a design alapján választanak noteszgépet. Ezt jól felismerte az Asus, így a külalak megtervezésénél – egyes rosszmájú pletykák szerint – a tervezőasztal közelébe sem engedik a tajvani mérnököket, így számukra a belbecs kialakítása marad, mely nem kevésbé lényeges folyamat, és melyhez – egyes konkurens gyártók modellválasztékát elnézve lássuk be – talán jobban is értenek.

Az Asus „W” sorozatából ezúttal a legrobusztusabb, legnagyobb befoglaló méretekkel (és egyben tömeggel) megáldott W2V noteszgépet láthattuk vendégül pár napig szerkesztőségünkben. A gép egy széles oldaltáskában érkezett meg hozzánk, melynek majd minden zsebe és tokja rejtett valami hasznos holmit vagy kiegészítőt.

A W2V-t egyfajta otthoni szórakoztatócentrumnak szánja az Asus, ennek megfelelően a gépet felszerelték minden ehhez szükséges kütyüvel, teljesítményét pedig úgy igazították, hogy a komoly „izomzatot” igénylő alkalmazások futtatásával sem akadhat problémája: a 2 GHz-es Pentium M processzor, az 1 gigabájtnyi DDR2 memória, a 100 gigabájtos, 5400 fordulat/perces motorral szerelt merevlemez, továbbá a 128 MB memóriával ellátott Mobility Radeon X700-as gondoskodik arról, hogy a W2V semmilyen körülmények közt ne maradjon szégyenben.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

Hirdetés

 • Kapcsolódó cégek:
 • ASUS

Azóta történt

 • Vékony Clevo notesz

  Nem fikció, nagyon is valós termék a Clevo M540G, mely sok szempontból szakít az eddigi Clevo-hagyományokkal.

 • A bentō kiszélesedik

  Kézbe vettük az első széles képernyős IBM-Lenovo noteszgépet, a ThinkPad Z60m-et.

 • Le a vezetékekkel!

  Notebookokkal, vezeték nélküli hálózati eszközökkel és médialejátszókkal ismerkedünk meg.

 • Óriások földjén

  Számítógépünk TFT-je sosem lehet elég nagy, és egyesek szerint ugyanez igaz a hordozható változatokra is. Négy 17 colos kijelzővel szerelt notebookot teszteltünk.

Előzmények

Hirdetés